Doporučení bezpečné VPN nebo VPS

Re:Doporučení bezpečné VPN nebo VPS
« Odpověď #15 kdy: 23. 06. 2012, 21:40:38 »
Vaše naivita je opravdu neuvěřitelná.

Ale to se přece obecně ví, že je odposlechů moc. Mluví se o tom už tak deset let. Jenže to s tím nemá co dělat: Franta z Horní Dolní nedělá nic nezákonného. Proč ho teda tak moc trápí, že by se někdo mohl dozvědět, že ve 12:30 volal mamince, v 15:16 tatínkovi a v 18:12 se se svou milou domluvil na tom, že si dají rande na hřbitově?

Mě ať si klidně policie odposlouchává nakrásně třeba v posteli. Když se ta nahrávka nedostane ven, je mi to upřímně jedno.

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 23. 06. 2012, 21:45:48 »
No, tak si tam tu štěnici do ložnice laskavě dobrovolně namontujte, ale nevnucujte to ostatním, kteří o to nemají zájem. O tom "když se to nedostane ven" už ani nemluvě, to jste mne opravdu pobavil. Od policie se dostane ven prakticky cokoliv, včetně přísně utajovaných informací. Asi žijete v nějakém paralelním vesmíru. Dál o nesmírně debilním "argumentu" typu "kdo nedělá nic nezákonného, toho to nemusí trápit" odmítám diskutovat.

Ondřej

« Odpověď #17 kdy: 23. 06. 2012, 21:47:25 »
Nehledě na to, že policie má daleko jiné prostředky než jen odposlouchávat Frantovi net. Kdyby se nakrásně rozhodla, že jí Franta zajímá, protože  nědělá nic nezákonného, což je podezřelé, nasadí na něj a jeho okolí takové odposlechy, výslechy a sledovačky, že bude vědět nejenom, že měl Franta k obědu fazole, ale i kolikrát si poté prdnul.
Ano, to všechno vím. Nejslabší článek jsem já - když by někdo má data skutečně chtěl, napíchne mi klávesnici apod. Policie ale není důvod, proč toto chci. Jde mi především o zabezpečení proti základnímu sniffingu nezabezpečených dat přenášených v lokálních síti.
Pane Prýmku, pokud nemáte komentáře k mé technické části dotazu, vyvarujte se prosím dalšího psaní do tohoto vlákna. Ostatní prosím, aby tohoto uživatele dále ignorovali.

Tato diskuze se značně odchýlila od tématu. Řešíme, jestli to má význam, nikoli to, jaká služba a země je nejvhodnější. Samozřejmě si jsem vědom rizik a nedokonalostí takovéhoto řešení, ale jediná skutečně správná možnost by bylo nevyužívání elektronické komunikace. Mohu poprosit o návrat k tématu: Co byste mi tedy doporučili?

Aleco trochu nastinil Jarda, udelat si doma svuj servr/gate by mozna bylo asi nejlevnejsi reseni (krome VPS/VPN v .ru).
Děkuji, konečně něco k věci  :)
Víte tedy o nějaké spolehlivé ruské společnosti? V případě, že bych užíval server americké společnosti v Rusku, jak by to právně vypadalo?

« Odpověď #18 kdy: 23. 06. 2012, 22:57:52 »
Mohu poprosit o návrat k tématu: Co byste mi tedy doporučili?
Vlastní servery v zemích, které s českou policií nespolupracují. Ideálně v takových, které mají špatné vztahy s USA. Servery si najmout přes tor a zaplatit bitcoiny, aby ani pronajímatel netušil, co jsi zač. Těch serverů mít asi tak sto a pravidělně mezi nimi přepínat, aby ani jeden z provozovatelů těch serverů neměl kompletní obrázek o tom, co vlastně děláš.

Jo - a ještě alobalovou čepičku na hlavu, na to nezapomeň, to je dost důležitý.

WTF

« Odpověď #19 kdy: 23. 06. 2012, 23:24:20 »
Trochu OT:
by me zajimalo, ze proc najednou root blokuje Tor pripojeni a pro zobrazeni mi to hlasi - nastala chyba ^^ a ostatni kecy kolem...
WTF ?
Pokud je to cilene, pak odkazuji - nas...t !
A proto, jde-li o "novy smer" root-u, nema cenu zde sdilete nektere hot infos.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 23. 06. 2012, 23:47:45 »
Jeste by se asi dalo umistit vlastni server k lidouzroutum na Novou Guinei nebo do Amazonie. Napajeni obstarat z akumulatoru a slunecnich panelu nebo z vodni turbiny a pak doufat, ze se neucpe nejakou nafouklou chciplotinou, protoze to se spatne na dalku debuguje. Pripojeni pres satelit.
Než sluneční panely a Amazonni, raději bych volil atomový reaktor a Antarktidu  ;D

Na antarktide by mohl byt blby vyhled na satelit. Potrebovalo by to velkou parabolu a v tom vetru a snehu by s tim mohly byt problemy. Byla by potreba takova ta koule, jako chteli Amici dat na Vysocinu nebo tak neco, aby do toho nelezl snih.

