WEDOS.cz - výpadek IPv4 konektivity

McFly

• 651
    • Zobrazit profil
WEDOS.cz - výpadek IPv4 konektivity
« kdy: 23. 01. 2026, 17:15:54 »
Zdar, máte server u Wedosu? Vypadá to, že nefunguje IPv4 konektivita - vůbec. Zkouším svůj VPS, nejde. IPv6 OK. Přihlášení do administrace Wedosu nejde. I web Wedosu padá na hubu - gateway time-out. :-(

McFly

• 651
    • Zobrazit profil
Re:WEDOS.cz - výpadek IPv4 konektivity
« Odpověď #1 kdy: 23. 01. 2026, 17:46:04 »
Hm. Výpadek trval 23 minut a postihl vše. Teď to nějak funguje. Docela by mne zajímalo, co za tím výpadkem je. Možná hackeři? Chyba síťaře juniora? Wedos Protection nabyla vědomí a rozhodla se zablokovat všechna spojení po IPv4, protože si na Rootu přečetla v diskusi, že budoucnost je v IPv6? :-D

McFly

• 651
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 01. 2026, 08:15:27 »
Člověk se probudí a nestačí se divit - opěť hafo reportů o nedostupnosti serveru kolem půlnoci. Snad se to nestane denním chlebem.

McFly

• 651
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 01. 2026, 15:58:25 »
Jen pro info doplním stanovisko Wedosu/Vedosu.

To se bohužel může stát každému a české hostingové společnosti nejsou žádný Cloudflare, aby se bez ztráty kytičky vyrovnaly s obřími útoky.

« Odpověď #4 kdy: 24. 01. 2026, 19:34:54 »
Wedos je nejhorší a nejvíc nespolehlivý hosting který jsem kdy zažil. Neustále přetížené pomalé servery. Nedávno masivní výpadek DNS a jedna jejich status páté zelená, druha červená - to ale mel google nekde dole (wedos vs vedos)
Tento týden zákazníkovi změnili sami od sebe DNS s vysvětlením:

Citace
Dobrý den,

ano, máte pravdu — ke změně DNS došlo z naší strany. Důvodem je postupný přesun našich zákazníků na novou, moderní a bezpečnější infrastrukturu.

Za vzniklé komplikace, a zejména za to, že jsme vás o této změně předem neinformovali, se vám upřímně omlouváme.

Prose socka služba pro cechacky co si mysli, ze dobry je levný. Název sedí We-Dos (sami sebe).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

McFly

• 651
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 24. 01. 2026, 20:55:32 »
Komunikace je základ. Dělat něco za zády zákazníků, to není v pořádku. Věřte mi, i my ve firmě máme zkušenost s tou  změnou DNS záznamů - přišel jsem na to náhodou, když jsem si všiml, že někdo generuje wildcard u LE a my ve firmě to nebyli... :-) V případě toho DDoSu mám pochopení, na druhou stranu by si kluci a holky u Wedosu měli uvědomit, že to jejich řešení asi nebude tak neprůstřelné, jak všude v oslavných článcích píší. Trošku pokory by to chtělo. Stačí jeden útok a celá síť je nedostupná, včetně jejich vlastního webu, zákaznické administrace atd. To jsou desítky tisíc webů a naštvaných lidí...

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 04:09:55 »
mne taky zmenili dns a kus zaznamu jim vypadl. velka dohadovacka, kdy jsem se jim to pokousel dolozit skrz ruzny online archivy dns zaznamu, ale vsechno zly je k necemu dobry a konecne me to rozhoupalo bezet si dns sam. takze jsem vlastne rad :) (uz to urcite rok bude...)
servery by mohly byt rychlejsi, ale pry to neumi udelat na sdilenym hostingu a kolegove rikali ze jim to neprijde (uznavam ze jsem v tomhle dost netrpelivej).
kazdopadne nejhorsi urcite nejsou. mame ty webiky furt u nich a treba zakaznickej support a fakturaci podle mne naopak delaj nejlip co jsem u nas videl.