PC do pěti tisíc korun

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: PC do pěti tisíc korun
« Odpověď #75 kdy: 24. 10. 2011, 20:20:28 »
Ono u zdroje to nepoznáš, který je kvalitní a který ne, dokud ho neproměříš a dva tři kousky nezničíš přepětím ... stejně další kousek ho pustit může. Já jsem se ještě nesetkal se zdrojem, který by přepětí pustil dál, a mohl to být klidně nějaký noname, který byl součástí skříně. Pravda, byly hlučnější a více hřály. Ale pokud odešla deska, tak to nebylo přepětím od zdroje, ale většinou se to svezlo po telefonní lince --> modem --> integrovaná síťová karta. Jasně, že kvalitnější zdroje nevyrábí jen tak pro srandu holubům. Ale ruku na srdce, jaký bude asi rozdíl mezi zdrojem za 500,- a 600,-? Myslím, že jen ve výběru součástek. Každopádně, ať má 12cm ventilátor, to dělá hodně ... A co se zdrojů Whitenergy týká, tak parametrově jsou OK ... takže se tu bavíme asi jen o značkách.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #76 kdy: 24. 10. 2011, 20:39:27 »
[pedro] jak už jsem psal, nehájím to své, byla to puhá ukázka jiného směru. No a co se týká fglrx, budeš se divit, ale měl jsem tu rok kartu, tuším, že to byla nějaká saphire ... byla skvělá, ale kvůli linuxu šla pryč. A věř, nebo ne, problém nebyl v kartě jako takové, ale v fglrx. Prostě na linux je pořád nVidia lepší ... neříkám, že po HW stránce, tam už byla překonána, ale v ovladačích pořád vede. Tím nechci napsat, že jsem se nesetkal s problematickou nVidií, to víš, že jo, ale procentuélně je na tom nVidia pořád o něco lépe. Nepopírám však, že ta deska, co jsi předhodil může být lepší a to i po grafické stránce, může leč nevím, jestli mi prošla rukama a zdali jsem jí v linuxu testoval. A navíc, jak jsem psal, já dal pouze informace, jak s nimi naloží tazatel je čistě jeho věc. Ovšem, pokud je člověk finančně omezen a potřebuje stroj rychle a tisícovka navíc by mohla narušit rozpočet, tak prostě koupí to nejlevnější .... ne pro každého je počítač mazel, jsou lidé, které upřednostňují jiné hodnoty a tak třeba dovolená s milovanou osobou je důležitější, leč pracovní nástroj je nutný ale nemusí být luxusní. Tady prostě byla priorita nízkých pořizovacích nákladů a za ty peníze je to slušná mašina, ta deska by mohla být i podstatně horší.

« Odpověď #77 kdy: 24. 10. 2011, 21:26:50 »
[pedro] jak už jsem psal, nehájím to své, byla to puhá ukázka jiného směru. No a co se týká fglrx, budeš se divit, ale měl jsem tu rok kartu, tuším, že to byla nějaká saphire ... byla skvělá, ale kvůli linuxu šla pryč. A věř, nebo ne, problém nebyl v kartě jako takové, ale v fglrx. Prostě na linux je pořád nVidia lepší ... neříkám, že po HW stránce, tam už byla překonána, ale v ovladačích pořád vede. Tím nechci napsat, že jsem se nesetkal s problematickou nVidií, to víš, že jo, ale procentuélně je na tom nVidia pořád o něco lépe. Nepopírám však, že ta deska, co jsi předhodil může být lepší a to i po grafické stránce, může leč nevím, jestli mi prošla rukama a zdali jsem jí v linuxu testoval. A navíc, jak jsem psal, já dal pouze informace, jak s nimi naloží tazatel je čistě jeho věc. Ovšem, pokud je člověk finančně omezen a potřebuje stroj rychle a tisícovka navíc by mohla narušit rozpočet, tak prostě koupí to nejlevnější .... ne pro každého je počítač mazel, jsou lidé, které upřednostňují jiné hodnoty a tak třeba dovolená s milovanou osobou je důležitější, leč pracovní nástroj je nutný ale nemusí být luxusní. Tady prostě byla priorita nízkých pořizovacích nákladů a za ty peníze je to slušná mašina, ta deska by mohla být i podstatně horší.
Nad  tým som sa ešte nezamyslel. ::) Teda nabudúce radšej dovolenka :)

to je jedno

« Odpověď #78 kdy: 25. 10. 2011, 09:47:41 »
a ako slaboty (celerony či čo to je) zo SB od intelu. Hlavne čo sa týka grafickej časti.
To myslis uplne vazne nebo jen trollíš? Celer G530 na kancelarinu za TISIC korun je naprosto best vyber. A graficky vykon jako argument o PC na kterem se bude delat:
Citace
Je potřeba aby svižně zvládalo prohlížeče i s flashem.

« Odpověď #79 kdy: 25. 10. 2011, 17:57:39 »
a ako slaboty (celerony či čo to je) zo SB od intelu. Hlavne čo sa týka grafickej časti.
To myslis uplne vazne nebo jen trollíš? Celer G530 na kancelarinu za TISIC korun je naprosto best vyber. A graficky vykon jako argument o PC na kterem se bude delat:
Citace
Je potřeba aby svižně zvládalo prohlížeče i s flashem.
Na alze 44€ s dph + doska je drahšia a v porovnaní s konkurenciou...

quido.speedy

« Odpověď #80 kdy: 25. 10. 2011, 21:56:47 »
Treba me narknete za reklamu, ale Delly z druhe ruky lze sehnat velmi levne. C2D6300 s 2GB RAM a 80kou diskem za 2800,- je nádherný kiosek.
Za 5ku lze C2D6550 nebo X4630 s 4GB a 500GB diskem. Dokonce né v SFF ale v klasickém minitoweru. Stačí kouknout na ebay, nebo v našich vodách vyhledat nějaký ten "promo" komp.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #81 kdy: 26. 10. 2011, 00:13:05 »
To je sice krásné, ale něco se posere a jsou to další investice, tady to máš na díli záruku od dvou do pěti let. Takže v konečné fázi Tě nová mašina vyjde dost levně.