Dobrý den, rád bych se vás zeptal na radu ohledně zprovoznění diskrétní karty na notebooku HP ProBook (Intel i3 / Radeon HD (muxless) - HP ProBook 4530s) na Linux Mintu 12. Jedná se o muxless provedení, takže klasický vga_switcheroo nefunguje. Všechny zdroje uvádějí, že něco takového není na linuxu možné, nicméně na předinstalovaném OEM SLED 11 grafika jede bez potíží na proprietárním ovladači (OpenGL verze 4 a slušný výkon).
Zde je stránka se
stažením ovladačů pro tento model. Je zde ke stažení jednak ovladač na HD Radeon a jednak na Grafický adaptér UMA Intel HD. Pokusil jsem se instalovat ovladač na Radeon HD, dále proprietární ovladač ATI v repozitářích Mintu (teda spíš asi Ubuntu) a také ovladač stažený ze stránek ATI. Všechny tři dopadly víceméně stejně - instalace sice s nějakými těmi warniny proběhla, ale nedá se spustit Catalist ani aticonfig (nebo jak se to jmenuje). Grafika je stále na open-source ovladači nebo když se mi podaří nějak to zařídit, aby se použil glrfx, tak se nedá spustit xserver.
Pokusil jsem se nainstalovat onen Grafický adaptér UMA Intel HD - ze stránek HP stáhnu rpm balíček a při pokusu o konverzi na deb alien vypíše hafo warningů o RSA/SHA256 Signature a pak to skončí na této chybě:
drm-kmp-pae-2.6.37_2.6.32.27_0.2-0.5.1.i586.rpm is for architecture i386 ; the package cannot be built on this system
Z toho jsem tedy vyvodil, že pokud chci vyzkoušet tento ovladač, tak budu nejspíše muset nainstalovat 32 bit systém, což je zase hafo práce a moc se mi do toho nechce, když nevím, jestli to vůbec nějak pomůže.
Takže v zásadě bych rád znal všeobecně váš názor na to, jak se tohle dá řešit, jak bych měl postupovat při hledání řešení (například na jakém fóru bych se měl zeptat) a jestli mám zkusit nainstalovat ten 32 bitový systém s tím ovladačem.
Pokud to nepůjde rozject na Mintu, tak předpokládám, že to nepůjde ani na jiné Debian-based distribuci. Pak bych byl asi ochotný jít do Fedory, protože ta je asi bližší SLEDu, ale SLED bych si nechat nechtěl, je to na můj vkus poněkud pekelný systém (asi tak moderní jako předminulý stable Debian).
Děkuji předem za všechny rady a názory.