Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #105 kdy: 02. 08. 2025, 21:15:39 »
Jaká byla dohoda ohledně dopravy?

Prostě "Disky mám stále u sebe prostě jen na hraní." - co na tom nechápeš?!  ;D ;D ;D

https://www.abclinuxu.cz/blog/root_at_heron/2025/8/trestni-ozameni-za-phising

« Odpověď #106 kdy: 02. 08. 2025, 21:21:11 »

Spis nam reknete, co se stalo s temi disky, ktere jste prodal ve zdejsim vlakne - halo - ano - presne toto vlakno, kde se ted bavime. Jsou tady dva kupujici, se kterymi jste komunikoval.

https://pc.bazos.cz/inzerat/205924671/hdd-nas-seagate-iron-wolf-4tb.php

« Odpověď #107 kdy: 02. 08. 2025, 21:24:01 »
Jaká byla dohoda ohledně dopravy?

Prostě "Disky mám stále u sebe prostě jen na hraní." - co na tom nechápeš?!  ;D ;D ;D

https://www.abclinuxu.cz/blog/root_at_heron/2025/8/trestni-ozameni-za-phising
TVL zejtra asi jedu do Olomouce, a natrénováno mám
https://www.youtube.com/watch?v=e4WzLFWfyUU

« Odpověď #108 kdy: 02. 08. 2025, 21:29:19 »
natrénováno mám

Jen aby. Až odsud dnes večer půjdeš a vyběhne na tebe maniakální vrah s usurijskou hruškou v ruce, nechoď mi sem brečet!  :P :D

« Odpověď #109 kdy: 02. 08. 2025, 21:59:10 »
Uživatel Tomáš Crhonek tu v květnu naposled napsal příspěvek 13.05.2025, na abclinuxu tuším že to je podobné. Naposled se tu přhlásil před propuknutím kauzy 20.05.2025 a pak až zde postnul příspěvek 27.07.2025. Až 01.08.2025 tady začal řešit vlákno s disky, že se ho někdo pokoušel podvést. Tak nevím.

Celé období od konce května až do skoro konce července o sobě vůbec nedal vědět. Mezitím se tu nově zaregistrovali dva účty - Ychtyl 28.06.2025 a Bojler  03.07.2025 a Bojler napsal, že má informaci o tom, že TC je nemocný. Ychtyl nic nepotvrdil-nevyvrátil.

Původcí web TC heronovo.cz tam je poslední příspěvek 13.05.2025 (jako na rootu i abc Linuxu). A pak se i na heronovo.cz objevil další post od TC ve stejný den jako na root.cz a to 27.07.2025. Navíc web heronovo.cz je kompletně překopán a ve WorldPress. Chvilku i byl nefunkční. K tomu se tady vylíhnul úplně nový web ve worldpressu, a to https://tomascrhonek-izxhw.wordpress.com.

Dříve to vypadalo na ukradenou identitu jen tady na rootu. Teď náhle 27. července se začaly objevovat posty na webu heronovo.cz a web je úplně jiný. A další nový web ve worldpresu. Takže nejde jen o ukradenou identitu, když web heronovo.cz totálně se změnil a začal být ve stejný den aktivní.

Anonymové na bazoši i jinde, to rovněž nesedí. Jako když by ty údaje zde byly náhodně vygenerovány:
Nějaká Dvořáková s nesmyslným emailem bez koncovky.cz.
https://tomascrhonek-izxhw.wordpress.com/2025/08/01/prvni-zkusenost-s-online-podvodem/

Tel. číslo na TC co jsem našel na webu - úřad práce v Konici. Tam jsem se i dovoval začátkem července. Dozvěděl jsem se, že se jedná o jiného TC. Ten TC zabývající se Linuxem pracoval přímo v Olomouci. Teď už ale ne.

Nakupovali od něj tři lidi tady na foru. Číslo jeho účtu mají a u některých bank je možné i zjistit jménů účtu, kam peníze posílám. Tak to by mělo být dohledatelné.

« Odpověď #110 kdy: 02. 08. 2025, 22:03:19 »
Tak na Abc Linuxu taky. A zase tam začal být aktivní až teď. Jistou paní Dvořákovou, co měla podvádět na Bazoši si mohl vytvořit kdokoliv. Prostě rozsáhlá krádež identity a nebo je Tomáš úplně mimo.

