Mám poměrně čerstvou zkušenost s takovou situací, jen s poněkud jinou komoditou. Zašel jsem na policii podat trestní oznámení, kde mě hned upozornili, že jde jen o oznámení, jestli se bude jednat o trestný čin, se teprve ukáže. Ukázalo se, že vzhledem k finančním limitům se nejedná o trestný čin, ale přestupek a PČR to předala příslušnému městskému úřadu, následovalo pinkání mezi 2 městskými úřady podle bydliště, aby nakonec rozhodlo ministerstvo, že to bude řešit městský úřad v mém bydlišti. Byl jsem předvolán a poučen, že se můžu v rámci přestupkového řízení přihlásit o vzniklou škodu, sepsali jsme protokol, protistrana se pochopitelně nedostavila a už v tu chvíli mi tak nějak bylo trapně, kolik jsem zaměstnal lidí a kolik se sepsalo papírů, ale pořád jsem se utěšoval, že přeci jen jde o princip, podvodník dostane pokutu a snad i vrátí peníze. Nakonec mi dorazilo rozhodnutí úřadu, že se podvod nepodařilo prokázat (co na tom, že jsem zaplatil a nic nedostal) a že si mám peníze vymáhat sám soudní cestou. Konec příběhu.