S ukladanim dat mam taky problem. Hierarchii (adresarovou strukturu) mam vpohode, jenze, posledni dobou jsem casto menil OS, a resil jsem to tak, ze jsem vzdy celou strukturu hodil na flash (uvnitr se totiz postupne meni). Kdyz jsem mel OpenBSD, prenosova rychlost na/z flash se mi pohybovala radove v x KB/s, coz me dost omezilo a ja zacal prenaset jen mensi soubory (ktere mohly byt potencialne zmenene). Ted v tom mam pekny bordel a uz jsem zjistil, ze mi jeden dulezity soubor chybi - mam jen jeho starou verzi, problem je v tom, ze nova verze byla hodne prepracovana.
Reseni? Nejvice by se mi libilo, kdybych mel data nejak centralne - optimalni se je jevi mit ulozene data na serveru, kde mam pristup pres NFS. Problem je, ze si muzu dovolit max. VPS a k tomu zase nemam duveru, abych tam ukladal sve soukrome data (rekneme, nejake vice soukrome) - sifrovani disku me nezachrani, sifrovat jednotlive soubory je asi hodne neefektivni a zdlouhave. Navic, malo kdy mam k dispozici rychly net a otevirat "vzdalene" soubory, ktere maji vice nez 10MB je tak trochu otrava. Co se tyce lokality, byvam na dvou mistech, takze datum "pres net" se asi nevyhnu, pokud to budu chtit centralizovat.