Kompetentnost týmu projektu Turris

vcunat

• 188
    • Zobrazit profil
Re:Kompetentnost týmu projektu Turris
« Odpověď #30 kdy: 14. 07. 2026, 09:59:09 »
Ale NIC si přece dělá vlastní HW.

Myslel jsem součástky, ty si fakt cz.nic nevyrábí.  Třeba CPU/SoC, WiFi karty (včetně firmware a ovladačů), atd.

« Odpověď #31 kdy: 14. 07. 2026, 14:11:13 »
Jen bych podotkl, že 10 let je celkem dlouhá doba. Takže informace o tom, jak to tam kdysi chodilo, je už trochu mimo. Taky si pamatuji hezké věci v různých společnostech, ale neodvážil bych se tvrdit, že to tam tak stále je... Což netvrdím, že v NICu není.

To určitě, ale já se lidmi z CZ.NICu čas od času vídám (s Ondřejem na RIPE, na CSNOGu atp.), a pár lidí za mnou přišlo postupem času i do ISC, takže zase tak úplně mimo nejsem. A teď jsem tam onehdá squatoval v Akademii CZ.NIC, když jsem čekal po nějaké schůzce v Praze na večerní vlak :). Přijde mi, že je to tam plus mínus stejné – v tom dobrém i v tom zlém – tj. jako kdekoli jinde.

« Odpověď #32 kdy: 18. 09. 2026, 12:02:02 »
Ale Ondřeji, prosím tě. :) Turris v NICu je fakt oddělenéý, ta nálada je tam fakt jiná. Bohužel. Spin-off nevyšel, k tomu se radši ani nevracet, kolik peněz tam zahučelo. Vývoj je takový polotovar. Špatně vybrané procesory. Můžeme začít i tím, že MOX vlastně neměl nikdy vzniknout nebýt představenstva a kolegia, které muselo dofinancovat IGG kampaň. Je to taková hračka pro kutily. Když se podíváme na Turris Omnia NG, tak to je průser, což prostě vedení nevidí, protože jsou nasmlouvané dealy a partneři to chtějí. Stojí to za ten shit storm, co je tady nebo na fóru Turrisu? Stále to nefunguje. Stále je to rozbité. Můžeme se podívat na to, že vlastně ani testy už neprobíhají. 2 měsíce nebyl opravený port na MOXovi.

Do toho odchod dvou lidí - Michala a Petra, oba na vedoucích pozicích v Turrisu.

Pěkně se to rozpadá.