Mozna jsem se spatne vyjadril, asi nejde o javu jako javu ale o balik balastu ktery tahne sebou, napriklad, springs, hybernate a podobne, nechutne molochy.
Ahoj,
znám ASM, BASIC, C, C++, Object Pascal z Delphi, JavaScript, PHP, C# .NET i Javu.
Java je nádherná, ale J2EE mi přijde jako šílená žumpa!
Výtvor šíleného magora, který co vidí, to chce a to implementuje.
Obecně se tomu říká komplex malého péra, čím menší péro máte, tím víc krámů na honění svého ega potřebujete.
To do J2EE přidali JSP jako kopii PHP, Servlety jako svou původní, ale dost těžkopádnou technologii, Java Server Faces jako výstřel do tmy a tak dále, a tak dále, EJB no a pak to chce umět i ty pomocné molochy. Výsledek je ten, že Java je krásná a přehledná, ale k J2EE má hodně lidí odpor! Jestli chceš přehlednou Javu, nauč se ASP .NET MVC 2.
Microsoft se vydal jinou cestou a kormidlem nemáchá tak prudce.
Jako lékař bys byl v klidu, většina lidí má a i příštích padesát let standardní srdce, jako programátor budeš mít pořád něco nového a nového. Například mám vztek na M$, a jeho odklon od .NETu. Když už to vychytali, když už jim to fungovalo, tak prohlásí, že je všechno špatně a že se bude používat kombinace C++ a JavaScriptu. WTF?