Virtualizace nad obrazem disku

Trender

Virtualizace nad obrazem disku
« kdy: 15. 03. 2012, 09:31:02 »
Dobry den.

Mam trochu problem. Mam zalohu resp. obraz disku. Potreboval by som ale tento obraz spustit ba virtualnej masine a tu je problem . Mozno je to hlupe ale nikde ani vo WM player ani podobne som nenasiel moznost spustit obraz disku ako disk pre virtualku. Je mozne nieako spustit tento obraz alebo musim nainstalovat system a na to natiahnut programy. Neche sa mi verit ze to nieak nejde. Back up bol robeny s Paragon Backup managerom.
Dakujem za kazdu radu.
« Poslední změna: 15. 03. 2012, 09:47:19 od Petr Krčmář »

Re:Virtualizace nad obrazem disku
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2012, 09:48:50 »
VirtualBox na to má nástroj. Dokáže si převést čistý obraz disku na vlastní formát VDI, který je pak možné použít ve virtuálu.

Kód: [Vybrat]
$ VBoxManage convertfromraw disk_raw.dd disk_virtual.vdi --format VDI

MartinX

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2012, 12:13:34 »
VMware vCenter Converter (da sa stiahnut zadarmo) dokaze previest niektore obrazy diskov (pripadne priamo fyzicky stroj) do formatu pouzitelneho s VMware.
http://www.vmware.com/products/converter/faqs.html

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2012, 12:28:00 »
Může ovšem nastat problém, pokud obraz byl nějakým způsobem komprimovaný.

Mitch

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2012, 23:02:10 »
VMware vCenter Converter (da sa stiahnut zadarmo) dokaze previest niektore obrazy diskov (pripadne priamo fyzicky stroj) do formatu pouzitelneho s VMware.
vCenter jsem zkousel, ale musim rict, ze moc spokojeny jsem nebyl. Jednak instalace a nastaveni neni uplne trivialni (jedna se o program s architekturou client/server) a take je nutne mit v siti ESXi server, bez nej to nepojede. Nicmene ja jsem se takto pokousel prevest jeden svuj fyzicky server na virtualni, ale nepovedlo se. vCenter sice obraz vytvoril, ale vzdy skoncil s chybou na jeho rekonfiguraci. Problém se mi nechtělo řešit, jelikož bylo rychlejší provest cistou instalaci a tu nakonfigurovat.

Sten

« Odpověď #5 kdy: 16. 03. 2012, 00:29:03 »
Pokud by to nutně nemusel být VMware, tak QEMU/KVM umí spouštět obrazy disků tak, jak jsou.

Michal

« Odpověď #6 kdy: 16. 03. 2012, 02:23:20 »
VMWare to taky umi (i Player) - jako disk zvolit "Use a physical disk". Pokud tam nepujde dat primo soubor, tak ho nejprve pripojit jako loopback (pomoci losetup) a potom vybrat patricne /dev/loop* zarizeni.

Michal

Trender

« Odpověď #7 kdy: 16. 03. 2012, 07:56:11 »
Nemusi to byt ware.
WM player to nezvladol tak isto ako vCenter. Problem je ze image je robeny Paragonom a format je PBF. Ten neviem skonvertovat :(

MartinX

« Odpověď #8 kdy: 16. 03. 2012, 08:03:58 »
vCenter jsem zkousel, ale musim rict, ze moc spokojeny jsem nebyl. Jednak instalace a nastaveni neni uplne trivialni (jedna se o program s architekturou client/server) a take je nutne mit v siti ESXi server, bez nej to nepojede. Nicmene ja jsem se takto pokousel prevest jeden svuj fyzicky server na virtualni, ale nepovedlo se. vCenter sice obraz vytvoril, ale vzdy skoncil s chybou na jeho rekonfiguraci. Problém se mi nechtělo řešit, jelikož bylo rychlejší provest cistou instalaci a tu nakonfigurovat.

VMware vcenter converter funguje aj bez ESX servru. Treba nainstalovat "standalone client", bezne ho pouzivam na konverziu  fyzickych strojov na virtualne masiny a ziadny ESX server nemam.

Mitch

« Odpověď #9 kdy: 16. 03. 2012, 13:23:29 »
VMware vcenter converter funguje aj bez ESX servru. Treba nainstalovat "standalone client", bezne ho pouzivam na konverziu  fyzickych strojov na virtualne masiny a ziadny ESX server nemam.

Aha, tak o standalone klientovi jsem nevedel a ani jsem po nem nepatral, jelikoz ESXi server mi jeden doma bezi. Kazdopadne dekuji za komentar, ten standalone klient by se mohl nekdy hodit:-)

matus

« Odpověď #10 kdy: 16. 03. 2012, 23:26:49 »
Neviem ci to pomoze, ale nema nieco take Acronis s pouzitim universal recovery?