Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #180 kdy: 13. 08. 2025, 17:29:35 »
Tak, ono to osobní setkání bude alespoň třeba konečně rozřešení té situace tady. Hádám, že o nákup disků už tu v podstatě nejde.

Tak nějak, o nákup disků ani moc nejde. Ale mohu rovněž disky dopravit dvoum lidem tady z fora, co si u Tomáše disky zakoupili. Jde o zjištění, co se vůbec děje.

« Odpověď #181 kdy: 13. 08. 2025, 17:32:24 »
Ahojte,
tiez sledujem tento thread len zo zvedavosti, ako sa to cele rozuzli. Absolutne nepoznam situaciu v CR, mam nejake skusenosti zo SR, aj to par rokov dozadu. Povedal by som, ze tych ludi, co mu poslali peniaze je malo a relativne nizka suma a teda to policia zmetie zo stola, maximalne nejake napomenutie. Ak by sa to aj posunulo niekam dalej, tak ziadna exekucia, maximalne napomenutie, podmienka (uz len podanie na civilny sud su dalsie a vacsie peniaze, ktorych navratnost je otazna) ... aj vlastnik diskov vystupuje maximalne sebavedomo tj. vie, ze mu absolutne nic nehrozi. Mozno by som skusil osobne stretnutie, ci sa nepohne svedomie a potom sa snazil vyrovnat s tym, ze som podporil nejakeho chudaka ... bohuzial aj taki ludia medzi nami su a Bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo ...
m

Na policii se to určitě vyplatí nahlásit, jde to i poslat datovkou (zkoušel jsem) a možná jen emailem. Doslova "stalo se mi tohle a tohle", oni si tě pak předvolaj na hodinové vysvětlení s tím že ti dají omluvenku k zaměstnavateli (neuplatnil jsem mému zaměstnavateli je tohle jedno). Kdysi jsem psal o podobném případu co se mi stal tady: Dva podvodníci. Protože nás nakonec bylo víc, policie to řešila, týpka odsoudila. Týpek dostal podmínku, udělal to během ní znova, znova šel k soudu a teď afaik sedí. Vyplatí se to řešit jen z principu, minimálně pokud chceš prachy zpět. To nejhorší co se může stát je že zratíš tu hodinu podáním vysvětlení a pak se nic nestane.

Tak ve tvém případě, jak jsi postnul na ABC Linuxu, tak jde o klasické podvodníky. Těch je na bazarech mnoho. Ale tady o klasický podvod nejde. Tomáš je na ABC Linuxu už 20 let a choval se slušně Navíc všechno o sobě prozradil na svém blogu, bydliště i práce se dá najít během chvíle.

« Odpověď #182 kdy: 13. 08. 2025, 18:28:42 »
Tak ve tvém případě, jak jsi postnul na ABC Linuxu, tak jde o klasické podvodníky. Těch je na bazarech mnoho. Ale tady o klasický podvod nejde. Tomáš je na ABC Linuxu už 20 let a choval se slušně Navíc všechno o sobě prozradil na svém blogu, bydliště i práce se dá najít během chvíle.

Hele sám jsem na abclinuxu asi 16 let a znám ho odtamtud od vidění takhle dlouho. Neříkám že to lidi mají řešit přes policii, jen že lidi mají hodně nedůvěru v to že by měli jít něco takového oznamovat a myslí si že se to odloží a že policie na to kašle. Z mé zkušenosti plyne, že nejen že to policie řešit bude, ale ani to není nějak hrozný proces a samotné oznámení se dá poslat datovkou.

Jinak o co tady jde mi teda není moc jasné, osobně mám trochu podobnou zkušenost s prudkou změnou někoho z rodiny (Co u tebe nového?), ale kdybych si koupil disk, tak mě implementační detaily fakt nezajímají a buď chci disk, nebo prachy zpět.
« Poslední změna: 13. 08. 2025, 18:31:15 od Bystroushaak »

« Odpověď #183 kdy: 13. 08. 2025, 18:53:30 »

Hele sám jsem na abclinuxu asi 16 let a znám ho odtamtud od vidění takhle dlouho. Neříkám že to lidi mají řešit přes policii, jen že lidi mají hodně nedůvěru v to že by měli jít něco takového oznamovat a myslí si že se to odloží a že policie na to kašle. Z mé zkušenosti plyne, že nejen že to policie řešit bude, ale ani to není nějak hrozný proces a samotné oznámení se dá poslat datovkou.

Jinak o co tady jde mi teda není moc jasné, osobně mám trochu podobnou zkušenost s prudkou změnou někoho z rodiny (Co u tebe nového?), ale kdybych si koupil disk, tak mě implementační detaily fakt nezajímají a buď chci disk, nebo prachy zpět.

