Exchange alternativa

JSOB

Re:Exchange alternativa
« Odpověď #15 kdy: 31. 03. 2015, 08:41:35 »
Taky si zrovna prochazim vyberem. Pouzivame Groupwise a mezi uzivateli s tim az takova spokojenost neni, navic nam vadi jeste dalsi veci.
Nakonec mi zustali dva favoriti. Musel jsem kvuli cestine bohuzel vyskrtnout Zimbru, ktera se mi libi, kvůli češtině. Bylo by super kdyby sly napojit na MS AD.

1. Kolab - asi nejvetsi favorit. Nahodil jsem ho na server a nevypada to spatne. Ma i spravcovskou konzoli pro LDAP. Ale je to tak na zalozeni uzivatele. Silne www rozhrani Roundcube je taky vyhodou.

2. Sogo - na to se jeste musim podivat. Nelibi se mi moc doplnek do webminu a klikaci sprava pro uzivatele chybi. Nebo nevim jak na to. Ale libi se mi taky. :-)

Vcera jsem objevil ale Group office. https://www.group-office.com
V zakladu je to taky Opensource, nicmene i komercni verze nevyjde nijak draho. Web rozhrani co maji v demu uz neplati. Maji novejsi. Ale nepusobi to na me vubec spatnym dojmem. Nasel jsem i asi 3 firmy, ktere to pro ne delaji u nas vcetne podpory.
Nemate nekdo o tom nejake blizsi info, jestli to ma cenu zkouset?
Diky za pripominky.

tomasfuk

« Odpověď #16 kdy: 31. 03. 2015, 09:41:37 »
trochu staré téma ne?

JSOB

« Odpověď #17 kdy: 31. 03. 2015, 10:39:32 »
trochu staré téma ne?
Ja ho nevyhrabal.  :)
Ja myslim ze reseni groupwaru se hodi porad. Pro nekoho ty info muzou byt uzitecne.

« Odpověď #18 kdy: 31. 03. 2015, 10:49:51 »
trochu staré téma ne?
Myslíš jako že Exchange už nikoho nezajímá že na to upozornuješ. Naopak, takovéhle univerzální téma by se mělo vyhrabávat samo protože tam občas někdo přidá něco zajímavého.

Poštovních serverů je spousta, ale kdo chce jednoduché synchonizace napříč platformama tak jde s EAS.

MKzB

« Odpověď #19 kdy: 06. 04. 2015, 20:19:46 »
Zdravím, mám následující problém:
Používáme s tátou synchronizaci kontaktů a kalendáře přes MS účet na outlook.com
Synchronizujeme dva telefony Nokia 630 s WindowsPhone 8.1 a dva Outlooky přes Outlook conector.
V poslední době se objevuje problém - některé položky v kalendáři se odmítají synchronizovat a občas se i samy ztrácí.
Kalendář nepoužíváme dle vestavěného časového rozvrhu, ale spíš jako seznam úkolů, takže během dne se dost šachuje s položkami.

Existuje nějaké řešení nebo nějaká akternativa (klidně placená, ale pokud možno v češtině), která by fungovala spolehlivěji? Desktopový Outlook klidně opustíme, pokud to bude třeba.

DK

« Odpověď #20 kdy: 06. 04. 2015, 22:06:51 »
Zdravím, mám následující problém:
Používáme s tátou synchronizaci kontaktů a kalendáře přes MS účet na outlook.com
Synchronizujeme dva telefony Nokia 630 s WindowsPhone 8.1 a dva Outlooky přes Outlook conector.
V poslední době se objevuje problém - některé položky v kalendáři se odmítají synchronizovat a občas se i samy ztrácí.
Kalendář nepoužíváme dle vestavěného časového rozvrhu, ale spíš jako seznam úkolů, takže během dne se dost šachuje s položkami.

Existuje nějaké řešení nebo nějaká akternativa (klidně placená, ale pokud možno v češtině), která by fungovala spolehlivěji? Desktopový Outlook klidně opustíme, pokud to bude třeba.
Google? Ale netusim, jak moc propracovanou maji integraci s WP

« Odpověď #21 kdy: 06. 04. 2015, 22:49:07 »
Jestli hrabou čtyři zařízení najednou v jednom účtu tak to může být ošemetný. Nicméně nikdo ti neporadí nic jiného než si k tomu sednout a testovat a testovat než najdeš které zařízení a proč to dělá.

MKzB

« Odpověď #22 kdy: 07. 04. 2015, 07:38:28 »
vana-hb:
Podezření mám na telefony, že to začalo blbnout po posledním update OS. Do té doby to 3/4 roku šlapalo bez problémů.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 07. 04. 2015, 08:06:34 »
Asi zase vylepsovali user experience.

nobody

« Odpověď #24 kdy: 07. 04. 2015, 16:19:31 »
Asi zase vylepsovali user experience.

jj, asi Microsoft pro Nokia a WindowsPhone zlepsoval kompatibilitu v Outlooku :-D

MKzB

« Odpověď #25 kdy: 08. 04. 2015, 07:11:56 »
Zkusili jsme vypnout v telefonech automatickou synchronizaci, synchronizujeme pouze doma přes Wifi a zdá se, že to neblbne. Protože jsme hodně venku, v autě apod., tak si to vysvětluji tím, že se to asi dělo, když se synchronizace spustila během jízdy v autě - kolísavý signál.