[pedro] jak už jsem psal, nehájím to své, byla to puhá ukázka jiného směru. No a co se týká fglrx, budeš se divit, ale měl jsem tu rok kartu, tuším, že to byla nějaká saphire ... byla skvělá, ale kvůli linuxu šla pryč. A věř, nebo ne, problém nebyl v kartě jako takové, ale v fglrx. Prostě na linux je pořád nVidia lepší ... neříkám, že po HW stránce, tam už byla překonána, ale v ovladačích pořád vede. Tím nechci napsat, že jsem se nesetkal s problematickou nVidií, to víš, že jo, ale procentuélně je na tom nVidia pořád o něco lépe. Nepopírám však, že ta deska, co jsi předhodil může být lepší a to i po grafické stránce, může leč nevím, jestli mi prošla rukama a zdali jsem jí v linuxu testoval. A navíc, jak jsem psal, já dal pouze informace, jak s nimi naloží tazatel je čistě jeho věc. Ovšem, pokud je člověk finančně omezen a potřebuje stroj rychle a tisícovka navíc by mohla narušit rozpočet, tak prostě koupí to nejlevnější .... ne pro každého je počítač mazel, jsou lidé, které upřednostňují jiné hodnoty a tak třeba dovolená s milovanou osobou je důležitější, leč pracovní nástroj je nutný ale nemusí být luxusní. Tady prostě byla priorita nízkých pořizovacích nákladů a za ty peníze je to slušná mašina, ta deska by mohla být i podstatně horší.