Smokeping na Arch Linux

Smokeping na Arch Linux
« kdy: 15. 03. 2012, 11:40:45 »
Zdravim, rozmyslam nasadit archlinux na domaci server, ale akosi nemozem najst riadny navod na instalaciu smokepingu.
Nainstaloval som to pomocou yaourt a nejde spustit: rc.d start smokeping, taktiez webova stranka smokepingu nefunguje: /localhost/cgi-bin/smokeping.cgi.... ma niekto rozbehany smokeping na archlinuxe?
« Poslední změna: 15. 03. 2012, 12:13:26 od Petr Krčmář »

m

Re:Smokeping na archlinux
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2012, 12:14:13 »
já ten smokeping balíček vidím v aur repository.. takže by mělo teoreticky stačit yaourt -S smokeping.. když jsem to zkoušel, vypadalo to, že tam jsou nedostatečné závislosti a musel jsem si nainstalit ještě perl-fcgi. jak si člověk nainstaluje samotný yaourt, so člověk může dočíst třeba tu

m

Re:Smokeping na archlinux
« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2012, 12:17:25 »
já ten smokeping balíček vidím v aur repository.. takže by mělo teoreticky stačit yaourt -S smokeping.. když jsem to zkoušel, vypadalo to, že tam jsou nedostatečné závislosti a musel jsem si nainstalit ještě perl-fcgi. jak si člověk nainstaluje samotný yaourt, so člověk může dočíst třeba tu

jo, promiň, jsem nemocnej a tudíž blbej a neumím číst :)

Re:Smokeping na Arch Linux
« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2012, 13:00:07 »
ako som pisal nainstalovane so vsetkymi zavislostami cez yaourt. Problem je ze to neviem spustit a pristupovat k grafom. Takze kto vie poradit ako spustit a pristupovat k grafom budem vdacny(prosim piste len vy co to mate realne rozbehane)

FAWN

Re:Smokeping na Arch Linux
« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2012, 14:04:46 »
Balíček smokeping v AURu je dost pochybný. Chybí mu už dost závislostí ke kompilaci a žádný spouštěcí skript v /etc/rc.d/ ani nevytváří, to se musí udělat ručně. Ruční instalace smokeping je popsána na wiki archlinuxu: https://wiki.archlinux.org/index.php/Smokeping - a to nikoli z balíku v AURu - je to dost obsáhlé, to je třeba pročíst.