Chování operátora - Eri/Quadruple

RDa

• 3 286
    • Zobrazit profil
Re:Chování operátora - Eri/Quadruple
« Odpověď #30 kdy: 04. 08. 2026, 20:11:19 »
Tak si říkám, co na to GPRD? Q se tváří, že vlastně s ERI nic vlastně nemá - tak jak to, že má údaje o zákaznících Eri?? No z tohoto celého, co se děje táhne pěkný smrad.

Pokud nekoho noveho kontaktuje Q v souvislosti s ERI, tak je pozadejte o dolozeni smluvniho vztahu mezi Q a ERI. Pokud neprobehla akvizice, tak je mozne do toho zatahnout UOOU kvuli GDPR (otazka je, zda smlouva s ERI na nejakou formu exitu/postoupeni uz neni pripravena).

« Odpověď #31 kdy: 04. 08. 2026, 20:57:02 »
Patřím také k zákazníkům Eri.
Dnes jsem dostal odpověď přímo od Benedikta Pánka z ERI. Já osobně nyní řeším získání OKU a přechod k jinému operátorovi.

A můžeš, prosím, nasdílet kontakt na pana Pánka? Nebo na kohokoliv z ERI, ať nevolám paní účetní, na kterou jedinou mám přímý kontakt :-)
Vzal bych si od nich OKU, šel pryč a zůstatek raději neřešil, než se nechat vydírat od kvadrupláků....
To by mohlo být výhodné i pro pana Pánka, než se vláčet po soudech s pověstí vyděrače...
Vůbec jsem se s tím neprděl a psal jsem obecně na mejly obchod@eri.cz a e-fakturace@eri.cz. Odpověď od Pánka přišla z info@eri.cz normálně s číslem ticketu jako by to šlo na podporu.
OKU jsem chtěl jak po Eri tak po Q-cz a všichni jsou jak zaseknutá deska, zůstaňte u Q-cz.
Q-CZ že oku nedá dokud s nima neuzavřu smlouvu, ale oni jiné smlouvy než se závazkem na 24 měsíců nenabízejí tak ať si políbí. Mám rozjednaného jiného dodavatele konektivity na DSL, který mě nechce zavázat na 2 roky a za normální cenu a ne to co mě vnucují podle toho co jsem měl u Eri, ale za vyšší cenu a v horších parametrech ... jinou nabídku ani q-cz neumí dát.
Přeplatku se ale nevzdám, prostě jsem si přístup rozdělil na to, že musím vyřešit konektivitu a pak budu řešit získání předplacené sumy zpět.

rmrf

• 143
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 04. 08. 2026, 21:20:36 »
Kámoš už vyzískal dva OKU kódy od Q-cz. Musel jim zaplatit po koruně, aby vznikl smluvní vztah. A pak od nich přišly i ty OKU kódy.

Co vím, tak se nikam nedovolal. Všechno řešil po mailu. ERI nereagovalo. Q-cz mu napsalo, že dokud jim nepošle korunu, tak mu nemohou dát OKU kódy kvůli nějaké systémové byrokracii. Korunu tedy poslal a OKU kódy už má. Co jim přesně psal do mailu, to nevím, ale rozhodně jim neodsouhlasil tu jejich smlouvu na 24 měsíců.

« Odpověď #33 kdy: 04. 08. 2026, 22:03:52 »
Ja bych im to klidne zaplatil. lenze to ma problem. 24 mesicna vazanost. Ked sem reklamoval moju nabidku, tak mi poslali opravenu (se spravnym upload) a napsali ze odstranili 24m vazanost. JENOMZE si tam pridali klauzulu:
"Při ukončení smlouvy během prvních 12 měsíců lze doúčtovat rozdíl mezi standardní a zvýhodněnou cenou zřízení."
A to cini 3600kc podla aktualniho ceniku. Chci se jim dovolat a vyjasnit si, ze mi nic uctovat nebudu a nech to odstrani. Jedine co po nich chcem je OKU kod. Maju to promyslene, nech ich hryze svedomi, jak oj...... lidi. Ja bych s takym necim nechcel zit. Praca snu...

