Zdravim,
chcel by som sa naucit nejake jednoduche veci s 3d grafikou, vykreslit scenu, pohyb po nej ... chcel by som si spravit nejaky teren a len sa pozerat po okoli z vtacej perspektivy ... ziadne first person strielacky ani podobne.
Zadanie by bolo, tazsie je to s realizaciou, povedzme si na na rovinu, je z coho vyberat.
V prvom rade neviem, ci pouzit nejaky framework alebo to vsetko napisat od zaciatku, low level. A dalej v akom jazyku. Osobne sa mi protivi nieco robit v c++, i ked viem, ze to je asi najvhodnejsie. ja by som preferoval javu ale tam teda neviem ake su moznosti.
napriklad taky irrlicht je na c++, ma to rozne bindingy, aj nejaky jirr na javu ale proste ... neviem teda ako bude java vykonna v 3d

dalsia moznost je pouzit opengl ale zasa, pisat to v cistom c++ mi pripada ako kanon na vrabce.
potom su tu rozne moznosti ako pouzitie skriptovacich jazykov (napr. ze binding opengl + lua) ale vsetky tieto moznosti mi pripadaju strasne nevyspele, nie je za tym komunita, bastli si to nejaky typek doma na kolene ... nema to proste az tak dobru penetraciu.
takze zasa som skoncil pri tych frameworkoch a pouzitiu c++ sa asi nevyhnem, ale c++ fakt neznasam.
este by som bol rad, ked by sa to dalo pisat v c#, aspon by som sa c# viac naucil, nechcem sa proste c++ venovat.
takze java / c# + nejaky sikovny framework postaveny na opengl. existuje wrapper na c#, irrlicht.net ...
dajem to chcem pisat pod linuxom, s takym monodevelop by to nemal byt problem.
mate nejake vhodnejsie riesenie pre moje potreby?
dakujem za napady