Soubory existují, ale já je nevidím.(WIN7)

He4moud

Soubory existují, ale já je nevidím.(WIN7)
« kdy: 27. 07. 2012, 10:45:43 »
Zdravím, mám takový zvláštní problém. Stáhl sem si hru a naisnstaloval. Poprvé normálně C:\Program Files tam se mi uložila ale já ji nevidím. Skusil sem to podruhé, tentokrád do specifické složky C:\Program Files\DeadIsland2 - složka kterou sem vytvořil já. Tam se mi to naintalovalo ale já ji stále nevidím. Když na tu složku kliknu pravým tak mi to ukazuje že se zabralo 0kb ale přitom když se podívám na disk C tak se ubralo dalších 7 giga... nevíte někdo co s tím? Skoušel sem ERASE C:\Program Files i C:\Program Files\DeadIsland2 ale píše mi to že soubor neexistuje nebo nějak tak... Přitom když zapnu ten Installer nebo extraktor či co to je tak mi to ukazuje že je to nainstalované viz. screeny
http://i49.tinypic.com/34rzynd.png
http://i49.tinypic.com/332c8d1.png
http://i45.tinypic.com/2ev70ug.png
http://i46.tinypic.com/23jg4l.png
Win 7 64bit
Předem díky za pomoc (šak já Vám poděkuju ještě raz  ;) ).

Dworkin

Re:Soubory existují, ale já je nevidím.(WIN7)
« Odpověď #1 kdy: 27. 07. 2012, 11:05:15 »
Nemáš to nainštalované v C:\Program Files (x86) ?

Sten

« Odpověď #2 kdy: 27. 07. 2012, 11:17:46 »
Tipuju to na špatně nastavená práva

He4moud

« Odpověď #3 kdy: 27. 07. 2012, 11:27:19 »
Nemáš to nainštalované v C:\Program Files (x86) ?
Nope.

He4moud

« Odpověď #4 kdy: 27. 07. 2012, 11:28:24 »
Tipuju to na špatně nastavená práva
Mám jenom 1 účet = admin.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 07. 2012, 11:45:14 »
Zabootujte Linux a mrknete tam z nej. Ten na nejaka NTFS prava dlabe.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 27. 07. 2012, 12:02:20 »
To bude asi tím, že ty mraky dat nebudou tam, kde je hledáš, ale patrně v %ProgramData% (defaultně C:\ProgramData). Jinak "odinstalace" smazáním adresáře je fakt super metoda, brzo budes reinstalovat OS.  ::)

branchman2

« Odpověď #7 kdy: 27. 07. 2012, 12:10:49 »
Microsoft v zaujme spatnej kompatibility s aplikaciami vyzadujucimi admin prava umoznil zapis do overlayu v HOME, ktory sa pre uzivatela tvari ako zapis do Program Files. Ak chcete zapisovat naozaj do Program Files, je treba mat plne prava Administratora. Pozor na to, ze tu funguje nieco ako sudo v Linuxe - ziadny uzivatel nemusi mat plne prava, ak o ne explicitne nepoziada. Ekvivalent prikazu sudo je runas alebo ponuka v kontextovom menu - spustit ako Administrator. Dalej je treba si vsimnut, ze uzivatel admin urcite nie je Administrator.

Virtualne uloziste najdete pri default nastaveni vo C:/Users/username/AppData/Local/VirtualStore a dalej je to ako adresar pod diskom C:.

He4moud

« Odpověď #8 kdy: 27. 07. 2012, 12:17:24 »
Microsoft v zaujme spatnej kompatibility s aplikaciami vyzadujucimi admin prava umoznil zapis do overlayu v HOME, ktory sa pre uzivatela tvari ako zapis do Program Files. Ak chcete zapisovat naozaj do Program Files, je treba mat plne prava Administratora. Pozor na to, ze tu funguje nieco ako sudo v Linuxe - ziadny uzivatel nemusi mat plne prava, ak o ne explicitne nepoziada. Ekvivalent prikazu sudo je runas alebo ponuka v kontextovom menu - spustit ako Administrator. Dalej je treba si vsimnut, ze uzivatel admin urcite nie je Administrator.

