Podle mě závislému člověku nepomůže si zakázat stránky, kde podle sebe mrhá časem. To vydrží tak den, nebo si najde podobné.
Je rozdíl mezi uspokojením momentální (řekněme téměř fyzické) potřeby a štěstím, které je spíš duchovní povahy a souvisí s tím, jestli jsi spokojený s tím, jak tvůj život vypadá.
Pokud to máš podobně jako já, tak když "brouzdáš", tak o skutečné štěstí nejde, je to spíše ta potřeba, ale ve skutečnosti jsi nešťastný, protože kdybys dělal svou práci/něco jiného, bylo by to supr. Chce to trochu soustředění, ale dá se na tenhle pocit zaměřit a může to pomoct se vrátit k práci (dokonce s dobrým pocitem).
Co se týče odbočování, doporučuju stopky. Mám apku na androida, klasické píchačky, které odpočítávají čas strávený v práci. Když chceš třeba programovat, naplánuj si 25 minut práce bez brouzdání (nerozklikávat kraviny) a pak "odměnu" 5 minut. Během těch 25 minut nesmíš odbočit, pokud tě to napadne, necháš si to na těch 5 minut (časy uprav podle sebe, ale nezačínej vysoko!). Až to zvládneš takhle kontrolovat, zvyšuj intervaly.
Hlavně po malých krůčkách, pokud člověk nemá pevnou vůli a chce toho po sobě moc, výsledek bývá nula.