Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Wasper

• 197
    • Zobrazit profil
Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #165 kdy: 11. 08. 2025, 14:13:36 »
Ak by doslo na trestne oznamenie a nasledne sa to dostane az pred sud, sud ti moze udelit povinnost absolvovat psychiatricke vysetrenie ak uzna za vhodne (na zaklade roznych indicii, neni to tak ze sudca si to len tak z pleziru povie).
Cize vo vysledku je to pre neho pomoc.
Máte neuvěřitelnou důvěru v naše OČTŘ, bohužel praxe ukazuje opak, viz některé veřejně známé případy a mnohem víc neznámých. V praxi policie nemá šanci konat, dokud nedojde k fyzickému napadení nebo nějaké tragédii. Ani vyhrožování a pronásledování, kde "je to naprosto jasné". Představa, že soudce nařídí léčbu kvůli facticky přestupku (škoda nepatrná, že ano) je dost z říše pohádek. Navíc nedobrovolná léčba má mnohem horší vyhlídky, takže tudy fakt cesta nevede jestli chcete pomoct.

V úplně nejhorším případě mu do budoucna jen pořádně zavaříte (zápis v rejstříku), ale spíš to skončí ve správku kde to úředník zazdí, s odkazem na občanskoprávní řízení - tam sice soudce (spíš nějakej koncipient) asi (ve formulářové žalobě) vydá plaťák, ale exekuce na krku fakt není po vyléčení se to pravé...

Jo, kontaktujte sestru a poproste, ať něco zkusí, zavolá na nějakou linku psychické pomoci a nechá si poradit, co dělat, to je asi nejlepší co se udělat dá.
« Poslední změna: 11. 08. 2025, 14:16:21 od Wasper »

« Odpověď #166 kdy: 11. 08. 2025, 14:41:31 »
Ahojte,
tiez sledujem tento thread len zo zvedavosti, ako sa to cele rozuzli. Absolutne nepoznam situaciu v CR, mam nejake skusenosti zo SR, aj to par rokov dozadu. Povedal by som, ze tych ludi, co mu poslali peniaze je malo a relativne nizka suma a teda to policia zmetie zo stola, maximalne nejake napomenutie. Ak by sa to aj posunulo niekam dalej, tak ziadna exekucia, maximalne napomenutie, podmienka (uz len podanie na civilny sud su dalsie a vacsie peniaze, ktorych navratnost je otazna) ... aj vlastnik diskov vystupuje maximalne sebavedomo tj. vie, ze mu absolutne nic nehrozi. Mozno by som skusil osobne stretnutie, ci sa nepohne svedomie a potom sa snazil vyrovnat s tym, ze som podporil nejakeho chudaka ... bohuzial aj taki ludia medzi nami su a Bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo ...
m

« Odpověď #167 kdy: 11. 08. 2025, 16:23:03 »
Ahojte,
tiez sledujem tento thread len zo zvedavosti, ako sa to cele rozuzli. Absolutne nepoznam situaciu v CR, mam nejake skusenosti zo SR, aj to par rokov dozadu. Povedal by som, ze tych ludi, co mu poslali peniaze je malo a relativne nizka suma a teda to policia zmetie zo stola, maximalne nejake napomenutie. Ak by sa to aj posunulo niekam dalej, tak ziadna exekucia, maximalne napomenutie, podmienka (uz len podanie na civilny sud su dalsie a vacsie peniaze, ktorych navratnost je otazna) ... aj vlastnik diskov vystupuje maximalne sebavedomo tj. vie, ze mu absolutne nic nehrozi. Mozno by som skusil osobne stretnutie, ci sa nepohne svedomie a potom sa snazil vyrovnat s tym, ze som podporil nejakeho chudaka ... bohuzial aj taki ludia medzi nami su a Bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo ...
m

Na policii se to určitě vyplatí nahlásit, jde to i poslat datovkou (zkoušel jsem) a možná jen emailem. Doslova "stalo se mi tohle a tohle", oni si tě pak předvolaj na hodinové vysvětlení s tím že ti dají omluvenku k zaměstnavateli (neuplatnil jsem mému zaměstnavateli je tohle jedno). Kdysi jsem psal o podobném případu co se mi stal tady: Dva podvodníci. Protože nás nakonec bylo víc, policie to řešila, týpka odsoudila. Týpek dostal podmínku, udělal to během ní znova, znova šel k soudu a teď afaik sedí. Vyplatí se to řešit jen z principu, minimálně pokud chceš prachy zpět. To nejhorší co se může stát je že zratíš tu hodinu podáním vysvětlení a pak se nic nestane.

« Odpověď #168 kdy: 11. 08. 2025, 16:59:07 »
Treba poznat zakon, u nas ho vladna strana po poslednych volbach upravila vyrazne v prospech zlodejov a podvodnikov
napr. (samozrejme daju sa najst aj presne linky na samotny zakon)
https://pravnenoviny.sk/kradez-po-novele-trestneho-zakona/
od toho sa dalej odvija zmysel navstevy policie, pravnika atd
a to existuju ludia, ktori schvalne nic nemaju, aby im nebolo na co siahnut, poziadali o osobny bankrot a vela dalsich kluciek (co tento pripad asi nebude, kedze sa vlastnik diskov prezentuje ako vlastnik bytov)
v kazdom pripade pomoze najviac stretnutie s pravnikom, ktory si moze uctovat uz len za prve stretnutie viac ako bola cena diskov
nechcem urcite nikomu diktovat, ako sa ma zachovat, ja som tiez za potrestanie podvodnikov, len aby clovek netrestal seba viac (najviac by asi pomohla priatelska rada advokata)

« Odpověď #169 kdy: 11. 08. 2025, 18:47:53 »
Mám poměrně čerstvou zkušenost s takovou situací, jen s poněkud jinou komoditou. Zašel jsem na policii podat trestní oznámení, kde mě hned upozornili, že jde jen o oznámení, jestli se bude jednat o trestný čin, se teprve ukáže. Ukázalo se, že vzhledem k finančním limitům se nejedná o trestný čin, ale přestupek a PČR to předala příslušnému městskému úřadu, následovalo pinkání mezi 2 městskými úřady podle bydliště, aby nakonec rozhodlo ministerstvo, že to bude řešit městský úřad v mém bydlišti. Byl jsem předvolán a poučen, že se můžu v rámci přestupkového řízení přihlásit o vzniklou škodu, sepsali jsme protokol, protistrana se pochopitelně nedostavila a už v tu chvíli mi tak nějak bylo trapně, kolik jsem zaměstnal lidí a kolik se sepsalo papírů, ale pořád jsem se utěšoval, že přeci jen jde o princip, podvodník dostane pokutu a snad i vrátí peníze. Nakonec mi dorazilo rozhodnutí úřadu, že se podvod nepodařilo prokázat (co na tom, že jsem zaplatil a nic nedostal) a že si mám peníze vymáhat sám soudní cestou. Konec příběhu.

« Odpověď #170 kdy: 11. 08. 2025, 18:59:32 »
Mám poměrně čerstvou zkušenost s takovou situací, jen s poněkud jinou komoditou. Zašel jsem na policii podat trestní oznámení, kde mě hned upozornili, že jde jen o oznámení, jestli se bude jednat o trestný čin, se teprve ukáže. Ukázalo se, že vzhledem k finančním limitům se nejedná o trestný čin, ale přestupek a PČR to předala příslušnému městskému úřadu, následovalo pinkání mezi 2 městskými úřady podle bydliště, aby nakonec rozhodlo ministerstvo, že to bude řešit městský úřad v mém bydlišti. Byl jsem předvolán a poučen, že se můžu v rámci přestupkového řízení přihlásit o vzniklou škodu, sepsali jsme protokol, protistrana se pochopitelně nedostavila a už v tu chvíli mi tak nějak bylo trapně, kolik jsem zaměstnal lidí a kolik se sepsalo papírů, ale pořád jsem se utěšoval, že přeci jen jde o princip, podvodník dostane pokutu a snad i vrátí peníze. Nakonec mi dorazilo rozhodnutí úřadu, že se podvod nepodařilo prokázat (co na tom, že jsem zaplatil a nic nedostal) a že si mám peníze vymáhat sám soudní cestou. Konec příběhu.

Já mám u policie kámoše a jako předseda SVJ jsem prostě potřeboval jen papír s razítkem.

« Odpověď #171 kdy: 11. 08. 2025, 21:57:19 »
Já mám u policie kámoše a jako předseda SVJ jsem prostě potřeboval jen papír s razítkem.
Tak ho, prosím tě, popros, jestli by byl od té dobroty a přečetl si celé tohle vlákno, protože by mě (a věřím, že nejen mě) zajímal jeho názor na to, co se zde řeší.

« Odpověď #172 kdy: 12. 08. 2025, 06:44:20 »
Tady by opravdu dle mého názoru stačilo osobní setkání a pár dobře mířených... Třeba by se pánovi rozsvítilo

« Odpověď #173 kdy: 12. 08. 2025, 07:27:52 »
… Třeba by se pánovi rozsvítilo
Já si nemyslím, že je jen povolená žárovka. Spíš mi to připomíná přehlodané dráty.

@Mint

« Odpověď #174 kdy: 12. 08. 2025, 07:55:35 »
Tak ho, prosím tě, popros, jestli by byl od té dobroty a přečetl si celé tohle vlákno, protože by mě (a věřím, že nejen mě) zajímal jeho názor na to, co se zde řeší.

Jen jestli ten kamarád nedělá u policie jen údržbáře  ;D

« Odpověď #175 kdy: 12. 08. 2025, 08:32:37 »

Jen jestli ten kamarád nedělá u policie jen údržbáře  ;D
Ak tam vobec nejakeho kamarata ma.

Mne to pride, ze prisiel o pracu (je tu od neho prispevok ako hlada pracu), mozno ho opustil k tomu este frajer a tak ho to dostalo, ze sa rozhodol ze bude zmrd voci celemu svetu, lebo svet je zly na neho. A tak skusa co si moze dovolit, citi sa prilis silny v kramflecich, ojebavat ludi, robit drobne kradeze (ono sa to vie pekne nascitat a clovek si vie vdaka zapisu skurvit meno na peknych par rokov kym moze poziadat o vymaz, odpis z registra trestov to ale aj tak stale uvidi, ten nic nevymazava).

S tymto pristupom skor ci neskor narazi na niekoho kto nebude mat zabrany skoncit iba u zopar facek, kde to moze lahko skoncit trvalejsimi nasledkamy. Ale ako sa hovori kazdy sme si strojcom vlastneho stastia. Lutovat ho nebudem, tazko odhadnut nie som psycholog, ale svojpravny mi pride, pride mi ze sa proste rozhodol byt poriadny zmrd.

« Odpověď #176 kdy: 12. 08. 2025, 09:11:22 »
Já mám u ...
To je velmi brilantní řešení.

Já mám u ...

Rád bych od tebe získal pár odpovědí :
1) Proč jsi 2 měsíce byl mimo ?
2) Proč jsi nezveřejnil část výpisu z účtu na který dotčení poslali peníze abys prokázal že ti nic nedošlo.
3) Popíráš že s tebou objednatelé a lidé co zaplatily telefonicky mluvily?
4) Tvrdíš jejich zveřejněné screeny s provedenými transakcemi o poslaných penězích tobě jsou podvrh?
5) Tvrdíš že část účtu na zveřejněných screenech není tvůj účet?
6) Tvrdíš že část zveřejněného mailu není mail který jsi odeslal?
7) Proč a jaký to má důvod že si v 1 příspěvku zveřejnil mail a dalším jsi psal že budeš odpovídat z anomymního proton mailu?

PS) Byl bys tak laskav a napsal nám tu kdo(resp. které profily) jsou ti anomymové?

« Odpověď #177 kdy: 12. 08. 2025, 10:57:19 »

Mne to pride, ze prisiel o pracu (je tu od neho prispevok ako hlada pracu), mozno ho opustil k tomu este frajer a tak ho to dostalo, ze sa rozhodol ze bude zmrd voci celemu svetu, lebo svet je zly na neho. A tak skusa co si moze dovolit, citi sa prilis silny v kramflecich, ojebavat ludi, robit drobne kradeze (ono sa to vie pekne nascitat a clovek si vie vdaka zapisu skurvit meno na peknych par rokov kym moze poziadat o vymaz, odpis z registra trestov to ale aj tak stale uvidi, ten nic nevymazava).

S tymto pristupom skor ci neskor narazi na niekoho kto nebude mat zabrany skoncit iba u zopar facek, kde to moze lahko skoncit trvalejsimi nasledkamy. Ale ako sa hovori kazdy sme si strojcom vlastneho stastia. Lutovat ho nebudem, tazko odhadnut nie som psycholog, ale svojpravny mi pride, pride mi ze sa proste rozhodol byt poriadny zmrd.

Stát se to může asi každému, litovat ho těžko, stejně jako mu lze těžko pomoci, aniž by sám chtěl, což těžko bude chtít, pokud je naštvaný na celý svět. Tak snad nikomu neublíží jinak, než ekonomicky...

Nejnebezpečnější je člověk, který nemá co ztratit.

CPU

• 1 140
    • Zobrazit profil
« Odpověď #178 kdy: 12. 08. 2025, 14:02:43 »

Měl bys vrátit, co není tvoje.
Buď peníze nebo disky.
Uleví se ti.

Pak v tom pokračovat a srovnat si život.
V hlavě by ti mělo být líp.
Nebude tě to tížit.

« Odpověď #179 kdy: 12. 08. 2025, 19:08:46 »
Bohuzel ja zazil vlastnika firmy/startup, co opravdu umyslne zpusoboval stress ostatnim (zamestnancum, dodavatelum). Podle nalady, nekdy si musel takhle zrealizovat svou nejakou interni potrebu.

Takze to neni jen o "ekonomicka skode'. Nejsem si jist, jestli tohle vlakno neni o podobnem modus operandi.

Napriklad jsem uhladil problemy (jeho, ne subdodavatele, tahlo se to mesice) a po nekolika hodinach se konecne dohodl, ze se zaplati nejaka faktura subdodavateli. Jsem odjel, odhadl kdy asi tak dojedu domu a potom mi nechal vzkazat, ze to zaplaceni zrusil, ze se mu to nelibi .
Kolega mi potom rikal, ze se u toho celou dobu potesene usmival. A casoval to na okamziky, clovek byl nejak zranitelnejsi.

Kdo nezazil, neuveri.

P.S. ta extra uspesna firma nakonec pochopitelne implodovala, jak se ten clovek dostal u vsech na blacklist a klicovy lidi mu odesli. Z hlediska psychickeho zdravi vetsina pozde.

Tak snad nikomu neublíží jinak, než ekonomicky...

« Poslední změna: 12. 08. 2025, 19:11:24 od pruzkumbojem »