Virtualne uloziste najdete pri default nastaveni vo C:/Users/username/AppData/Local/VirtualStore a dalej je to ako adresar pod diskom C:.
DIKY! Mrknul sem se tam a mam tam oboji :) Tak teď se chci zeptat jestli je to "použitelné" tím myslím, jestli to stačí kopnout třeba na plochu a hrát.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 27. 07. 2012, 12:38:21 »
Těžko říct, jaký warez v jakém stavu jsi nasosal. Normální hry se takhe rozhodně neinstalují, takže se zeptej toho, kdo to nasdílel.

branchman2

« Odpověď #10 kdy: 27. 07. 2012, 13:11:53 »
DIKY! Mrknul sem se tam a mam tam oboji :) Tak teď se chci zeptat jestli je to "použitelné" tím myslím, jestli to stačí kopnout třeba na plochu a hrát.
Toto zalezi hlavne na tvorcovi instalacneho baliku.
Ak si nieco instaloval ako bezny uzivatel, tak to moze fungovat len ak to budes spustat ako ten, kto to instaloval - tj. ked to pustas pod Administratorom, tak to mozno bude chciet bezat, ale skoro urcite to nepobezi alebo to rychlo spadne. Naproti tomu ale stoji poziadavka niektorych vyrobcov starsich hier, ktori vyzaduju Administratorsky pristup k pocitacu, aby mohli zaviest alebo skontrolovat svoje ochrany. Podobne niektori "vyrobcovia" crackov pribalia ku cracku rootkit alebo svinstvo, ktore vyzaduje plne prava. A ked ich program/hra nedostane, tak jednoducho spadne.

Preto moze byt (zlym) riesenim vymazat data z overlayu a spustit instalaciu (a mozno aj nasledne hru) ako Administrator. Toto ohrozi bezpecnost celeho pocitaca, preto je treba k tomu pristupit az ked je to nutne po vyskusani vsetkych moznosti, s vedomim toho rizika.

Kedze ani instalacia neprebiehala ako bezne, je mozne, ze su v niektorych suboroch zapisane pevne cesty. To by som sa snazil zistit pomocou grep-u (prip. findstr v cmd alebo Where-Object v Powershelli). Treba hladat retazce ako Program Files alebo C:.

Ak sa nieco nechce spustit, tak moze byt chyba aj inde - mna pri programatorskych pokusoch Windows+OpenGL zastavili zle nainstalovane ovladace. Toto by som asi nikdy nezistil, keby som skusal spustit hru a ta by padala. Pritom mi ostatne hry fungovali. Podobne moze byt chyba v konflikte roznych verzii DLL.

He4moud

« Odpověď #11 kdy: 27. 07. 2012, 13:45:54 »
Reloaded to robili  a co se dívám na komenty lidí tak jim to funguje. Ale tady se warez řešit nesmí, ne?

« Odpověď #12 kdy: 27. 07. 2012, 14:07:49 »
... Stáhl sem si hru ...

Reloaded to robili  a co se dívám na komenty lidí tak jim to funguje. Ale tady se warez řešit nesmí, ne?

Aha.
Doporučuji instalovat jako Administrator a pouštět jako Administrator ...

b.f.u.

« Odpověď #13 kdy: 27. 07. 2012, 17:21:10 »
eh, předpokládám, že problém o který zde jde, je fakt, že Win7 neumožňují normálním uživatelům vůbec sahat do systémových věci, mezi něž složka "Program Files" spadá. Pokud instalujete program který se snaží nacpat do nějakého chráněného místa (zde "Program files", vytvoří se místo toho "falešná" složka cílová složka ("program files") kdesy v uživatelských datech (cestu si bohužel nepamatuju a teď tady nic takhle idiotsky nainstalovanýho nemám abych to dohledal), která se pak z hlediska systému tváří že je na požadovaném místě (v tomto případě  c:\program files), ale ve skutečnosti je kdesi jinde.

Řešení je instalaci provádět jako Administrator. Pokud potřebuje najít ta nainstalovaná data, doporučuji hledat podle velikosti složek (myslím že se to celé cpalo někam do c:\users, ale jist si bohužel nejsem)

BTW: I když dotaz vznikl evidentně kvůli warezu, tak s ním ve skutečnosti vůbec nesouvisí, jelikož je to "standardní fíčura" k lepšímu zabezpečení ve win7  :-\

BTW2: Tenhle dotaz fakt patří spíš na nějaký Win fórum, než sem...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 27. 07. 2012, 22:31:45 »
Sahat do Program Files a jinam se nedalo uz na prvnich Widlich NT, protoze tam MS konecne zavedl FS s pristupovymi pravy. Tahle W 7 a asi i Vista vifikundace nejspis vznikla kvuli prasacky napsanym aplikacim, jejicz vyvojari si stale mysli, ze pracuji na W98 nebo ze vsichni jedou pod adminem. MS naucil vyvojare takle blbe psat a dnes jim rika, ze to je vlastne v poradku, protoze to diky tehle opicarne pojede. Takze prasackych aplikaci se asi nikdy nezbavime, protoze vyvojare k tomu nic nenuti.