Pokud jsi vypnul autoconf, počítač by si adresu přidělit neměl, pokud ji však má, zůstane mu. Aby systém náhodné adresy nejen přidělil, ale i aktivně používal, je potřeba do use_tempaddr uložit dvojku.
Děkuji za upřesnění.
Přesně tak mám
autoconf a
use_tempaddr nastavené, chvíli byl autoconf vypnutý. Je možné že musím změnit síť nebo přejít s pc aby se trochu něco pohlo v routeru a změna adresy se provedla? Nemám jstotu že něco běží přes ipv6, jak to zjistit bez
netstat třeba pomocí ip?. Router IPv6 umí, jen zatím není jasné jak. S pripojením pc zlobil a pomohlo až zapojeni obou síťových rozhrani současně:) Tipuji ze zlobi router.
Asi je strata casu menit nebo zakazovat IP, ale nevypadá blbě aby někdo chodil porad se stejnou IP pokud ji přímo nutně nepotřebuje?

Distro které používám má IPv6 zapnuté a přitom nevím že bych je k něčemu použil. Takže se chci zeptat. Přínáší mi zapnuté IPv6 nějaká rizika? Údajně používá náhodnou změnu Ubuntu a Windows7. Tak proč nepoužít stejné nastavení?

Musím stahovat knihu o IPv6 aby vše běželo jak má?
Dočetl jsem se, že se chystá nějaké zlepšení pro use_tempaddr. Knihu o IPv6 se mi stahovat nechce je obsáhlá, navíc bych si rád nechal poradit komu je určená aby něco opět nestahoval úplně zbytečně. Docela dlouho jsem čekal až se podobná možnost objeví a zde na root.cz ani zmínka. Knihu kvůli tomu číst předpokládám nemusím.