Závislost na internetu - jak se kontrolovat?

kimkil

Re:Závislost na internetu - jak se kontrolovat?
« Odpověď #60 kdy: 10. 04. 2012, 18:00:40 »
Byl jsem na tom podobne a byl jsem schopen u netu prosedet i cely vikend s malou prestavkou na spani. Taky jsem lital od niceho k nicemu a cas letel. Pak jsem si rekl dost a pred tremi roky jsem zacal po 20 letech znovu rybarit. Sedet u vody v prirode s kamaradem nebo mazelkou a jen tak si povidat, te obohati nohem vice nez litani po netu. Vylozene me na rybach stve, kdyz mi zazvoni mobil a nekdo otravuje neco resit s PC. Takze snad vylecen.  :)
Jak tu uz radili, doporucuji nejaky konicek nebo sport nejlepe mimo domov.

Ja to mam presne tak isto, som nadseny rybar a to ma jedine drzi prec od pc ked nepracujem na niecom utekam hned k vode a nezabudam vypnut mobil alebo aspon vypnut zvonenie..je to moj kratky  cas kedy vypnem od vsetkeho,vsetkych starosti a ten si nedam znechutit ;)

Presne tak rybarina je nadherna a kdo to nezkusil tak to nepochopi. Obcas doma vylozene ucelove vyvolam malou hadku a mizim k vode.  ;D
Chytam i na feeder a pri sledovani spicky si fakt na zadny pocitac nevzpomenu. Nebo kdyz se projdu kolem vody s vlackou tak clovek neuveritelne vypne.

Tak tak presne, je to naadhera :) ...ja vacsinou vlacim,sem tam feeder a uz su to dva roky co som prepadol muskareniu a to je teprv nadhera :) odporucam :)

ABC

« Odpověď #61 kdy: 10. 04. 2012, 18:28:29 »
Shrnutí:
  • ICT je dobrý sluha, ale zlý pán. Každý by měl sám za sebe vyhodnotit, jestli není míra využití ICT patologická
  • Sebekázeň, vůle, důsledné dodržování zásad time managementu
  • Mít více smysluplných zájmů, než PC a duševní práce obecně (Sport, manuální práce, rodina. Přínos chození do hospody je diskutabilní)
Některými z těchto témat se zabývá v knihách David Gruber (např. motivaci má zmáklou velmi dobře).

JSOB

« Odpověď #62 kdy: 11. 04. 2012, 12:35:10 »
Byl jsem na tom podobne a byl jsem schopen u netu prosedet i cely vikend s malou prestavkou na spani. Taky jsem lital od niceho k nicemu a cas letel. Pak jsem si rekl dost a pred tremi roky jsem zacal po 20 letech znovu rybarit. Sedet u vody v prirode s kamaradem nebo mazelkou a jen tak si povidat, te obohati nohem vice nez litani po netu. Vylozene me na rybach stve, kdyz mi zazvoni mobil a nekdo otravuje neco resit s PC. Takze snad vylecen.  :)

Ja to mam presne tak isto, som nadseny rybar a to ma jedine drzi prec od pc ked nepracujem na niecom utekam hned k vode a nezabudam vypnut mobil alebo aspon vypnut zvonenie..je to moj kratky  cas kedy vypnem od vsetkeho,vsetkych starosti a ten si nedam znechutit ;)

Presne tak rybarina je nadherna a kdo to nezkusil tak to nepochopi. Obcas doma vylozene ucelove vyvolam malou hadku a mizim k vode.  ;D
Chytam i na feeder a pri sledovani spicky si fakt na zadny pocitac nevzpomenu. Nebo kdyz se projdu kolem vody s vlackou tak clovek neuveritelne vypne.

Tak tak presne, je to naadhera :) ...ja vacsinou vlacim,sem tam feeder a uz su to dva roky co som prepadol muskareniu a to je teprv nadhera :) odporucam :)
U nas na muskareni neni vhodny revir bohuzel. Ale i tak su vzdycky fajne zrelaxovany. Chodis na mrk.cz virtualne rybarit?

sgames

« Odpověď #63 kdy: 11. 04. 2012, 13:27:26 »
skvely konicek je modelareni .. resp litani s modely letadel

kimkil

« Odpověď #64 kdy: 11. 04. 2012, 13:31:45 »

U nas na muskareni neni vhodny revir bohuzel. Ale i tak su vzdycky fajne zrelaxovany. Chodis na mrk.cz virtualne rybarit?

Jasne chodim tam :)..napis mi na nick "Nebster" na mrk ked si registrovany :)

« Odpověď #65 kdy: 11. 04. 2012, 16:42:04 »
Drahé celkom.

sgames

« Odpověď #66 kdy: 12. 04. 2012, 08:37:46 »
Drahé celkom.

ano ne,koupis vse za 3000 a uz jen litas

« Odpověď #67 kdy: 12. 04. 2012, 22:22:38 »
Drahé celkom.

ano ne,koupis vse za 3000 a uz jen litas
Tak ja si myslím, aspoň čo som pozeral pred pár rokmi, že to bolo o niečo výrazne drahšie.

tadeas

« Odpověď #68 kdy: 15. 04. 2012, 22:05:36 »
Začni hrát wowko. Vážně, člověk velmi efektivně přestane se zabíjením času v prohlížeči.