Právě mi na ABCLinuxu asi Max promazal blog, takže na ABCLinuxu po 25 letech kamarádství s Leošem Literákem a Robertem krátkým opravdu nevstoupím. Max se podle mě nechal oklamat trolem.

rmrf

« Odpověď #184 kdy: 13. 08. 2025, 19:17:27 »
Právě mi na ABCLinuxu asi Max promazal blog, takže na ABCLinuxu po 25 letech kamarádství s Leošem Literákem a Robertem krátkým opravdu nevstoupím. Max se podle mě nechal oklamat trolem.

A seš si jistej, že nepotřebuješ nový brejle? Ten blog tam furt máš...

_Jenda

• 1 636
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #185 kdy: 13. 08. 2025, 21:25:12 »
OK, můžeš prosím Herone shrnout svůj pohled na kauzu? Píšeš, že peníze dorazily a disky u tebe mají ti dva lidé odsud připravené - proč jim je nepošleš? Je tam nějaký háček který nevidíme?

« Odpověď #186 kdy: 15. 08. 2025, 10:23:01 »
Podle toho, co jsem teď četl na ABC Linuxu a tady v diskuzi, si myslím, že jsou pouze dva způsoby, jak tohle celé vyřešit. Buď jet osobně do Olomouce a jak sám Tomáš píše předat disky z ruky do ruky(pokud je vůbec ještě má), nebo se zaťatými zuby na celou kauzu zapomenout a "jít dál". Já vím, že se mi to lehce řekne, protože v tom nemám peníze, ale jak se sami můžete přesvědčit, diskuze nikam nevede. Na věcný dotaz odpověď nedostanete a s duševně nemocným člověkem je těžká jakákoliv písemná domluva.

Ohledně krádeže identity. Co je pravděpodobnější? Komplikovaná krádež identity, včetně přístupů na stránky, tvorby nového osobního blogu nebo holý fakt, že se z nějakého nám neznámého důvodu prostě zbláznil?

« Odpověď #187 kdy: 15. 08. 2025, 17:46:34 »
Ohledně krádeže identity. Co je pravděpodobnější? Komplikovaná krádež identity, včetně přístupů na stránky, tvorby nového osobního blogu nebo holý fakt, že se z nějakého nám neznámého důvodu prostě zbláznil?

K tomu zbláznění se by taky ještě bylo dobré podotknout, že mi přijde, že dost zčista jasna začal být výrazně více aktivní tady v komentářích na Rootu. A jakkoliv nevím, jaké měl či neměl kde jméno, jak jsem pochopil, celkem dobré. To, co v nich ale píše teď jsou skoro vždy dost nesmysly. Zároveň mohu potvrdit ze zkušenosti v rodině, že rozpad osobnosti je někdy ošklivě plíživá a nenápadná věc, která tohle v některých ohledech celkem připomíná.

« Odpověď #188 kdy: 16. 08. 2025, 14:14:07 »

K tomu zbláznění se by taky ještě bylo dobré podotknout, že mi přijde, že dost zčista jasna začal být výrazně více aktivní tady v komentářích na Rootu. A jakkoliv nevím, jaké měl či neměl kde jméno, jak jsem pochopil, celkem dobré. To, co v nich ale píše teď jsou skoro vždy dost nesmysly. Zároveň mohu potvrdit ze zkušenosti v rodině, že rozpad osobnosti je někdy ošklivě plíživá a nenápadná věc, která tohle v některých ohledech celkem připomíná.

Jak moc byl aktivní tady na rootu, to těžko oběktivně posoudit, jestli byl najednou aktivní zde na fóru nebo obecně na internetu více či méně. Tady na foru si můžeš zobrazit příspěvky kohokoliv chronologicky seřazené, s časem odeslání. Sám jsem se třeba koukal, co jsem kdy psal.

Krádež identity (kompletní na všechny účty), to by bylo možné, pokud má někdo fyzický přístup k PC poměrně snadno, nějaký HW Keylogger. A nebo jen nabootovat Linux z USB a jestli má někdo uložená hesla, historii prohlížení, hesla jsou jako plain text (což u prohlížečů snad ne). Teoreticky to možné je. Hodně BFU (což T.C. tedy není) moc bezpečnost neřeší a i na socio-techniku se chytne.

I když měl 20 let v celku dobré renome, co jsem tak viděl. Tak po nějaké tragické události (stačí neštastná souhra okolnosti, ostatní vůbec nepochopí, co se děje), tak prostě najednou ze z něčeho mu úplně hráblo a během rátké dobý je to úplně někdo jiný. Vypadá to, že ta druhá verze je o dost pravděpodobnější. S tím zkušenosti mám a znám více případů této události.

