CMS: TYPO3, Joomla, Drupal, WordPress?

CMS: TYPO3, Joomla, Drupal, WordPress?
« kdy: 15. 03. 2012, 11:55:11 »
Zdravim,
nainstaloval som joomlu, lenze sa mi zda byt komplikovana hlavne co sa pridavania templatov tyka. Taktiez templaty su tazko dostupne, a pridu mi vsetky na jedno kopyto.
Co som tak narychlo pozeral tak to typo3 vyzera zaujimave.
Ktore odporucite pre zaciatocnika? vdaka....
« Poslední změna: 15. 03. 2012, 12:18:29 od Petr Krčmář »

Re:Aky CMS: typo3, joomla, drupal, wordpress?
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2012, 11:59:45 »
Já jsem se nedávno z nutnosti taky musel zabývat CMS a Typo3 jsem zkoušel a bohužel se mi ho nepodařilo pořádně rozběhat. Zkoušk jsem Joomla, Drupal i Wordpress a zdálo se mi to jako Tobě moc komplikované na malou věc, co musím udělat. Nakonec jsem zakotvil u CMS Made Simple a zatím spokojenost

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:CMS: TYPO3, Joomla, Drupal, WordPress?
« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2012, 12:45:57 »
Je těžké radit, když ani nevíme, na jaký projekt je to třeba? Já u jednoho projektu zjistil, že nakonec ani databáze nebude třeba a tak jsem skončil u pluxml.

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2012, 12:56:06 »

Martin

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2012, 16:28:49 »
Typo3 byl náš první framework pro jeden z webů, který provozujeme víc jak 7 let. Tehdy nic moc jiného našim požadavkům nevyhovovalo.  Dneska ale obdobné celkem nenáročné weby děláme na Wordpressu.
Typo je možná ideální pro velké množství backend uživatelů (administrátorů, editorů), případně pro weby, které mají mít specifické vlastnosti pro aktuálně přihlášené uživatele, neboť má rozsáhlé systémy nastavení práv a dalších všemožností. Na druhé straně je právě díky tomu poměrně složitý. Kolikrát jsme dlouho hledali a studovali, jak změnit to či ono interní nastavení (např. max. velikost zobrazovaného obrázku) a leckdy, než bychom to dohledali, jsme raději přijali stávající status quo.

Bednee

« Odpověď #5 kdy: 16. 03. 2012, 13:28:52 »
TYPO3 (takto jedině je to správně napsané) je opravdu rozsáhlý systém a zabere několik let než ho člověk pořádně ovládne. Ovšem pracovat s ním po té době je naprosto jednoduché, snadné a krásné. Prvotní dojem může být trochu šok, ale netrvá dlouho, stačí pár tutoriálů a bude. Vytvořit web je otázka na max pár hodin (samozřejmě že ne poprvé).