Ahoj, s něčím podobným bojuji již několik let se střídavými úspěchy a neúspěchy. Jak píšeš, chci něco dělat, ale otevírám jeden web za druhým a dívám se jestli tam není něco nového. Extrém byl asi rok nazpět, kdy jsem kontroloval idnes asi každé dvě minuty a dohánělo mě k šílenosti, že tam není žádná nová informace. Tehdy jsem si uvědomil, že už je to asi vážné a měl bych to začít řešit. V podstatě se mi docela osvědčilo, že jsem si v routeru nastavil pravidlo, že ve 22.00 se prostě odpojil net a nazdar. Zhruba týden to bylo peklo, ale pak se to zlepšilo. Na PC jsem začal opravdu pracovat, začal jsem zase číst, občas si pustíme doma nějaký film, taky jsem zapojil víc pohybu venku a nějaký sport. Před pár měsíci jsem do toho spadnul trochu víc v jiné podobě. Pořád jsem musel zkoumat, zda není nějaká nová verze (aktualizace) v distribuci, kterou požívám. Teď je to už dobré.
Poslední opatření byla tato. Z práci jsem zažádal o služební notebook a zbavil se desktopu v práci a doma. Svůj původní notebook jsem přenechal ženě a zrušil tam svůj účet. IPhone jsem prodal a koupil v bazaru starou Nokii 6310i. Sice se pořád musím kontrolovat abych doma nevykystnul na notebooku, ale jak je to jen jeden zdroj rozptylování, tak se to dá.
Znám ještě pár lidí, co mají podobné problémy a není to snadné s tím zápasit. Chce to vůli a hodně sebekontroly.