Na to, že audio začně hrát s několika sekundovou prodlevou, takže musím třeba videa na youtube přetáčet vždy na začátek, protože jinak mi uteče první věta, jsem si už asi zvykl.
Pardon, jak jsem se dneska vrátil k vláknu, tak mi došlo, že jsem vás předtím asi blbě pochopil, když jsem ten dotaz jen prolétl. Původně jsem myslel, že myslíte prodlevu po přepnutí zařízení (např. zapnu BT sluchátka, po pár vteřinách přestane hrát audio z beden a přesměruje se do sluchátek).
Jestli se to stane po prvním přehrání, když je to nějakou dobu idle, tak bych přesně zkusil, co navrhuje Redustin, tzn. vypnout suspend na úrovni PipeWire pro to konkrétní zařízení.
Určité interní zvukovky mají také své šetření přímo v sobě. Např. měl jsem notebook s Intel HDA zvukovkou a nějakým kodekem. V Linuxu pak modul snd-hda-intel má parametry, kterými se to dá řídit.
power_save (čas v sekundách, 0 - vypne) a power_save_controller (boolean, co povolí reset, když to celé přijde do power save režimu). Kdybyste měl zmíněnou Intel zvukovku s tímhle modulem, tak si s tím můžete pohrát.
Na pokud za běhu přes: /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save a trvale pak přes parametry pro modprobe.
Jestli máte použité jiné snd-něco moduly, zkontroloval bych jejich parametry přes modinfo, jestli tam nebude něco podobného.
Nakonec to může být také přímo v nějakém zařízení, co k tomu máte připojené. Spousta bedýnek, soundbarů atp. má auto-standby.