Mám otevřený chromium browser asi měsíc s 2 okny. Potud bez problému. Dnes jsem pozoroval divné chování, kdy některé stránky se polovičatě načetly(černé pozadí nebo nešly scrollovat) a "překreslily se do finální podoby" až po resize okna nebo přepnutí na jiný tab a zpět. Zároveň druhý symptom, po otevření dev tools nešlo ovládat- jen se zobrazil "snímek UI" z posledního použižtí ale jako by zamrzlo, nešlo nic dělat, klikat, jediné šlo zase přes f12 zavřít
Zkusil jsem co jsem neměl dělat: ukončit Proces GPU. TO způsobilo, že chrome stále běží jako by nic, jen aktuálně otevřená okna se nepřekreslují - tím myslím celé okno včetně lišt, takže pro browsení nepoužitelné a a ovládání ztížené (jistota je přes klávesnici - nouzově Ctrl Shift D;Enter mi uložilo taby do bookmarks' složky)- na myš možná by taky reagoval. Systém běží v kvm a chrome má softwarové vykreslování(chrome:gpu ukazuje hodně věcí červeně, okrově a text software se vyskytuje hodně) Nicméně žádný problém s použitelností měsíc nebyl. Okna chromu a taby si žijou vlastním životem , proces browseru je funkční až na to že canvas okna je mrtvý Nová okna a taby mohu otvírat dle libost a zase je zavírat...
(prapříčina asi byla že jsem 2 dny nechal otevřený devtools, který nabobtnaly do 7000 items (kodéři amatéři) a žral 1.2GB, ale šel uplně normálně zavřít z UI ) k naražení memory wall nedošlo. čili to asi nebyla příčina...
Nově otevřená okna jsou zcela nepostižená, mohu se přes šipečku u křížku/maximalizace/minimalizace dostat na dřív otevřený tab i v těch prvotních oknech (ale skončím v okně které se nepřekresluje)
žádný child proces chromia neběží jako plugin nebo dllhost nebo shell32
OS o oknech ví, v systémové liště se mi ukazuje název aktuálního tabu) . Když přesouvám nové okno přes to "zamrzlé", tak to na něm dělá "artefakty tažení okna".
Jak recoverovat překreslování všech oken chromu? Nechci ukončit browser. Opakované ukončení --gpu-procesu nepomáhá, stejně tak restart Windows 7 služeb uxsms a themes (motivy, správce-relací-okkení-plochy:dwm.exe)