Začínat jako samouk na C/C++ ... bude to boj

. Jinak C a C++ jsou rozdílné jazyky, raději začni s C, ten jazyk je jednodušší. Až pak se dívej na C++. C++ je jeden z nejsložitějších jazyků, který se v dnešních dobách používá. (Ale práce v něm je podle mne o mnoho příjemnější, oproti C má spoustu věcí, které Ti usnadní život, jen o nich musíš vědět a vědět jak je použít.)
std::cout vs cout neřeš. "std" je tzv. "namespace" (prostor pro jména) a buď můžeš před každé cin, cout, cerr, string ... psát std:: nebo můžeš na začátek souboru napsat "using namespace std;" a už nemusíš. Tohle je jedna z těch věcí, které C++ přidává k Cčku.
Umět nadstandardně PHP, HTML, CSS a ještě k tomu C/C++ a C#? Tak jestli tohle všechno zvládneš sám po večerech během vysokoškolského studia, tak (alespoň v prvních letech) nebudeš mít problém s tím, aby po Tobě firmy pokukovaly. Umět pořádně C++ začíná být u běžných programátorů nadstandard (pokud děláš běžné desktop/web aplikace, tak to nepotřebuješ). Pokud C# myslíš jen jako naučit se jazyk, pak po zvládnutí C++ nebudeš mít problém. Ale znalost jazyka C# Ti bude celkem k ničemu, pokud nebudeš mít přestavu o knihovnách v Microsoft .Net, což je opět celkem rozsáhlé téma. Aby C++ bylo použitelné v praxi, taky musíš mít v hlavě přehled o mnoha knihovnách (alespoň Boost a Qt).
Podle mě si bereš moc do nůše. Nevím, jak je náročné studium informatiky na ČZU (upřímně, ani nevím, co ta zkratka znamená; já jako rodilý Ostravák a obrovský ostravksý patriot studuji samozřejmě v Brně :-D ), ale všechno to, co jsi psal, je dost těžké zvládnout. Vyber si, co bys chtěl v životě dělat - podle toho se rozhodni.
Co se týká "prvního" jazyka, vedou se spory a šíleně dlouhé diskuse. Na internetu se většinou dočteš flame mezi Python a Ruby, javisti říkají že Java, akademici že Assembler, u nás ve firmě většina lidí začínala na Perlu, tak by Ti řekli, že Perl ještě nebyl ničím překonán.
Můj osobní názor je ten, že začít se má jednoduchým jazykem, na kterým je možné demonstrovat principy a mít dobrého učitele (nebo alespoň učebnici)
programování a ne jazyka. Např.
http://www.htdp.org/ . (Dlouho se podle toho učilo programovat na MIT). Potom teprve něco šaškovat s "běžně používanými technologiemi" - v praxi se často projevuje princip "good enough", což znamená, že to, s čím se běžně setkáš, je strašná sračka a spíš Tě to znechutí (nedávno jsem narazil na neopravený kritický bug v .Netu, reportovaný v roce 2002. Do teď nebyl opravený s oficiálním vyjádřením, že na to naráží málo lidí. Mně trvalo půl dne, než jsem to obešel...)