Banka přátelská k open-source softwaru

Re:Banka přátelská k open-source softwaru
« Odpověď #45 kdy: Dnes v 07:43:27 »
Mám celkem 10 českých bank, dvě zahraniční a smlouvu se čtyřmi devizovkami. Co se týče přístupu k účtu, tak žádná nemám problém s běžným prohlížečem, používám Chrome na Linuxu (Xubuntu). Složitější je to s autorizací plateb. Přiznám se, že u většiny bank jsem nakonec přešel na autorizaci pomocí aplikace (mám Apple), ne, že by to nešlo třeba přes SMS, ale většina bank je zpoplatnila.

Aktuálně mám jako autorizační cestu SMS u:
1) FIO - jediná banka, kde vůbec nemám aplikaci, protože jejich IB považuji za natolik jednoduché, že ho používám i na mobilu. Ale chápu FIO nechceš.
2) Trinity - děsná banka, ale teď se postupně chce měnit, zavádí aplikaci, snad zavede i okamžité platby (ano, stále nemá), takže je možné, že SMSky postupně zpoplatní.
3) VÚB - slovenská banka, používám jen na spořící účet, platby probíhají přes sběrný účet organizační pobočky v ČR, příjemce se rozlišuje podle variabilního symbolu.

Co vím, tak třeba Moneta určitě SMSky umí (kolegyně v práci ji má), ale nechá si za ně zaplatit. Podobně to je, myslím, i u ostatních velkých bank. Velké banky určitě budou mít i nějaké korporátní řešení (třeba MultiCash), ale určitě to nebude zadarmo. Pak je tu varianta si pod nějakou banku stáhnout ovládání účtu jiných bank, ale v pravidelných intervalech (zpravidla 3 měsíce) bys musel certifikáty obnovovat a stejně bys neviděl úplně všechno.

Takže v tuto chvíli mě napadá jedině Trinity, ale očekávám, že bude nějaká změna. Mimochodem ta zase naštvala mne, protože mi vypověděla všechny účty :).

Brumla

• 172
    • Zobrazit profil
Re:Banka přátelská k open-source softwaru
« Odpověď #46 kdy: Dnes v 09:08:55 »
Mimochodem ta zase naštvala mne, protože mi vypověděla všechny účty :).
To je docela neobvyklé. Řekli proč?