A čas technika je tak drahej, že nedává smysl ho někde vázat tím, že bude čekat až se baterky vybijou a nezbyde rezerva pro eventuální ostrej výpadek.
Jj tak jasně, tohle naprosto chápu že se v datacentru nebude nikdo párat s vybíjením atd...jen jsem měl na mysli to, že odlišíme baterku co "vydrží 5minut a víc" a "nevydrží ani 5minut". Nezjistíme jestli ještě vydrží třeba 25 jako nová
To u OLOVA zjistis, protoze ta vybijeci charakteristika ma vlastnost, ze derivace je monotonni - takze pokud srovnas pokles napeti za urcity cas pri zname zatezi, jsi schopen urcit v jake zone kapacity se pohybujes.
Moje 2U rackova APC dela test jednou tydne (tak jsem to nastavil) a trva to 10-20 vterin cca.
deálně za sadu s co nejstejnější vybíjecí charakteristikou, což je to, za co platíš když kupuješ už seskládanej balík od dodavatele UPSky místo sypanejch generickejch baterek.
Tohle je ale naprostá naivita. Měnil jsem několik originálních APC RBC a snad pokaždé v tom byly baterky od jiného výrobce. Tady bohužel vůbec neplatí že originál= garantovaná kvalita. Originální APC packy jsou jen 2x předražená baterka s nejistou kvalitou (pokud se teda něco nezměnilo,nedělal jsem s tím posledních 10let). V tomhle případě je spolehlivější a zároveň levnější koupit "neoriginální", ale kvalitní baterku a prostě to prohodit vevnitř.
+1
Kupovat original nedava pro znaleho cloveka smysl. Jako prohodit jednu dve baterky v malych ups zvladne i amater, ale treba v mojich je 8 az 10 baterek a je treba si davat velikej pozor aby to clovek zapojil jednak spravne a druhak neudelal nezadouci zkrat, nebo se u toho nezmordoval, kdyz je tam 120V DC.
Ja davam treba tyhle: CSB HRL 1225W F2FR / CSB HRL 1232W F2 FR - je to "long life", pry 8-10h v standby.