Citace
No, mozna by stacil i domaci server na ADSL, kdyz vam tedy server v Cechach staci. Ale s tou nemoznosti identifikace by to bylo horsi. To leda to pripojit na neci cizi wifinu, treba to mit v kufru ukradeneho auta na ulici nebo na komine v capim hnizde.
O tom jsem uvažoval, ale cenově to vyjde dráž (pořízení za několik tisíc, veřejná ip za tisícovku, elektřina, ...), například výpadek elektřiny nebo Internetu v době mojí nepřítomnosti by způsobil značné problémy apod. Je to až jedna z posledních možností, raději bych volil právě zahraniční VPN/VPS.

Houby, verejnou ip nepotrebujete, na to je dyndns a podobne sluzby. A na server staci stary notas z popelnice, tedy i ta spotreba nebude tak desna. Vydaje tak mozna za novy a vetsi disk.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23. 06. 2012, 23:54:09 »
[quote author=Miroslav Prýmek link=topic=4526.msg38476#msg38476
Mě ať si klidně policie odposlouchává nakrásně třeba v posteli. Když se ta nahrávka nedostane ven, je mi to upřímně jedno.
[/quote]

Az vam daji do loznice kameru, budte si jist, ze se to ven dostane. Zejmena, kdyz se jedna o nasi policii, ktera nevyzvani jen to, co nevi. nejen tedy, ze pri vasich nahravkach budou prislusnici ve sluzbe onanovat, ale jeste skoncite po celem Internetu. Clovek kolikrat vidi treba policejni fotografie, ktere mely zustat zavreny v policejnich spisech a na Internetu nemaji co delat. Proc byste mel byt vyjimkou? Duverujete profesionalite nasi policie? Ja verim, ze profesionalne delaji omyly, prehmaty a porusuji zakony a vyzrazuji informace.

Lol Phirae

« Odpověď #22 kdy: 24. 06. 2012, 01:00:25 »
Trochu OT:
by me zajimalo, ze proc najednou root blokuje Tor pripojeni a pro zobrazeni mi to hlasi - nastala chyba ^^ a ostatni kecy kolem...
WTF ?

Mně to funguje...  :D

« Odpověď #23 kdy: 24. 06. 2012, 01:03:56 »
Clovek kolikrat vidi treba policejni fotografie, ktere mely zustat zavreny v policejnich spisech a na Internetu nemaji co delat. Proc byste mel byt vyjimkou? Duverujete profesionalite nasi policie? Ja verim, ze profesionalne delaji omyly, prehmaty a porusuji zakony a vyzrazuji informace.
No dobře, zvolil jsem trochu extrémní příklad. Pořád mi ale uniká, proč by měla policie zjišťovat a notabene někde vykládat, že ve 12:30 volal mamince, v 15:16 tatínkovi atd. ?

Tak už jsme si na slepou bábu hráli dost dlouho, ne? Tazateli jde samozřejmě o to, jak by to mohl udělat, aby si sosal nejnovější díly Beverly Hills a nebyl nervózní z toho, že mu jednoho ne zaťuká na dveře policie.

Nebo že by tatínkovi posílal "odhadem několik desítek GB/měsíc" videoreportáží z toho, jak se mu daří na kolejích a děsně by mu záleželo na tom, aby ty videa neviděli policajti?

Dyť tyhle dotazy jsou tady ob měsíc, už je to trapný. Mám pocit, že jsme národ občanských aktivistů, kteří "nedělají nic nezákonného", ale mají obavu ze státní zvůle...

Lol Phirae

« Odpověď #24 kdy: 24. 06. 2012, 01:16:05 »
Pane Prýmku, sosat nejnovější díly Beverly Hills může tazatel úplně normálně, ono to je legální. Jen jste asi zamrznul tak před 15 lety, tohle už se nenatáčí. Ani silikonová Pamela se záchranným plovákem už moc nefrčí.

