Dobry den,
na svojom systeme momentalne riesim zaujimavy problem, ktory sa relativne tazko definuje:
- po update kernelu som vzdy prisiel o zvuk a o vstupy na zvukovke, tak som zakazdym skompiloval najnovsie alsa-lib/alsa-driver/alsa-utils
- po uspesnej kompilacii alsa bolo vsetko o.k. a v aplikaciach sa vzdy objavovali existujuce vstupy/vystupy zvukovky
- teraz vsak chybaju vstupy v mixaznom pulte v gnome, takisto aj v Kmix. Navyse povodne som mail iny gnome-mixer. Bol to klasicky mixer aky sa bezne vyskytuje v gnome2. V kmix som taktiez mal mnozstvo vstupov a vystupov, teraz je tam iba sumarny output.
Navyse niekedy sa mi stane napr. pri youtube, ze nezacne hrat zvuk, musim video zastavit, znovu pustit a potom uz zvuk ide. Taktiez sa mi stava, ze mail-notifier zaregistruje mail, spusti akciu k mailu ale zvukove upozornenie dostanem az o niekolko minut. Ked ale vyskusam zvukove upozornenie priamo v mail-notifier, tak je vsetko v poriadku. Stava sa aj to, ze sa mi zvuky nahodne prehraju po sebe ale napr. so spozdenim niekolko minut. VLC na prvy krat neprehrava zvuk a a musim ho zastavit a znovu spustit.
Cele sa to javi tak, ze zvuky sa ukladaju kamsi do bufferu a ked nenastane nejaka udalost, ktora generuje zvuk, tak sa zvuky samovolne prehravaju neskor.
Neuveritelne hlupy problem, s ktorym som sa este nikdy nestretol. Alsamixer obsahuej vsetky vstupy a vystupy ale systemovy mixer v gnome nie. Niektore zvukovky maju iste problemy, ale kompilacia alsa to spravidla vzdy vyriesi. Teraz vsak nie. Vid obrazok:
http://img804.imageshack.us/img804/8296/soundg.pngNa co by som sa mal orientovat ? Chyba mi nejaky balik ? Alebo mi chyba modul pre zvukovku - alsamixer vsak vidi zvukovu kartu v poriadku a aj jej vstupy/vystupy. Zvukovka vlastne hra, takze modul by jej chybat nemal.
Vystup z lsmod | grep snd
snd_hrtimer 1240 1
snd_hda_codec_hdmi 17041 1
snd_hda_codec_realtek 201684 1
snd_seq_dummy 1079 0
snd_seq_oss 20878 0
snd_seq_midi 3638 0
snd_hda_intel 16401 2
snd_hda_codec 52794 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep 4170 1 snd_hda_codec
snd_rawmidi 12754 1 snd_seq_midi
snd_pcm_oss 28015 0
snd_mixer_oss 10678 1 snd_pcm_oss
snd_seq_midi_event 3750 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_pcm 47343 4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq 34950 7 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 12526 3 snd_hrtimer,snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 3839 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 35600 21 snd_hrtimer,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_rawmidi,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 3450 1 snd
snd_page_alloc 4945 2 snd_hda_intel,snd_pcm
Vopred dakujem za radu, som zvyknuty riesit rozne problemy, ale toto mi pride trosku ako ducharina :-)
Jedna sa o debian squeeze 32bit, kernel 2.6.32-5-686-bigmem, alsa 1.0.24
NTB ACER ASPIRE 7740G. Zvukovka je intel HDA Realtec ALC670.