Ok, neoriginální toner je za pár kaček.
Teď k tomu připočteme fotoválec, který s neoriginály nemusí vydržet stejně dlouho jako s originály a na ceně vytištěné stránky se taky počítá.
Věděl jsi, že pro tisk jednostránkové úlohy na leserová tiskárně se odrbe fotoválec o 3 stránky? Resp. pro každý tisk se nejdříve projede komplet demagnetizace, pak teprve projede tisk a zase stránka demagnetizace a očištění?
A pak samozřejmě záleží i na tom, na co tiskneš, jestli je papír hlaďoučký jak dětská zadekka nebo jak smirkový papír, který ti ohobluje fotoválec rychleji.
Další věc je, že pokud se ti s tiskárnou něco stane v záruce, tak se servis hned bude kroutit, když zjistí neoriginální náplně.
Nic z tohoto tě u tankové inkoustovky netrápí, teda pokud nešetříš a nekupuješ neoriginální inkoust, který ti ve finále moc neušetří.
-------
K původnímu dotazu:
mám tu:
HP ink tank 415 - vyměnitelné hlavy, kvalita běžného výtisku nicmoc, fotky jakš takš, dostačující, ale žádné terno.
Epson L3560 - hlava běžně nevyměnitelná, kvalita běžného tisku lepší než HP, fotky jsem nezkoušel, ale předpokládám taky ok, žádné terno.
Epson L3280 - hlava běžně nevyměnitelná, kvalita běžného tisku lepší než HP, fotky jsem nezkoušel, ale předpokládám taky ok, žádné terno.