Jinak mně docela pomohlo, když jsem si pořídil smartphone. Když kvůli mailu, kalendáři, poznámkám a v případě nouze nejvyšší i webu nemusím zapínat počítač, tak ho nemusím zapínat vůbec. A nevadí mi, když u něj dlouho nesedím.

niekto

« Odpověď #69 kdy: 19. 04. 2012, 14:03:07 »
Mám takový problém, chci na něčem dělat ale jak brouzdám po internetu tak neustále uhýbám někam jinam a nakonec vždy promrdám celý víkend místo toho abych něco užitečného udělal, jako třeba donutil se něco naprogramovat co mám v plánu.

Ja mam podobny problem, ale opacny. Presedim za pocitacom strasne vela casu a zvycajne sa hrabem v kode nejakej aplikacie, ktora nefunguje podla mojich predstav ci ma nejaky bug, co mi lezie na nervy. Po tyzdni hrania sa s danou aplikaciu najdem konecne to spravne riesenie ako problem opravit. Ked si vygenerujem diff so spravnym riesenim je zvycajne iba par riadkovy. Ked sa potom na to pozriem, ze za tyzden som vygeneroval zo seba az par riadkov kodu co ma nejaku hodnotu, tak mam strasne blby pocit, ze som opat predzubal cely tyzden. Hovorim si, ze nemiesto toho som mohol napr. kazdu hodinu pozerat ci na serveroch nevysiel novy clanok a popripade si ho precitat. Naozaj neviem ci je potom dobre zacat kodit... Co mam potom robit ja, aby som takto nezabijal cas?

« Odpověď #70 kdy: 19. 04. 2012, 14:38:01 »
Mám takový problém, chci na něčem dělat ale jak brouzdám po internetu tak neustále uhýbám někam jinam a nakonec vždy promrdám celý víkend místo toho abych něco užitečného udělal, jako třeba donutil se něco naprogramovat co mám v plánu.

Ja mam podobny problem, ale opacny. Presedim za pocitacom strasne vela casu a zvycajne sa hrabem v kode nejakej aplikacie, ktora nefunguje podla mojich predstav ci ma nejaky bug, co mi lezie na nervy. Po tyzdni hrania sa s danou aplikaciu najdem konecne to spravne riesenie ako problem opravit. Ked si vygenerujem diff so spravnym riesenim je zvycajne iba par riadkovy. Ked sa potom na to pozriem, ze za tyzden som vygeneroval zo seba az par riadkov kodu co ma nejaku hodnotu, tak mam strasne blby pocit, ze som opat predzubal cely tyzden. Hovorim si, ze nemiesto toho som mohol napr. kazdu hodinu pozerat ci na serveroch nevysiel novy clanok a popripade si ho precitat. Naozaj neviem ci je potom dobre zacat kodit... Co mam potom robit ja, aby som takto nezabijal cas?
Aspoň sa dačo naučíš...

tarsis

« Odpověď #71 kdy: 25. 02. 2016, 12:22:58 »
Podle mě závislému člověku nepomůže si zakázat stránky, kde podle sebe mrhá časem. To vydrží tak den, nebo si najde podobné.

Je rozdíl mezi uspokojením momentální (řekněme téměř fyzické) potřeby a štěstím, které je spíš duchovní povahy a souvisí s tím, jestli jsi spokojený s tím, jak tvůj život vypadá.
Pokud to máš podobně jako já, tak když "brouzdáš", tak o skutečné štěstí nejde, je to spíše ta potřeba, ale ve skutečnosti jsi nešťastný, protože kdybys dělal svou práci/něco jiného, bylo by to supr. Chce to trochu soustředění, ale dá se na tenhle pocit zaměřit a může to pomoct se vrátit k práci (dokonce s dobrým pocitem).

Co se týče odbočování, doporučuju stopky. Mám apku na androida, klasické píchačky, které odpočítávají čas strávený v práci. Když chceš třeba programovat, naplánuj si 25 minut práce bez brouzdání (nerozklikávat kraviny) a pak "odměnu" 5 minut. Během těch 25 minut nesmíš odbočit, pokud tě to napadne, necháš si to na těch 5 minut (časy uprav podle sebe, ale nezačínej vysoko!). Až to zvládneš takhle kontrolovat, zvyšuj intervaly.
Hlavně po malých krůčkách, pokud člověk nemá pevnou vůli a chce toho po sobě moc, výsledek bývá nula.

hu

« Odpověď #72 kdy: 25. 02. 2016, 12:39:52 »
bla bla bla
Vazne je nutny tyhle pohrbeny flamy ozivovat?

Zelenac

« Odpověď #73 kdy: 25. 02. 2016, 19:23:56 »
Závislost na internetu nehrozí, pokud se nezačneš kontrolovat.

Nejlepší na zbavení se závislosti máš, když začneš sportovat, najdeš si ženu, a místo Linuxu nainstaluješ pořádný operační systém, namátkově mě napadá třeba Windows.

sportovec

« Odpověď #74 kdy: 25. 02. 2016, 20:29:27 »
Windows jsou už systém? Jsem to vždy považoval za webovej prohlížeč pro začátečníky. Java + Linux FTW!  8)