5 Tdo 234/2009
Dále považuje Nejvyšší soud za nutné uvést, že jak také vyplývá ze znění ustanovení § 30 odst. 1 písm. a) autorského zákona, nelze z něj dovozovat, že se omezení autorského práva pro pořizování rozmnoženiny díla pro osobní potřebu vztahuje pouze na pořízení rozmnoženiny z originálu díla nebo z jeho legálně zakoupené kopie pořizovatelem rozmnoženiny, neboť v rámci omezení autorského práva pro pořizování rozmnoženin pro osobní potřebu nestanoví toto ustanovení nic o právní povaze zdroje, ze kterého je možno rozmnoženinu díla pro osobní potřebu pořizovat. Může se tedy jednat jak o originál, tak i o rozmnoženinu díla, přičemž není bez dalšího nikterak vyloučeno, aby zdrojová rozmnoženina, ze které si zhotovitel pořídí vlastní rozmnoženinu pro osobní potřebu, byla pořízena i na základě jednání, které je v rozporu s autorským zákonem. Tato skutečnost nemůže sama o sobě, pokud autorský zákon nestanoví jinak, změnit právní povahu aktu pořízení rozmnoženiny díla pro osobní potřebu, jež je autorským právem aprobované, což samozřejmě nemá žádný vliv na vznik autorskoprávní a případně i trestní odpovědnosti za předchozí porušení autorského práva. Ustanovení § 30 autorského zákona totiž ani nestanoví podmínku "oprávněného uživatele" jak to činí autorský zákon v jiných ustanoveních, např. § 36 nebo § 66.

Jinak už vás tady tazatel opakovaně žádal, ať nezasíráte diskusi off-topic nesmysly.

« Odpověď #25 kdy: 24. 06. 2012, 01:34:14 »
Pane Prýmku, sosat nejnovější díly Beverly Hills může tazatel úplně normálně, ono to je legální.
No vždyť tazatel přece říkal, že nedělá nic nelegálního, ne? On prostě jenom chce, aby to policie nevěděla, že sosá Beverly, to je totiž děsně kompromitující informace, kterou by policie mohla zneužít!

Jako jestli se tady všichni chcete nechat vodit za nos, že nedělá nic nelegálního, potřebuje přenášet desítky GB za měsíc a zároveň se chce jenom tak mimochodem skrývat před policií, tak se vodit nechte no. Já jsem jenom myslel, že to tady není warez fórum... Ale třeba jo.

Jen jste asi zamrznul tak před 15 lety, tohle už se nenatáčí. Ani silikonová Pamela se záchranným plovákem už moc nefrčí.
Jo, hlavně že já nemám zasírat diskusi off topiky... FYI, nová série běží v USA a ještě ani celá nedoběhla :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 24. 06. 2012, 02:04:31 »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 24. 06. 2012, 02:07:11 »
Pane Prýmku, sosat nejnovější díly Beverly Hills může tazatel úplně normálně, ono to je legální.
No vždyť tazatel přece říkal, že nedělá nic nelegálního, ne? On prostě jenom chce, aby to policie nevěděla, že sosá Beverly, to je totiž děsně kompromitující informace, kterou by policie mohla zneužít!

Jako jestli se tady všichni chcete nechat vodit za nos, že nedělá nic nelegálního, potřebuje přenášet desítky GB za měsíc a zároveň se chce jenom tak mimochodem skrývat před policií, tak se vodit nechte no. Já jsem jenom myslel, že to tady není warez fórum... Ale třeba jo.

Jen jste asi zamrznul tak před 15 lety, tohle už se nenatáčí. Ani silikonová Pamela se záchranným plovákem už moc nefrčí.
Jo, hlavně že já nemám zasírat diskusi off topiky... FYI, nová série běží v USA a ještě ani celá nedoběhla :)

Ono snad tazateli slo i o to, aby mohl drepet v USA, sosat Beverly Hills a tamni fizlove nemeli tuseni, co sosa, protoze tam treba sosani Beverly Hills legalni neni.

Ondřej

« Odpověď #28 kdy: 24. 06. 2012, 08:45:36 »
Evidentně se toto téma zvrhlo v flame  :( Původně jsem se ptal, jak zabezpečit data na otevřené wifi síti, všichni jste se chytli toho, proč a nikoli jak. Děkuji těm, kteří alespoň vyjádřili něco k věci, pokud již nikdo nemáte nic k tomu dalšího, budu považovat toto téma za skončené.

« Odpověď #29 kdy: 24. 06. 2012, 08:51:58 »
Ono snad tazateli slo i o to, aby mohl drepet v USA, sosat Beverly Hills a tamni fizlove nemeli tuseni, co sosa, protoze tam treba sosani Beverly Hills legalni neni.
Jasně - a proto potřebuje server mimo ČR, ideálně mimo EU... Ach jo...