DIKY! Mrknul sem se tam a mam tam oboji
Tak teď se chci zeptat jestli je to "použitelné" tím myslím, jestli to stačí kopnout třeba na plochu a hrát.
Toto zalezi hlavne na tvorcovi instalacneho baliku.
Ak si nieco instaloval ako bezny uzivatel, tak to moze fungovat len ak to budes spustat ako ten, kto to instaloval - tj. ked to pustas pod Administratorom, tak to mozno bude chciet bezat, ale skoro urcite to nepobezi alebo to rychlo spadne. Naproti tomu ale stoji poziadavka niektorych vyrobcov starsich hier, ktori vyzaduju Administratorsky pristup k pocitacu, aby mohli zaviest alebo skontrolovat svoje ochrany. Podobne niektori "vyrobcovia" crackov pribalia ku cracku rootkit alebo svinstvo, ktore vyzaduje plne prava. A ked ich program/hra nedostane, tak jednoducho spadne.
Preto moze byt (zlym) riesenim vymazat data z overlayu a spustit instalaciu (a mozno aj nasledne hru) ako Administrator. Toto ohrozi bezpecnost celeho pocitaca, preto je treba k tomu pristupit az ked je to nutne po vyskusani vsetkych moznosti, s vedomim toho rizika.
Kedze ani instalacia neprebiehala ako bezne, je mozne, ze su v niektorych suboroch zapisane pevne cesty. To by som sa snazil zistit pomocou grep-u (prip. findstr v cmd alebo Where-Object v Powershelli). Treba hladat retazce ako Program Files alebo C:.
Ak sa nieco nechce spustit, tak moze byt chyba aj inde - mna pri programatorskych pokusoch Windows+OpenGL zastavili zle nainstalovane ovladace. Toto by som asi nikdy nezistil, keby som skusal spustit hru a ta by padala. Pritom mi ostatne hry fungovali. Podobne moze byt chyba v konflikte roznych verzii DLL.