« Odpověď #34 kdy: 04. 08. 2026, 23:44:42 »
Jsem jeden z klientů ERI. Během dneška očividně více z nás přišla odpověď od pana Pánka, kde to méně korporátně vysvětlil, že prostě krach. Firma nemá peníze, dodavatelé zdražovali, společník onemocněl (později zemřel) a už to nebylo řešitelné. A znovu nás poprosil ať Q-CZ dáme šanci, že to je konečně ta budoucnost ve které všichni vyhrajeme boj proti svaté velké utiskující trojici (lehce dramaticky řečeno).

Na moje žádosti (tedy oznámení vypovědění smlouvy se všemi detaily a žádostí o OKU) samozřejmě neodpověděl/neposkytl. Q-CZ také na žádný z mých 3 ticketů (každý update v rámci vlákna případu zaregistrují jako nový požadavek) neodpověděli. Ale odpoledne mi zvonil telefon s nějakou paní z Prahy z Q-CZ. Moje GDPR bylo skrze vynesený Excel z firmy znásilněno podruhé. 8) Tak jsme si prošli tu pohádku znovu. 

Q-CZ vlastně nic nepřebírá, kódy nemají a žádnou smlouvu taky ne.
Ale mají spasitelský komplex a když pošlu korunu, tak všechno bude zase růžové, pogrcané duhou.
Dokonce po poslání korunky i OKU kód vygenerují, na tu novou smlouvu co vznikne a s obrovskou radostí zase zanikne. A pak to půjde vypovědět jedna radost.

Tak jsem paní vysvětlil, že po té levárně s 15:53, poslední den měsíci, znásilnění mého GDPR a vyvěšení telefonních linek podpory na 5 dní rozhodně nemám v plánu z jednoho problému (že mi odpojí internet) - přejít do problému druhého, otravovat se s další nesolidní šmelina-firmou se spasitelským komplexem. Tak mi řekla "že by jsme to poznačili že počkáme do 14...." Tak jsem její teorii rázně ukončil ve stejném duchu jako chci ukončit tu službu. V tomto případě mi řekla, že to prostě jednoho dne odpojí (asi jak nakluše insolvenční kravaťák a hodí switche na Aukro).

Čímž se to pro mě vyřeší, protože jsem faktury dostával měsíčně a platil za každý měsíc 730CZK. Z CETIN webu už ERI zmizelo ze seznamu poskytovatelů a já dneska odpoledne kontaktoval nové poskytovatele (nic se nezdá jako problém krom 10 let staré RJ11 zásuvky). Doufám tedy že jestli dojde nějaká částečná faktura za srpen, tak to bude bez problému, ať to máme z krku a do dvou týdnů mi předělají 10 let starou zásuvku na bond a podaří se zřídit něco nového.

Závěrem subjektivní hodnocení ERI, protože jsem tady i na Redditu viděl názory od promyšleného podvodu až po to, že jsou vlastně skoro svatí. Dříve (10 let) byli fajn, později šla vidět sestupná tendence. Inflační doložkou mi postupně zdražili internet na cca 730Kč s daní. Občas měli takové divné výpadky, routing přes Vídeň, chybějící prefixy na některé CDN atd. Za poslední dva roky jsem ale měl dost arogantní interakci s paným zesnulým majitelem/ředitelem, kdy bylo výpadkové období (po desítky minut během dne) a následně skoro jednu celou noc jim spadl peering. Napřed mě NOC 2x ignoroval, při třetím výpadku o délce 3h mě pan Benýšek arogantně poslal do zadeke, že routery v core se musí vyměnit a elektrika taky občas vypadne, vyčetl mi kolik jsem přenesl dat, sám sebe pochválil jaký to je důkaz jejich kvality a následně řekl ať si jdu kam chcu a jen mu pošlu datum kdy půjdu pryč.

