Doporučte PC skříň tlumící hluk

dk

Re:Doporučte PC skříň tlumící hluk
« Odpověď #15 kdy: 31. 12. 2011, 17:56:09 »
Pod stolem jsem o skříň občas zavadil nohou a těžko se tam dělal pořádek v kabeláži, kvůli úpravám nebo jen výměně klávesnice jsem musel pod stůl. Tohle všechno umístění nahoru řešilo. Zatím jsem dal skříň vedle stolu a příští týden si jdu pro USB 3.0 prodlužku, ale odvázaný z toho moc nejsem (myslím si třeba, že u země se tady víc práší).

Trident

« Odpověď #16 kdy: 31. 12. 2011, 18:02:35 »
Myslim ze je tu spousta nekoncepcnich rad typu kup si lepsi tohleto, zaplacej to tamhletim a kdyz to nepomuze tak tam pro jistotu jeste dej tohle.  Suma sumarum o nic vic nezaplatis. Materialove do 3kkc by ses mel vejit se vsim.
A nebo vsichni jsou blbi jenom ja jsem letadlo...

Radim podle jednoduchosti:

1. Pokud potrebujes vykonou workstation tak si PC presunout jinak a dotahnout si k mistu kde pracujes jen kabely. Tak se to dela i v prumyslu,nemocnicich,nahravacich studiich. Pokud by to bylo hodne daleko pomuze malej KVM switch.
2. Mit disky jinde. V nejaky SAN ve sklepe a bootovat z toho
3. Poridit si misto "tociciho" disku SSD
4. terminalovy pristup z hlopeho bezdiskoveho terminalu, na 3D vsak zapomen
5. Poridit si protihlukova sluchatka

dk

« Odpověď #17 kdy: 31. 12. 2011, 20:05:27 »
ad 1: Ne.
ad 2: Nereálné.
ad 3: Do SSD zatím investovat nechci kvůli spolehlivosti.
ad 4: Ne.
ad 5: Mám. 12 hodin denně je mít na sobě nechci (PC běží cca 12 hodin denně, byť na něm nedělám furt.)

Holt jsem si pořídil v podstatě pasivně chlazené PC, ale přitom jsem "šetřil" na skříni a asi jsem natrefil na hlučnější disk.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 31. 12. 2011, 20:57:11 »
IMHO prostě kup to sileo/ncio a odhlučnovák na disk (v kterém pořadí Ti neporadím) a budeš to mít vyřešený - zbytek PC dle popisu je evidentně v pohodě.

Veverak

« Odpověď #19 kdy: 01. 01. 2012, 14:28:38 »
Jak uz bylo receno, odhlucnovaci hmota pomuze... P.S: koupit ji jinde nez v PC shope je dobry napad ;D my fail
akorat tady je pointa v tom ze nalepit na bocnice kus hmoty nepomuze... musi se to dat po celem povrchu, mezery... a to chce trosku zkusenosti...
Chladici boxy ala acutake darkdisc, scythe himuro opravdu fungujou....  ja osobne mam acutake darkdisc a plna spokojenost

ovsem, tichy pc = tiche komponenty, mezi coz 7200 disk proste moc nepatri... gl & hf

AW

« Odpověď #20 kdy: 01. 01. 2012, 14:44:51 »
Jak uz bylo receno, odhlucnovaci hmota pomuze... P.S: koupit ji jinde nez v PC shope je dobry napad ;D my fail
akorat tady je pointa v tom ze nalepit na bocnice kus hmoty nepomuze... musi se to dat po celem povrchu, mezery... a to chce trosku zkusenosti...
Chladici boxy ala acutake darkdisc, scythe himuro opravdu fungujou....  ja osobne mam acutake darkdisc a plna spokojenost

+1
Po "instalaci" odhlučňovací hmoty, chladičů Acutake a gumových podložek pod PC se celkové hlučnost mého počítače snížila o cca. 60%.

Veverak

« Odpověď #21 kdy: 02. 01. 2012, 11:50:18 »
zase zustanme na zemi, zbytek skrine kromne disku ma tiche takze to az takovy povyk nebude ;D

jako zaklad bych koupil nejaky ten "chladic" disku, zde se investice vyplati a pokud ti to ten disk neztisi tak hledej nejblizsi hifi shop :-)