Například autor populárního Total Commanderu tvrdohlavě ukládal nastavení do Program Files
...
Pokud si spravne pamatuji
- windows/total commander defaultne ve slozce C:\wincmd ci C:\totalcmd
- umisteni INI souboru bylo v registrech, defaultne jinde nez v adresari v programem, umisteni nastavovano pri instalaci
(pri reinstalaci windows a zadnem zaznamu v registrech, nevzal INI z adresare s programem, ale default umisteni - vytvoril novy)
Podle webu
- commander vznikl pro windows 3.1
- Total Commander, Version 8.0, is a Shareware file manager for Windows® 95/98/ME/NT/2000/XP/Vista/7, and Windows® 3.1.
(by me zajimalo zda opravdu funguje bez problemu pod vsemi temito systemy, jestli ano klobouk dolu...)
A samozrejme
- windows 3.x nema uzivatelsky profil?!
(nepodarilo se mi v rychlosti dohledat)
- windows 9x uklada uzivatelsky profil do adresare s windows
(tam nekam to ukladal i ten commander)
Jde tedy bez problemu vytvaret aplikaci pro windows 3.1, aby v poradku behala i v windows 7?
(no, ve windows 7, 64bit nefunguji 16 bit aplikace:P)
Kdyz programuji pro windows 9x musim myslet na prava souboru?
atd ...
Muze tedy vyvojar pro starsi windows bez problemu prevest svoji aplikaci do novych windows?
(zalezi na stylu jaho programovani a novinkach v tech windows.....)
Nevim, jak nove verze windows nuti menit programatory stare zvyky, ktere nejakem zpusobem museli nekde ziskat. Ci jak byla dobra ci spatna dokumentace pro windows programovani. Na tohle at vam odpovi nejaky zkuseny windows programator.
Z pohledu uzivatele windows 98 az windows 7 muzu jen rici:
K prechodu na novy system me nuti koupe HW - stary doslouzil.
Jako uzivatel chci aby mi aplikace fungujici bez problemu pod starymi windows fungovali i pod novymi.
Windows jsou pro mne primarne zavadec pro aplikace ktere mne vyhovuji ci je potrebuji pouzivat.
Bezpecnost mne zajima jen kdyz mam nejake citlive/dulezite/zajimave informace/data (coz je bohuzel porad:P).