Do toho nezávisle firma pořád měnila web snad každé dva měsíce. Design stránek a slogany jako v reklamě na viagru. Někdy člověk nevěděl jestli to je jejich retro marketing nebo jim to někdo hacknul a dělá si z nich zadek. Všude samé medajle, garance kvality, akce. Obchodní zastoupení 30 telefonních čísel pro každé město jiné, ale všechny zvedal jeden a ten samý člověk. Seznam SEO klíčových slov na každé podstránce v patičce. Všichni tam byli ředitelé nebo jednatelné něčeho, to by se ani IBM nemusela stydět za takovou korporátní strukturu, přitom zůstaňme nohama na zemi, firmička o dvou společnících, jednom technikovi a účetní. Naco to divadlo proboha. Redflag vedle redflagu, ale internet se zase celkem uklidnil, faktury chodily a nikdo neotravoval.

V posledním dějství to známe všichni. Nevím co jaké míry v tom jednání hledat hledisko vyššího principu mravního. Každopádně sestupný směr letadla narazil do Gerlachu. Nerozumím proč prostě nevyhlásili insolvenci a hotovo. Lidi by dostali měsíc čas se zařídit, insolvenční správce by hodil na Aukro switche ze Stimbuilding racku a poslední by zhasnul. Takto akorát udělali pakárnu všem lidem co u nich byli, vyvedli kontakty z firmy, zkazili si reputaci, sebevíc to teď budou obhajovat jako gesto férovosti zachovat službu tak pořád budou smrdět podvodem a nátlakem.

Počítejte s tím že pokud zaplatíte tu korunu, tak Q-CZ udělá akorát to samé co by udělal jakýkoli operátor (O2, Giganet, UVT, T-Mobile...) když si necháte udělat novou instalaci internetu. Zřídí NOVOU službu a veškeré garance ERI budou jenom sliby. Právně tam není žádná vazba, jenom dostali maily, čísla služeb a telefon na vás. Úplně stejné jako když vyplníte formulář dostupnosti s číslem na webu O2. Pokud neuděláte nic, ERI půjde do likvidace a službu vám následující dny stejně ukončí (protože závazky nikdo nepřevzal). Pro lidi co tam mají tisíce v předplatném je to 50:50. Buď to dostanete alespoň slevou na dobré slovo a nebo budete řešit novou pakárnu.

« Odpověď #35 kdy: 05. 08. 2026, 07:49:13 »
Hele, ja se insolvence s srockem zucastnil ... take zatracene dobre vim jak to funguje.

Veme se majetek firmy, a pokud nedostahuje toho zakladniho jmeni (ktery dneska muze byt kline i 1Kc) tak ten zbytek musi do placu doplatit jednatel. To je totiz presne to omezeny ruceni = jednatel garantuje, ze nejmene ty 2M maji.
A nebyl to případ, kdy jednatel nejednal s péčí řádného hospodáře, popř. kdy to byl společník, který nesplatil (zcela či částečně) svůj podíl na základním kapitálu?

jjrsk

• 955
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 05. 08. 2026, 08:11:38 »
...
A nebyl to případ, kdy jednatel nejednal s péčí řádného hospodáře, popř. kdy to byl společník, který nesplatil (zcela či částečně) svůj podíl na základním kapitálu?
Chjo ... kdyby jednatel srocko poskodil, a tudiz poskodil veritele, neomezuje se ruceni na tu jistinu, ale ruci veskerym svym majetkem. Jenze to by se mu musel dokazat, ze to delal vedome nebo porusoval nejake sve zakonne povinosti.

Sro ruci veskerym svym majetkem, ale minimalne prave tou jistinou. Driv byla minilani jistina 200k, dneska je to 1Kc.

Ona ostatne spousta tupcu nechape, ze si nemuzou z toho srocka brat veci, ackoli jim to srocko patri, tak ty veci patri srocku a ne jim.

« Odpověď #37 kdy: 05. 08. 2026, 08:31:42 »
Jsem jeden z klientů ERI. Během dneška očividně více z nás přišla odpověď od pana Pánka, kde to méně korporátně vysvětlil, že prostě krach. Firma nemá peníze, dodavatelé zdražovali, společník onemocněl (později zemřel) a už to nebylo řešitelné. A znovu nás poprosil ať Q-CZ dáme šanci, že to je konečně ta budoucnost ve které všichni vyhrajeme boj proti svaté velké utiskující trojici (lehce dramaticky řečeno).

