Optický kabel - obecný souhlas

Re:Optický kabel - obecný souhlas
« Odpověď #75 kdy: 17. 12. 2025, 17:29:20 »
A to že si kolega musel připojit televizi přes wifi, protože po kabelu se mu video cukalo už jsem bohužel slyšel.
... což ovšem svědčí o velmi mizerném řízení streamingu. Jako ano, ona je to dost černá magie udělat to spolehlivé, o tom žádná, a jak "pěkný" je firmware chytrých TV bohužel také mám představu. Takže mě to asi ani nepřekvapuje. Jen to technicky není tak úplně problém šířky pásma.

jjrsk

• 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 17. 12. 2025, 21:05:47 »
Jenom taková drobnost - žádná tuzemská TV stanice ve 4K nevysílá a max. je FHD.

A druha .. 1080p od 4k nepozna vubec nikdo, takovy clovek se jeste nenarodil. Overit si to muze snadno a trivialne zcela kdokoli, demicek na to tema se po netu vali hromady. Mam treba na disku 1080tku ktera ma 150Mbit/s. A ano, mam toho cca 3 minuty. Presne pro tyhle ucely. A aby 4k bylo 4k, tak rozhodne nemuze mit min nez 50Mbit/s v h265. A i to je spis naprosty dno.

Ale jasne, kopie CD prece nemuze hrat jako original ... a proto zni 64kbit mp3 tak nejak spravne mekkce a urcite je to zdaleka nejkvalitnejsi zdroj (overeno s hifistou v labu s vybavenim za par mega ...)

Samozrejme pokud nekdo oznacuje za 1080p tu mazanici o 1Mbitu kterou vyrabi treba ytube ...

Ve 4K vysílá např. Youtube ...
Presne ten pripad ... chocholousek ma zas vychazky. Ne, yt ani zadna jina streamovaci platforma zadne 4k nema a nikdy v blizke budnoucnosti (50+let) mit nebude.

Jimmyx

• 204
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 17. 12. 2025, 21:29:37 »
Ne, yt ani zadna jina streamovaci platforma zadne 4k nema a nikdy v blizke budnoucnosti (50+let) mit nebude.
Fascinují mě lidé, kteří mě vysvětlují že nemůže fungovat nebo existovat to co já už pár let používám.