Co by měl umět váš notebook?

Buldr

• 201
    • Zobrazit profil
Re:Co by měl umět váš notebook?
« Odpověď #45 kdy: 12. 07. 2026, 23:57:14 »
naco vyuzijes 4 monitory, mi staci jeden maximalne dva k praci.
uvazuju spise o tlustem vykonnem notasu, nez o nejake tence placce.
libi se mi xmg.
Asi neděláte stejnou práci, pokud dělá dohled, monitoring, nebo třeba jen obchoduje na burze, jsou pro něj 4 panely v podstatě nutností.

Mně naopak vyhovuje jeden malý monitor na notebooku či tabletu. V případě potřeby použiji oba dva.

Mně vyhovuje jeden velký, protože dlouhé roky jsem používal 2x 17", poté 2x 24", 2x 30" a nakonec 3x 30" (Nec Display Sync Pro = KVM) pro přepínání mezi pracovní stanicí (Solidworks) a notebookem. Dnes mi stačí jeden Z40c G3 a doma na stole sedí Eizo EV3895, jež mi plně vyhovuje k tomu, co s tím doma provádím. Nechť každému přáno dle jeho preferencí.
Carpe diem

Re:Co by měl umět váš notebook?
« Odpověď #46 kdy: 13. 07. 2026, 11:48:57 »
Hehe, mám 2x24" (z toho jeden nastojato), budu přidávat třetí, a stejně je to občas málo a buď otvírám booka, nebo připojuju ještě 12" chromebook nebo latitudu s dotykovkou skrz SpaceDesk. Když na cestách mám jen displej noťase a druhej displej přes SpaceDesk, je to jako kdybych měl jednu ruku zlomenou a spousta věcí je kvůli nutnosti přepínání ploch a oken prostě pomalejší a hlavně míň přehledná a náchylná na chyby.

Klíčový je, CO se na tý mašině dělá. Některý druhy práce prostě víc monitorů nebo aspoň velkou plochu potřebujou víc než jiný.