Opravdu může každý programovat v Javě?

Re:Opravdu může každý programovat v Javě?
« Odpověď #60 kdy: 22. 07. 2012, 19:19:04 »
Ano.

i

« Odpověď #61 kdy: 23. 07. 2012, 07:06:27 »
OOP je jen způsob organizování kódu ...

Todle myslíš vážně?

No jistě, nebo snad víš o něčem co lze naprogramovat jen v OOP, to znamená že to nelze naprogramovat třeba v C nebo třeba v ASM, tj. bez tříd a objektů?
OOP jen zpřehlední kód a to jen pokud autor není rozené prase.

Pokud se týče callback-ů a injektáže a podobných konstrukcí, co třeba proměnná typu funkce v C ?

Ale tato diskuse měla být spíš o frameworcích a ne o OOP.

« Odpověď #62 kdy: 24. 07. 2012, 11:40:27 »
OOP je jen způsob organizování kódu ...

Todle myslíš vážně?

No jistě, nebo snad víš o něčem co lze naprogramovat jen v OOP, to znamená že to nelze naprogramovat třeba v C nebo třeba v ASM, tj. bez tříd a objektů?
OOP jen zpřehlední kód a to jen pokud autor není rozené prase.

Pokud se týče callback-ů a injektáže a podobných konstrukcí, co třeba proměnná typu funkce v C ?

Ale tato diskuse měla být spíš o frameworcích a ne o OOP.

:o
A jak bys bez OOP řešil dědičnost, potažmo polymorfismus?

Petr

« Odpověď #63 kdy: 24. 07. 2012, 12:56:25 »
To co tady pisete neni spravne, ze to co lze napsat v OOP nelze treba v C. V C se samozrejme da psat take "objektove" (pouzivat pointery na fce) a muzes dokonce i dedit, pokud zacnes structy do sebe zanorovat, takze co tady pisete neni tak uplne pravda

lt

« Odpověď #64 kdy: 24. 07. 2012, 14:16:14 »
A jak to dela procesor, ktery vykonava skompilovany strojovy kod, ktery nepobral OOP ani co by se za nehet veselo :D

Inkvizitor

« Odpověď #65 kdy: 24. 07. 2012, 19:35:57 »

Myslím, že by bylo dobré oddělit cíle a prostředky. Dědičnost je např. (mimo jiné) prostředek k znovupoužitelnosti kódu. Polymorfismus se dá simulovat (a koneckonců i ta znovupoužitelnost se tím řeší) pomocí callbacků. A to mluvíme o poměrně hloupém C (příklad: qsort); jiné neOOP jazyky to umějí řešit daleko elegantněji.

oznameni

« Odpověď #66 kdy: 01. 08. 2012, 04:17:59 »
Nevim, jaky mate vztah ke svemu zamestnavateli, nebo kolik berete plat ci kolik Vam jiz je let. Ale nenuti Vas do tech molochu jen proto, aby jste to tezko zvladal a on Vam mohl dat nizsi plat, pripadne Vas rovnou vyrazit ze zamestnani? Rekl bych, ze je treba se zamyslet i nad touto otazkou.

vyvojar

« Odpověď #67 kdy: 01. 08. 2012, 14:54:47 »
A jak to dela procesor, ktery vykonava skompilovany strojovy kod, ktery nepobral OOP ani co by se za nehet veselo :D

Tak OOP má vždycky podporu překladače. To je jasný, že procesor neví o žádném OOP. Třeba jeden můj kámoš si myslel, že když uveden nějaký člen jako private, tak mu na něj nemůže žádný hacker nemůže. Marně jsem se mu snažil vysvětlit, že jde pouze o informaci pro překladač, aby nepovolil přístup z vnějšku třídy.

« Odpověď #68 kdy: 02. 08. 2012, 07:35:08 »
Tak OOP má vždycky podporu překladače. To je jasný, že procesor neví o žádném OOP. Třeba jeden můj kámoš si myslel, že když uveden nějaký člen jako private, tak mu na něj nemůže žádný hacker nemůže. Marně jsem se mu snažil vysvětlit, že jde pouze o informaci pro překladač, aby nepovolil přístup z vnějšku třídy.

;D já myslím že tenhle příspěvek by se měl někam vytesat... jsem toho názoru, že většina programátorů vůbec neví co to vlastně dělá a proč.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci