Jenže zavolat ji může jen když ji má. Jak nemá C23 tak tuhle funkci mu napíše jen C expert. A i to aby vůbec věděl, kdy tuhle funkci bude potřebovat, je zapotřebí nepříjemně mnoho znalostí.
Jde mi o to, že v C má i jednoduché počítání s intama spoustu překvapení. Není to jen tohle nedefinované chování. Jsou to i sequence pointy. To, že asociativita operátorů neříká nic o pořadí v jakém se vyhodnocuje složitější výraz. a můžu pokračovat. Jak v assembleru tak ve vysokoúrovňových jazycích jsou inty podstatně jednodušší než v C.
Základní věci jsou zbytečně (z dnešního pohledu) komplikované a složitější tam nejsou vůbec.
Tak mit tu funkci, to je jen otazka toho mit danou knihovnu a nelisi se to nijak od napriklad pythoniho "import ..."
To uz je trochu polemika o tom co jeste ma a co uz nema byt soucasti standardu. Ale proc se omezovat na standard? Pokud je knihovna
prenositelne napsana, tak muze byt pouzivana vsude a lze ji brat jako rozsireni standardu.
Knihovny by meli psat experti, novacek tam udela chyby, cili tady nevidim nic spatne - at pouzije knihovnu napsanou expertem, to je v poradku.
Kdy tuhle funkci bude potrebovat - tuto znalost musi mit ve vsech jazycich. Pokud se porad bavime o overflow jednointegerove promenne, tak ze je treba overflow ohandlovat - to je potreba vedet ve vsech jazycich. Kdyz to nebude vedet, neohandluje to ani v jinem jazyce.
Pokud chce clovek aby mu to vratilo inf pri overflow jako treba v Pythonu tak at si to naimplementuje - udela to jednou v zivote a pak uz to jen pouziva. Pokud prijme filozofii nekoho kdo uz toto vymyslel tak at pouziva jeho knihovnu. Nijak se to nelisi od prijeti filozofie jineho jazyka.
Pokud nechceme nikdy zadny overflow, tak na to uz jsem zminoval GMP knihovnu.
Neprijemne mnoho znalosti - proste kdo chce velkou kontrolu nad CPU, musi mit mnoho znalosti. Jestli je mu to neprijemne, tak to je jednoduche - at pouziva jiny jazyk

Respektuju nazor ale jsou to jenom subjektivni dojmy. Co je pro jednoho prekvapeni, muze byt pro jineho jasne logicky zaver.
Ja jsem se treba par let zpatky ucil C# a tak jak v C je mi vse jasne, tak C# mel pro me spoustu prekvapeni. Napriklad ze neco se predava hodnotou a neco referenci.
Proste C asi neni pro vsechny, ale to plati o vsem. Co je pro jednoho lehke, je pro jineho tezke.
Ale co bych doporucil tazatelovi je se ucit od nekoho kdo to zna - s nim konzultovat. Rict mu treba toto a toto mi prijde tezke, delam neco spatne, neda se to jinak? A zkuseny programator mu treba ukaze hned jak na to jednoduse.