« Odpověď #189 kdy: 16. 08. 2025, 15:12:05 »

Jak moc byl aktivní tady na rootu, to těžko oběktivně posoudit, jestli byl najednou aktivní zde na fóru nebo obecně na internetu více či méně. Tady na foru si můžeš zobrazit příspěvky kohokoliv chronologicky seřazené, s časem odeslání. Sám jsem se třeba koukal, co jsem kdy psal.

Krádež identity (kompletní na všechny účty), to by bylo možné, pokud má někdo fyzický přístup k PC poměrně snadno, nějaký HW Keylogger. A nebo jen nabootovat Linux z USB a jestli má někdo uložená hesla, historii prohlížení, hesla jsou jako plain text (což u prohlížečů snad ne). Teoreticky to možné je. Hodně BFU (což T.C. tedy není) moc bezpečnost neřeší a i na socio-techniku se chytne.

I když měl 20 let v celku dobré renome, co jsem tak viděl. Tak po nějaké tragické události (stačí neštastná souhra okolnosti, ostatní vůbec nepochopí, co se děje), tak prostě najednou ze z něčeho mu úplně hráblo a během rátké dobý je to úplně někdo jiný. Vypadá to, že ta druhá verze je o dost pravděpodobnější. S tím zkušenosti mám a znám více případů této události.

Jak jsem psal do blogu zde na rootu, tak stejně jako OS a balíčky stárnou, tak já stárnu také. Včera jsem byl na dobrém koncertě a dostal od bubeníka paličky, stejně tak jsem IT hodil za hlavu. Napsal jsem cca 100 odborných článků, něco o BTRFS a PostgreSQL zaplacené a zbytek do blogu, tak už opouštím svůj blog a provozuju už jen koníčky, jako hudbu a focení, takže mám zcela nový web, kde jsou jen fotky a rozebírám staré drahé servery.

McFly

• 629
    • Zobrazit profil
« Odpověď #190 kdy: 16. 08. 2025, 15:48:27 »
A ten nápad s OnlyFans je real?  ;)

« Odpověď #191 kdy: 16. 08. 2025, 16:27:05 »
Jak jsem psal do blogu zde na rootu, tak stejně jako OS a balíčky stárnou, tak já stárnu také. Včera jsem byl na dobrém koncertě a dostal od bubeníka paličky, stejně tak jsem IT hodil za hlavu. Napsal jsem cca 100 odborných článků, něco o BTRFS a PostgreSQL zaplacené a zbytek do blogu, tak už opouštím svůj blog a provozuju už jen koníčky, jako hudbu a focení, takže mám zcela nový web, kde jsou jen fotky a rozebírám staré drahé servery.

Tak to je naprosto fantastické. To jsme všichni hrozně rádi, že jsi se s námi o to podělil. Teď si představ jak bychom všichni dopadli kdybys nám tyto informace nesdělil. A teď nám laskavě ještě vysvětli jak tebou sdělené informace bez kterých bychom všichni "byli zmatení jako lesní včely" řeší "neposlané" ale "zaplacené" harddisky?

« Odpověď #192 kdy: 18. 08. 2025, 09:30:30 »
Je vidět, že je úplně mimo, nebo si z nás dělá zadek. Možné je i obojí, podle toho, která z jeho osobností sem zrovna vleze...

@Mint

« Odpověď #193 kdy: 18. 08. 2025, 09:44:37 »

Po tomhle příspěvku už fakt nikdo nemůže mít ani trochu pochybnosti, že mu totálně hráblo. Skoro všechny jeho komentáře pod články na Rootu z poslední doby jsou podobně naprosto irelevantní výplody choré mysli vůbec nesouvisející s probíraným tématem.
« Poslední změna: 18. 08. 2025, 09:48:22 od @Mint »

« Odpověď #194 kdy: 18. 08. 2025, 14:48:26 »
Jako mně poslední dobou, mám pocit, taky hrabe, ale tohle je fakt jinej level, pro mě až nepředstavitelnej. Sleduju to tady jako pozorovatel zajímavé reality show a jsem zvědav, kdo se první rozhodne zkontaktovat chlupatý, protože to imho není otázkou zda, ale kdy a kdo.
Míval jsem kdysi tu čest s podvodníkem, který prostě jen nezaplatil za to, co jsem poslal (ano, to jsem byl ještě naivní a myslel jsem si, že obchodujeme normálně), právní pojišťovna to vyřešila stylem, že mi to zaplatila za něj, protože ji to vyšlo levněji (což má tu pachuť, že podvodník vyhrál a může to v klidu opakovat na nějakém dalším hejlovi, ale podle jejích slov i při znalosti totožnosti lumpa jsou šance na pozitivní vyhlídky malé a vynaložené úsilí řádově přesahuje výši pohledávky).