BCM 4313 nenajde moji Wi-Fi, sousedovu ano

BCM 4313 nenajde moji Wi-Fi, sousedovu ano
« kdy: 08. 05. 2012, 11:26:39 »
hoj, již delší dobu mám tenhle problém, nepomohlo ani přeinstalovaní os, už to nefunguje ani z live cd
z mobilu wifi najdu a normálně se připojim, 2x se mi povedlo dostat se na ní jako na skrytou, ale už ani to nejde, vždy najde jenom sousedovu

Kód: [Vybrat]
lspci
Citace
44:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)

nm-tool
Citace
NetworkManager Tool

State: connected (global)

- Device: wlan0 ----------------------------------------------------------------
  Type:              802.11 WiFi
  Driver:            brcmsmac
  State:             disconnected
  Default:           no
  HW Address:        E0:2A:82:A6:04:81

Capabilities:

Wireless Properties
    WEP Encryption:  yes
    WPA Encryption:  yes
    WPA2 Encryption: yes

Wireless Access Points
    (sousedova wifi):     Infra, 74:EA:3A:C8:FB:42, Freq 2432 MHz, Rate 54 Mb/s, Strength 32 WPA WPA2
    (moje tu neni :D)

- Device: eth0  [Wired connection 1] -......

co be se s tím dalo dělat ?
« Poslední změna: 08. 05. 2012, 23:04:44 od Petr Krčmář »
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

JmJ

• 332
    • Zobrazit profil
Re:bcm 4313 nenajde moji wifi, ale sousedovu ano
« Odpověď #1 kdy: 08. 05. 2012, 11:35:11 »
Na jakem ji mas kanale?

pokud na vyssim jak 11, tak ji zkus dat na nejaky jiny do 11 vcetne.

« Odpověď #2 kdy: 08. 05. 2012, 12:31:40 »
Na jakem ji mas kanale?

majne got, já už promrhal tolik času všelijakýma přeinstalacema os, ovladačů, hledáním jiných řešení a hned jak změním kanál, tak to prostě funguje

.....k čemu slouží velikost kanálu ?
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

Zopper

• 881
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 05. 2012, 13:10:21 »
Kanál = frekvence. A některé frekvence jsou v některých zemích zakázané a proto ne všechny karty/ovladače ti budou jen tak pracovat na všech kanálech.

Jose D

• 908
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. 05. 2012, 13:16:58 »
hmm popravdě nechápu jak si člověk, který neví co je to kanál, může troufnout na přeinstalaci systému..

Trident

« Odpověď #5 kdy: 08. 05. 2012, 13:33:12 »
Na jakem ji mas kanale?

majne got, já už promrhal tolik času všelijakýma přeinstalacema os, ovladačů, hledáním jiných řešení a hned jak změním kanál, tak to prostě funguje

.....k čemu slouží velikost kanálu ?
Velikost kanalu a cislo kanalu jsou dve odlisne veci!!! Velikost se uvadi u wifi v Mhz a je nekde mezi 20-40Mhz. Presna sirka zalezi i na standardu. Nejvetsi bumbrlicek je N. To si wifka pravdepodobne nastavi sama. Pak mas cislo kanalu ktery ti urci jakou cast z wifi pasma si ma wifina ukousnout. Kanaly se navzajem prekryvaji takze prakticky u G jsou ctyri a u N jen dva.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels
Pak existuje vec jako Regulatory domain ktera by ti mela zajistit aby wifka fungovala v souladu lokalne povolenymi pasmy. Bohuzel nekteri natvrdi vyrobci maji jako vychozi nastaveni USA a clovek musi delat vselijake harakiri aby to prenastavil. Autodetekce tady zpravidla moc nefunguje.
ale co takhle zkusit iw set reg CZ Tim to nastavis natvrdo.

« Odpověď #6 kdy: 08. 05. 2012, 14:52:10 »
dík za odpovědi

jsem linuxák začátečník, takže jak mám skusit to "iw set reg CZ"

...instalace linuxu je hodně snadná, akorát se ještě uvidí, jak správně jsem rozdělil disk, ale o tom jindy

Re:BCM 4313 nenajde moji Wi-Fi, sousedovu ano
« Odpověď #7 kdy: 11. 05. 2012, 17:53:00 »
hoj, jsem zpět :D

wifi mi teda funguje, ale občas se sama odsebe odpojí a někdy se nechce a nechce připojit znova ať zkouším co zkouším, dokud se po delší době zase nepřipojí, nepomáhá ani vypnutí, zapnutí

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #8 kdy: 11. 05. 2012, 18:34:26 »
Jen napíšu svou zkušenost s BCM 4313 a driverem brcmsmac:

Když použiju tlačítko na vypnutí wifi (Fn+ něco) a pak jí zase zapnu, nefunguje vůbec, protože ještě musím odebrat modul brcmsmac (
rmmod brcmsmac) a znovu ho zavést (
modprobe brcmsmac).

Nevím, nakolik je to relevantní, ale zkusit to můžeš taky.

Fantomas

« Odpověď #9 kdy: 11. 05. 2012, 20:04:05 »
Napis co mas za distro a jadro. Broadcom chipy jsou trochu problematicke, zrovna na bcm4313 je lepsi pouzit modul wl nez brcmsmac.

« Odpověď #10 kdy: 12. 05. 2012, 20:54:20 »
distribuci mam Mint 12 Gnome
(jak zjistím, jaké mám jádro ?)

teď se už nějakou tu hodinu nemůžu napojit na wifi (píšu z wifi hotspotu vytvořeným mobilem a funguje zatím bez problému), myslím si že to bude routerem, už v minulosti s ním bylo pár problémů a nechce se mi na něj napojit ani onen mobil

Fantomas

« Odpověď #11 kdy: 12. 05. 2012, 23:03:55 »
Tak ap je asi v haji, tim se vsechno vyresilo samo:-) Jinak jadro lze zjistit treba prikazem v terminalu: uname -r nebo se mrkni do adresare /boot a najdes tam soubor vmlinuz-x.x.x. Chtel jsem ti poradit, jak nainstalovat wl modul, ale uz to asi nebudes potrebovat.

« Odpověď #12 kdy: 12. 05. 2012, 23:08:02 »
hmm popravdě nechápu jak si člověk, který neví co je to kanál, může troufnout na přeinstalaci systému..
ja popravde nechapu, jak si clovek muze troufnout napsat neco takovyho

« Odpověď #13 kdy: 13. 05. 2012, 05:07:53 »
aště ten router skusím zanést týpkoj v O2, naposledy s tím něco udělal a chvíli to fungovalo (bude to asi měsíc :D)
asi bych měl zvážit koupit nějakého kloudného routeru

jádro 3.0.0-12-generic

KapitánRUM

« Odpověď #14 kdy: 13. 05. 2012, 09:34:41 »
Zkus se ho příště zeptat, co s tím udělal ;D nevím jak ostatní, ale docela mě to zajímá  ;D