Odchádzajú mi DSL routre jedne za druhým

Re:Odchádzajú mi DSL routre jedne za druhým
« Odpověď #15 kdy: 12. 05. 2012, 15:05:44 »
Do toho elektrikára sa mi moc nechce. Byt nie je náš, napriek tomu to musíme spraviť na vlastné náklady. Aj keby niečo objavil, kašlem na to, ja nechcem cvakať opravu. To dám opraviť a zachvílu nás odtiaľto môžu (vysoko pravdepodobne) vyraziť.

Trident

« Odpověď #16 kdy: 12. 05. 2012, 15:21:29 »
Pokud máš k modemu připojeny kabelem dva počítače, zkontroluj/nech si zkontrolovat elektroinstalaci v domě.

Taková neuzeměná zásuvka, nebo dvoužilová samo-domo prodlužovačka dokáže v kombinaci s PC nadělat paseku, je možné že ti přes modem teče proud vyrovnávající potenciály mezi dvěma PC. Ale je to jenom věštba z křišťálové koule.
Za predpokladu ze ma uzemneni na kabelu zapojene, tak by zemeni melo byt pripojene pouze na jednom konci prave pro zamezeni vyrovnavani potencialu. To zemeni je tam jako ochrana proti RF ruseni. Vetisnou se zakoncuje na rozvadecich v patch panelech. Na to jsou ale specialni konektory( s kovovym pliskem nebo obalene kovem na jejichz kostru se pripojuje zemnici dratek z STP kabelu).
Pro  domaci pouziti nesmyl. Akorat jsou s tim problemy pri spatne instalaci. Predpokladam ze ho ani nema.

fip666

« Odpověď #17 kdy: 12. 05. 2012, 22:32:54 »
takze UPS

problemy s napajanim vyriesi, informuje ta o problemoch (vysoke / nizke napatie, vypadky) a kup aj taku s prepatovkou na telefonu linku. Ak je problem v elektroinstalacii, budes to musiet tak ci tak riesit - problemy sa vacsinou len zhorsuju a moze ti odist toho viac ako len router

KapitánRUM

« Odpověď #18 kdy: 12. 05. 2012, 23:20:56 »
Jak jsem si myslel, na vstupu je nejspíš malý spínaný zdroj, zkusil bych použít obyčejný adaptér s trafem.
Mohlo by to pomoct.

Trident

« Odpověď #19 kdy: 13. 05. 2012, 22:58:43 »
Do toho elektrikára sa mi moc nechce. Byt nie je náš, napriek tomu to musíme spraviť na vlastné náklady. Aj keby niečo objavil, kašlem na to, ja nechcem cvakať opravu. To dám opraviť a zachvílu nás odtiaľto môžu (vysoko pravdepodobne) vyraziť.
Se zavadami v byte mam podobnou zkusenost. Radeji jsem se odstehoval. Nekteri majitele bytu se totiz mylne domnivaji ze se kdyz bydli v bytovce/panelaku, tak se o nej nemusi starat. Ale to uz je na tobe jestli se ti vyplati kupovat neustale nova zarizeni,prepetovky nebo objednat elektrikare.

akoze

« Odpověď #20 kdy: 13. 05. 2012, 23:34:25 »
a mozno si mal smolu na rozne zavady za sebou. u zakaznika mi odisiel starsi bezproblemovy d-link (prestal komunikovat na lan portoch). nabehol som s novym, po dvoch hodinach som vytoceny odchadzal (DSL sa nechytila) s tym, ze problem ma tcom. technik z tcomu dosiel 20 minut po mne, zapojil svoj dsl modem, a vsetko slo. ja som medzitym siel po druhy novy kus, ktory po zapojeni u zakaznika opat nesiel (DSL sa nechytila). cely den v zadeki zabity hladanim problemu, nakoniec to menil medzi dvoma zakaznikmi (iny dostal novy router, a jeho siel tam kde novy nefungoval)
po istych skusenostiach uz dlink nepovazujem za spolahliveho vyrobcu. doma mam druhy wifi router d-link, ten povodny sa tiez asi po roku rozhodol prestat fungovat. bez varovania.
spokojnost je zatial s vigorom.

Trident

« Odpověď #21 kdy: 14. 05. 2012, 00:34:22 »
a mozno si mal smolu na rozne zavady za sebou. u zakaznika mi odisiel starsi bezproblemovy d-link (prestal komunikovat na lan portoch). nabehol som s novym, po dvoch hodinach som vytoceny odchadzal (DSL sa nechytila) s tym, ze problem ma tcom. technik z tcomu dosiel 20 minut po mne, zapojil svoj dsl modem, a vsetko slo. ja som medzitym siel po druhy novy kus, ktory po zapojeni u zakaznika opat nesiel (DSL sa nechytila). cely den v zadeki zabity hladanim problemu, nakoniec to menil medzi dvoma zakaznikmi (iny dostal novy router, a jeho siel tam kde novy nefungoval)
po istych skusenostiach uz dlink nepovazujem za spolahliveho vyrobcu. doma mam druhy wifi router d-link, ten povodny sa tiez asi po roku rozhodol prestat fungovat. bez varovania.
spokojnost je zatial s vigorom.
V tomto pripade bych zmeril linku kapesnim osciloskopem(staci do 1Mhz) nebo pokud nemas, tak aspon poslechnout si na ucho zapojeni pres podvojku bez spliteru jestli nejde slyset bezny dsl bordel z linky. Spravne nastroje ale setri cas a nervy!

Dlink je nahouby ze se nestara o firmware. Proste vyda tak dve verze a konec. Nekde tu mam jeste funkcni model a je fakt ze na DSL cast moc festovne nevypada. Rozhodne bych ho jako referencni kus nepouzival.

hu

« Odpověď #22 kdy: 14. 05. 2012, 10:01:05 »
Pokud máš k modemu připojeny kabelem dva počítače, zkontroluj/nech si zkontrolovat elektroinstalaci v domě.

Taková neuzeměná zásuvka, nebo dvoužilová samo-domo prodlužovačka dokáže v kombinaci s PC nadělat paseku, je možné že ti přes modem teče proud vyrovnávající potenciály mezi dvěma PC. Ale je to jenom věštba z křišťálové koule.

A nejsou z tohoto důvodu náhodou v eth portech trafa, pane?

Trident

« Odpověď #23 kdy: 15. 05. 2012, 23:07:14 »

A nejsou z tohoto důvodu náhodou v eth portech trafa, pane?
Prekvapeni! V ramci katovani kostu se uz ani konektory s trafem neosazuji. Ale podle referencni implementace ethernetu by ta mely byt. Nejdriv byly konektory bez trafa a to se davalo jako zvlastni kosticka za konektor. Postupem casu se prislo s konektorem s integrovanym trafem. Ten je o par susnu drazsi. Prasopsove vyrobci to obchazeji kondikama a odporama. Pokud mozno SMD aby to katovalo kosty. Jeden by zvracel.