BCM 4313 nenajde moji Wi-Fi, sousedovu ano

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:BCM 4313 nenajde moji Wi-Fi, sousedovu ano
« Odpověď #15 kdy: 13. 05. 2012, 12:04:48 »
Napis co mas za distro a jadro. Broadcom chipy jsou trochu problematicke, zrovna na bcm4313 je lepsi pouzit modul wl nez brcmsmac.

Jen si dovolím poznamenat, že wl se jednodušejc rozběhá, ale nejede na něm IPv6 (panikaří kernel když už má nafasovat IPv6 adresu). brcmsmac je horší rozject, ale pak už je v pohodě, jen asi žere víc energie, neumí tolik spořit jako wl (jen můj názor, nepodložené).

brk

« Odpověď #16 kdy: 13. 05. 2012, 15:31:26 »
Ve starém notebooku mám taky nějakého Broadcoma a ten se mi k AP nepřipojí, pokud ho mám v režimu N-G-B. Když jede jen jako G-B, tak v pohodě, ale zrovna to Nko byl důvod, proč jsem kupoval daný AP. Naštěstí už ten notebook téměř nepoužívám, takže to neřeším.

« Odpověď #17 kdy: 13. 05. 2012, 17:20:05 »
Já tam mám jenom GB, N-ko není v nastavení ani routeru, ani wifi u nb.

Taky jsem zvědavej co s tím udělal/á, když to zprovoznil, tak tam s tím byla mamka.
No uvidíme :D
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

« Odpověď #18 kdy: 14. 05. 2012, 19:21:46 »
Přinesl jsem to do obchodu, prodavač to zapojil a já se na router bez problému připojil :D
Prý jsou tyhle routery (ZyXEL 660) náchylnější na přepětí a že je dobrý je vypínat, když se nepoužívaj, třeba přez noc. Né je mít zaplý 24h denně :D

no co, zatím co teď píšu, jsem připojenej na onom problémovým routeru :D

takovej závěr jsem fakt nečekal :o
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

Fantomas

« Odpověď #19 kdy: 15. 05. 2012, 12:56:44 »
To Pavouk106: ipv6 jsem na wl nezkousel, diky za postreh.
To sham0t: zyxel 660 je sunt a poradnyyy:-) Mam doma jeho vertikalni variantu za 1kc od t-mobile. Sam od sebe jede celkem v dobre, ale pres repeater prestane po dvou dnech pridelovat ip adresy. Nejde to zadnym nastavenim opravit, asi nejaka softwarova chyba, pomohlo zase jen repeater i modem restartovat. Predtim jsem pouzival drazsi model od asus, ten bezel fungoval jedna basen a ted jsem nastesti dostal do ruky jiny modem, ktery uz funguje normalne, takze zyxel pujde z domu. Pokud se prodejce vymlouva na nejakou nachylnost, tak je asi neco spatne, ne? Pokud neni vyslovne v podminkach pouzivani napsano, ze jej mas vypinat, tak je to tvoje vec a v pripade problemu vec prodejce, cili je zraly na reklamaci. Z toho plyne jedna rada, sezen si jiny modem.