Skusal som GNOME 3 na Fedore, Sabayon a za mna mozem povedat, ze to prostredie je out-of-box nepouzitelne. Ja som si tam musel doinstalovat 10+ extensionov na zakladne kraviny, dalej som musel prepisat trocha ten js kod aby som si mohol uplne vypat tie teple animacie co tam vsade su. Nakoniec som to po neakych 2 tyzdnoch zmazal.
Preco?
Pre ludi ktori vedia co chcu a maju aspom trocha zakladne skusenosti je jednoznacne lepsie XFCE, MATE, LXDE, DWM, Awesome WM, Xmonad, i3, atd. atd. atd. Je sice pravda, ze GNOME 3 sa da ovladat klavesnicou, ze to maju "premakane" ale to je len velmy, velmy slaby odvar z toho ako sa da klavesnicou ovladat neaky normalny WM (Awesome, DWM, Openbox, .............).
GNOME 3 je oproti XFCE, Awesome WM, DWM, i3... velmy slabe v dualhead setupe. Ma sice cool eyecandy ficurky ale to je aj tak naprd lebo ma to len rozptiluje, je to trapne a aj tak neefektivne.
Videl som, nainstaloval som, nie dakujem.
Ja osobne si to uz nikdy na disk nedam... waste of time.
Ludom, ktory chcu najlepsi najstroj na pracu odporucam DE: XFCE, MATE, LXDE; WM: Awesome WM, DWM, i3, Openbox, atd. atd. (je ich velmy vela).
Netreba saskovat... v tomto pripade je menej (cukrikov) naozaj viac.