Ano, já to chápu, že firma se dostala do problémů, ale celá tahle šaškárna už je podle všeho v procesu od jara. Mohli to udělat spousty férovými způsoby, ale zvolili ten nejhorší. A navíc si do poslední chvíle nechávali proplácet roční či delší zálohy (faktury), které jsou v podstatě "pohoštění pro toho, kdo zhasíná".

Informace o převedené infrastruktuře i zaměstnancích samozřejmě nemám napřímo, ale od někoho, komu se podařilo dovolat někomu z Eri. A ano, může to být součást habaďúry a nebo taky pravda.

Navíc, pohyby a vztahy majitelů a jednatelů vypadají dost divně. K tomu se přidá to, že svým jednáním celá firma Quadruple tím ztratí na reputaci (což se snaží mírnit "slevou"). Jako beru, že Eri se dostala do problémů, ale celé tohle divadlo dělá na mne spíš dojem, že je to jen jednoduché vyvedení maxima prostředků z firmy ven před jejím položením. Zatím totiž neni vyhlášena ani likvidace ani zahájeno insolvenční řízení.

Ano, možná, že jsem své domněnky dotáhl až moc daleko, ale čisté to tedy rozhodně není. Ani konec Eri, ani "lidumilství" Quadruple.

A ano, právě proto, že je to tak 50:50 a když už předem vidím to jednání a nejednání, tím spíš nechci s Q-CZ nic mít a radši risknu nového operátora, který mi aspoň chvíli bude mazat med kolem pusy. :)

Ještě jen jednou zopakuju: Pokud nemůžete najít OKU - pro někoho je to login do PPPoE, někdo to číslo má na úplně první faktuře v malém odstavečku. Bohužel, někteří ani tak ani tak. Dokonce jsem to i s někým procházel a nic na fakturách ani v dalších podkladech tomu neodpovídalo. V případě krachu či nekomunikace operátora ale lze OKU kód získat i silou přes CETIN, resp. nový operátor si ho může vyžádat. Jak moc zdlouhavé to ale je, to nemám ponětí.

« Odpověď #38 kdy: 05. 08. 2026, 10:44:24 »
K přenesení služby by neměl být OKU nutný. Použít snad lze stále i postup pomocí formuláře CAF. Problém ale může být s potvrzením žádosti o přeneseni opouštěným operátorem. Tj. ze strany ERI, které musí zafungovat a potvrdit žádost podanou přebírajícím operátorem.

RDa

• 3 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 05. 08. 2026, 11:44:10 »
K přenesení služby by neměl být OKU nutný. Použít snad lze stále i postup pomocí formuláře CAF. Problém ale může být s potvrzením žádosti o přeneseni opouštěným operátorem. Tj. ze strany ERI, které musí zafungovat a potvrdit žádost podanou přebírajícím operátorem.

Zde by CETIN mel prijit proaktivne s prohlasenim "ERI jsme delistovali ze seznamu provideru, vsichni ex zakaznici maji OKU skrze zjednoduseny proces - bez nutnosti potvrzeni starym/nefunkcnim operatorem"

« Odpověď #40 kdy: 05. 08. 2026, 12:07:28 »

Doplňuji: Bez OKU lze pomocí formuláře CAF přenést pouze hlasovou službu (včetně tel. čísla či rozsahu čisel).

Při přenosu služby přístupu k internetu je OKU povinnou součástí formuláře CAF (?) ZoEK ani ČTÚ totiž nepředpokládají případ, kdy opouštěný operátor neposkytne OKU nebo s přejímajícím operátorem z nějakého důvodu nespolupracuje a zároveň nemá právního nástupce. Současná právní úprava § 34a zákona č. 127/2005 Sb. ani navazující metodika ČTÚ s takovou možností asi nepočítají, ale jak vidíme nastat to může.

