Koupit MacBook nebo normální notebook?

martin

Re: Koupit MacBook nebo normální notebook?
« Odpověď #45 kdy: 07. 11. 2011, 08:53:19 »
Ta klávesnice mi celkem krutě nevyhovuje na to programování. Jaké používáte rozložení na programování? Já mám teď normální české a v php musím psát dolárek, středník a složené závorky s altem a to je dost naprd, zvykl jste si na to někdo?

Dá se na to zvyknout, ale pokud nechceš a vážně ti to dost vadí, tak existuje program Ukulele http://bit.ly/vZ73fO, kterým si můžeš layout jednoduše upravit/vytvořit. Já ač programuji, tak pracuji jen ve standardním CZ layoutu (nechal jsem si zobrazit přepínač layoutů na horní liště, ale v podstatě vůbec nepřepínám).

BTW v defaultním nastavení mi kolidoval shortcut pro přepínání layoutů se Spotlightem (fulltext search), takže jsem si jeden shortcut předefinoval z ^+Space na Cmd+Space.

vyvojar

« Odpověď #46 kdy: 07. 11. 2011, 12:05:06 »
Ta klávesnice mi celkem krutě nevyhovuje na to programování. Jaké používáte rozložení na programování? Já mám teď normální české a v php musím psát dolárek, středník a složené závorky s altem a to je dost naprd, zvykl jste si na to někdo?

Dá se na to zvyknout, ale pokud nechceš a vážně ti to dost vadí, tak existuje program Ukulele http://bit.ly/vZ73fO, kterým si můžeš layout jednoduše upravit/vytvořit. Já ač programuji, tak pracuji jen ve standardním CZ layoutu (nechal jsem si zobrazit přepínač layoutů na horní liště, ale v podstatě vůbec nepřepínám).

BTW v defaultním nastavení mi kolidoval shortcut pro přepínání layoutů se Spotlightem (fulltext search), takže jsem si jeden shortcut předefinoval z ^+Space na Cmd+Space.

Jo ten spotlight shortcut jsem změnil a nastavil jsem si též přepínaní klávesnice z CZ layoutu na americkou standardní, ale asi si prostě budu zvykat na ten Cz layout.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 07. 11. 2011, 15:57:20 »
Já ač programuji, tak pracuji jen ve standardním CZ layoutu...
Tak to ses dobrej, ja si na CZ layout nikdy nezvykl, na ceskou klavesnici prepinam jen kdyz nahodou nutne potrebuju napsat neco s diakritikou (a v tu ranu zaroven klesa rychlost psani na tempo kapajici vody).

vyvojar

« Odpověď #48 kdy: 07. 11. 2011, 16:57:50 »
Já ač programuji, tak pracuji jen ve standardním CZ layoutu...
Tak to ses dobrej, ja si na CZ layout nikdy nezvykl, na ceskou klavesnici prepinam jen kdyz nahodou nutne potrebuju napsat neco s diakritikou (a v tu ranu zaroven klesa rychlost psani na tempo kapajici vody).
Jo já už to tak taky vidím, že si na to nezvyknu. Stáhl jsem ten program ukelele na tvorbu vlastních layoutů klávesnice, ale nedaří se mi ten layout nějak rozeběhnout, protože na lionu ty layouty nějak blbnou, viz. http://apple.stackexchange.com/questions/21691/ukelele-generated-custom-keyboard-layouts-not-working-in-lion, ale to řešení na konci mi nepomáhá

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 07. 11. 2011, 17:41:47 »
Uff, tak to nevim. Jak uz jsem psal, ja si sveho limitu byl vedom jeste pred koupi MBP a proto jsem se hned od zacatku zajimal o koupi notasu s US* layoutem a dovypalenim ceskych znaku.

*) US, ne UK/International.

martin

« Odpověď #50 kdy: 07. 11. 2011, 17:52:26 »
Jo já už to tak taky vidím, že si na to nezvyknu. Stáhl jsem ten program ukelele na tvorbu vlastních layoutů klávesnice, ale nedaří se mi ten layout nějak rozeběhnout, protože na lionu ty layouty nějak blbnou

Hmm tak jsem si to taky pustil v 10.7.2, jestli jsem nedoporučil nějaký nesmysl :-). Upravil jsem si CZ layout (based on..) - změnil jsem jen jednu klávesu - a bez problémů se layout zobrazil hned v nabídce dostupných "Inputů" v Preferences. Po vybrání funguje podle očekávání. Je ale pravda, že jsem pro jistotu zadával název layoutu (souboru) bez symbolů a změnil jsem si ID layoutu (aniž bych věděl, co se tím míní :-))-

vyvojar

« Odpověď #51 kdy: 07. 11. 2011, 18:49:41 »
Zkusím to taky jak říkáš ty.

vyvojar

« Odpověď #52 kdy: 07. 11. 2011, 19:00:38 »
Jo já už to tak taky vidím, že si na to nezvyknu. Stáhl jsem ten program ukelele na tvorbu vlastních layoutů klávesnice, ale nedaří se mi ten layout nějak rozeběhnout, protože na lionu ty layouty nějak blbnou

Hmm tak jsem si to taky pustil v 10.7.2, jestli jsem nedoporučil nějaký nesmysl :-). Upravil jsem si CZ layout (based on..) - změnil jsem jen jednu klávesu - a bez problémů se layout zobrazil hned v nabídce dostupných "Inputů" v Preferences. Po vybrání funguje podle očekávání. Je ale pravda, že jsem pro jistotu zadával název layoutu (souboru) bez symbolů a změnil jsem si ID layoutu (aniž bych věděl, co se tím míní :-))-

Tak jsem udělal to samé a stejně nic, taky jsem změnil id a jméno dal bez symbolů. Nemohl by jsi prosím někam uploadnout ten svůj keylayout, abych to zkusil.

martin

« Odpověď #53 kdy: 07. 11. 2011, 20:25:37 »
Tak jsem udělal to samé a stejně nic, taky jsem změnil id a jméno dal bez symbolů. Nemohl by jsi prosím někam uploadnout ten svůj keylayout, abych to zkusil.

Zkus http://wtrns.fr/im4W_rFFl5lQS0

vyvojar

« Odpověď #54 kdy: 07. 11. 2011, 23:28:58 »

Díky, ono to fakt funguje, tak já to nechápu, jestli se mi ten program nainstaloval nějak špatně. Ještě zkusím dát to "based on", protože já sem to dělal přes to "from current".

vyvojar

« Odpověď #55 kdy: 07. 11. 2011, 23:52:33 »

Díky, ono to fakt funguje, tak já to nechápu, jestli se mi ten program nainstaloval nějak špatně. Ještě zkusím dát to "based on", protože já sem to dělal přes to "from current".

Tak ono to fakt funguje, jen když je ten layout vytvořený přes "based from". Normálně když to vytvořím přes "from current", tak to nefunguje a když ten nefungující soubor pak použiji jako "based on" a znovu uložím, tak je to ok, tak to je lol. Každopádně díky moc za pomoc.