V týdle ceně jedině CM Centurion (verze 534, 590 ani 5 II neber - jsou ze slabšího plechu - leda II pokud bys chtěl USB 3 vepředu - i tak je to o třídu solidnější a pevnější skříň než podobně drahá konkurence) nebo o něco dražší a protihlukově vycpaný sileo.
Z dražších skříní třeba Fractal Define nebo nějakej Antec (Solo, P180 až P193) ale ty jsou asi mimo rozpočet :-).
-
Ale bejt tebou se zaměřím i na ztišení komponent - asi to bude chtít přinejmenším zregulovat ventilátory (zkus jestli
to nejde přes bios, kdyžtak to jde různě: od koupě regulátoru, přes vlastnoručně napájenej odpor na napájecí kabel
větráku až po přepájení a zapojení místo na 12V na 5V - ne každej větrák se ale roztočí).
-
Dál jestli nemáš kvalitní chladič, tak kvalitní chladič sníží hluk, protože můžou ventilátory běžet pomalejc;
některý (Scythe Ninja) jde používat i pasivně, rozumnej je např. Gelid Tranquillo, úplnej základ na
nízkoodběrový (tak sandybridge i3) procesory by moh bejt AC Alpine - ale osobně u něj nevěřím, že to
úplně stojí za to, ale jsou lidi, co myslej, že jo.
-
No a podle toho, jaký máš větráky, tak by možná pomohla výměna větráků (rozhodně veškerý ne 120mm za 120mm,
byť např. přišroubovaný za jeden roh k chladiči, nebo po sundání krycího plechu ke GK (tam už závisí na typu GK, ne u všech bych
to prováděl), levný a přitom dobrý jsou Gelid a Nexus, někdo zas dává přednost AC a říká, že gelid nic moc, já zas nemám dobrý
zkušenosti s AC a jinde zas Gelid hodně chválej...
-
A pak bych zvážil koupit na disk kvalitní ztišovátko, to, co máš moc nepomůže (respektive možná pomůže trochu proti vybracím, ale
jinak moc ne. Dobrý jsou acutace darkdisc nebo scythe himuro. Pokud disk pouze vibruje, tak vcelku spolehlivě se vibrací zbavíš
tak, že ho pověsíš mezi dvakrát skříženou gumu do kalhot do 5,25 šachty - sám jsem tak x let disky provozoval, dokud jsem nekoupil
darkdisky.