V oblasti hlasových služeb lze problém vyřešit nestandardním postupem. Účastník vyplní formulář CAF (bez udání OKU), ten bude použit v žádosti o přenesení služby předané přejímajícím operátorem opouštěnému operátorovi, který ho neschválí ani nezamítne. Přejímající operátor si v DB přidělených čísel i v DB přenesených čísel pro jistotu ověří, že telefonní číslo či rozsah jsou opravdu umístěny v síti opouštěného operátora. Přejímající operátor následně NEschválenou žádost vloží do DB přenesených čísel RNPDB-F a přenesení hlasové služby se pak reálně uskuteční. Jde sice o zcela nestandardní postup (nemá oporu v ZoEK ani v metodice ČTÚ), avšak dojde k ochraně oprávněného zájmu účastníka, který je blokován ze strany opouštěného operátora.

Zda je něco podobného možné při přenosu služeb přístupu k internetu nechť potvrdí či zamítne někdo znalý těchto postupů.

« Odpověď #41 kdy: 05. 08. 2026, 15:24:11 »
Jinak je to prostě bizár formátu Česká republika.

• Současný operátor nekomunikuje, neposkytuje OKU kód.
  • Nový operátor není schopen zřídit novou službu (o plné rychlosti), protože linka je stále AKTIVNÍ.
  • I kdybych měl OKU kód, oni jej stejně musí poslat staré firmě (ERI) a požádat je o převod. Nápověda: Stará firma nekomunikuje.
  • Když jsem volal CETINu aby odpojili tu službu z důvodu neplnění závazků operátora, abych si mohl realizovat službu skrz nového, tak mě poslali za mým současným operátorem, se kterým se musím domluvit.
  • Když jsem jim řekl že to není možné, protože je v insolvenci a nekomunikuje, tak mi řekli že to ví a už jej odstranili ze seznamu partnerů.
  • Nemůžou ale zrušit tu rezervaci linky a musím se domluvit s novým operátorem a ten pošle žádost.
  • Nový operátor ale nepošle žádost, protože 1) OKU 2) ERI nekomunikuje 3) linka je obsazena současnou přípojkou, kterou nikdo nechce zrušit.
  • Nikdo ani není schopný ten pár drátů odrezervovat aby se operátorům rozstvítil jako dostupný pro bond a mohly začít přípravy.
  • Nidko ani neví k jakému datu bude k dispozici pro novou službu

Hlavně že CETIN má AI hubu na lince, která točí pořád dokola sračky a od všeho dává ruce pryč a zavěsí člověku pokud není dost sprostý a průrazný že chce mluvit s člověkem, ale jinak jsou to úplně bezzubí patlalové, kteří omylem spravujou největší fixní síť v ČR. ::)

Živá paní se scriptem tam je, ale naprosto zbytečná. Doporučila mi čekat až to prohnije skrz a samo to nějak dopadne.

jjrsk

• 955
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 05. 08. 2026, 17:06:15 »
...
To mas tak. Bud si chces hrat na slusnaka a mas spoustu casu = posles predzalobni vyzvu ... nebo ne a posles ukrajince.

« Odpověď #43 kdy: 05. 08. 2026, 22:02:19 »
Tak jsem dnes od Pánka dostal druhé kolo marketingových keců, proč to udělali jak to udělali a že mám využít té super nejlepší nabídky a zapltit korunu a tím stvrdit návrh smlouvy co mě poslali a že prý těch 24 měsíců nebudodu uplatňovat .....  Copak jsem mladej nebo blbej, abych na tohle skočil? Nevěřím mu ani nos mezi očima.
Úplně ignoruje dotazy na právní vzath mezi Eri a Quadruple, nebo jak bude Eri pokračovat, jestli půjde do insolvence či něco jiného, prostě nic ... jen marketing.

« Odpověď #44 kdy: 05. 08. 2026, 22:59:48 »
Úplně ignoruje dotazy na právní vzath mezi Eri a Quadruple, nebo jak bude Eri pokračovat, jestli půjde do insolvence či něco jiného, prostě nic ... jen marketing.
To souhlasí. Alespoň tedy ty dvě protichůdné tvrzení oddělil tečkou za větou.
Kód: [Vybrat]
...po právní stránce jsou naše OKU už neplatné a Quadruple, protože nemá žádný smluvní vztah k vám, nemůže vygenerovat nové OKU. Tedy uhraďte prosím 1 Kč a hned požádejte o OKU.