« Odpověď #111 kdy: 03. 08. 2025, 01:14:12 »
Tak kdyby šlo o
kradež identiti tak mu neukradnou i domenu ne? viz predchozi https://web.archive.org/web/20200425044725/https://www.heronovo.cz/ prispevky jdou stejny, jen na jine blogovaci platforme. Zda se ze se ten clovek zmenil, je spatne ze u toho zda se nekoho podvedl, jinak ne to
jeho vec. Smutna vizitka po tech X letech..
« Poslední změna: 03. 08. 2025, 01:20:01 od Ondrejjj »

« Odpověď #112 kdy: 03. 08. 2025, 05:36:45 »
Nejsem vůbec mimo, ale to anonymům vysvětlovat nebudu. Trestní oznámení jsem podal, tak mě nenuťte podávat další.
OK, a mohl bys to prosím vysvětlit mně jako neanonymovi? Poslal ti peníze předem normálním převodem na účet? Jaká byla dohoda ohledně dopravy?

Ahoj,

jsem to stále já. Žádné peníze od nikoho mi na účet nepřišly a 4TB disky mám stále doma, takže povídačky o AI a změně identity jsou jen mlha anonymů. Mám aktuálně dva weby, fotky a pravé jméno.

Převodem na můj účet mi nikdo nic neposlal, jen snaha se dostat k mému účtu podvodem.

« Odpověď #113 kdy: 03. 08. 2025, 06:31:18 »
Nejsem vůbec mimo, ale to anonymům vysvětlovat nebudu. Trestní oznámení jsem podal, tak mě nenuťte podávat další.
OK, a mohl bys to prosím vysvětlit mně jako neanonymovi? Poslal ti peníze předem normálním převodem na účet? Jaká byla dohoda ohledně dopravy?

Ahoj,

jsem to stále já. Žádné peníze od nikoho mi na účet nepřišly a 4TB disky mám stále doma, takže povídačky o AI a změně identity jsou jen mlha anonymů. Mám aktuálně dva weby, fotky a pravé jméno.

Převodem na můj účet mi nikdo nic neposlal, jen snaha se dostat k mému účtu podvodem.

Tak se prosim vás koukněte pořádně, protože 11.5.2025 v 21:38 jste mi z mailu tomas@heronovo.cz odepsal.
číslo účtu a origo potvrzení o platbě jsem Vám znova posílal včera mms a mailem na tomas@heronovo.cz,
číslo účtu jsme si potvrzovali i telefonicky (původně jste mi poslal špatný, to nefungovalo, tak jsem Vám 11.5.2025 volal), ty čísla účtu jsou shodná s platbou za jeden disk od kolegy Tomáše P..

Mailová komunikace:
Kód: [Vybrat]
Ok, zítra to snad pošlu, nejpozději v uterý.

TC

---------- Původní e-mail ----------
Od: Vít Kopeček <vitek91@seznam.cz>
Komu: Tomáš Crhonek <tomas@heronovo.cz>
Datum: 11. 5. 2025 18:44:34
Předmět: Re: Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Zaplaceno, viz příloha.

Zašlete mi je prosím do z-boxu
    https://www.zasilkovna.cz/pobocky/z-box-lisov-jirsikova-436-45-postkom

Děkuji.
    S pozdravem Vít Kopeček

« Odpověď #114 kdy: 03. 08. 2025, 07:29:27 »
Tady ještě přikládám potvrzení platbě od Tomáše P., který vám platil za jeden disk + 120kč poštovné. Čísla vašich účtů na platbě od něj a ode mě jsou stejná, takže překlep to být nemůže (zvlášť když jste mi potvrdil, že to přišlo a že to zítra, nejpozději v úterý pošlete - tzn. 12.5 nebo 13.5.)

McFly

• 629
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 03. 08. 2025, 08:29:25 »
Já tomu nějak nerozumím, Tomáši. ;-) Na svém blogu odepisujete Vítkovi v komentáři, že mu disky bez problému odešlete, ale zde píšete, že Vám nikdo peníze na účet neposlal.

Žádné peníze od nikoho mi na účet nepřišly.

vs

Pošlu vám je klidně, ale nesmíte se skrývat za tento nick maximumhideout488e0bb556 a také nepoužívat nefunkční Zásilkovnu.

« Odpověď #116 kdy: 03. 08. 2025, 09:24:59 »
Identitu mu ukradla leda tak schíza...

« Odpověď #117 kdy: 03. 08. 2025, 19:22:25 »
Ondrejjj
Také jsem si dříve myslel, že mu ukradli jen přihlašovací údaje tady na rootu, zatímco se mu možná něco stalo. Nicméně od 27.07.2025 začal být aktivní tady na rootu, jeho web heronovo.cz se změnil-přenesl na jinou platformu, na ABC Linuxu je také aktivní od stejného data a současně se vynořil nový blog ve worldpresu. To by musela být rozsáhlá krádež identity (krýdež nezašifrovaného noťasu s uloženýmy hesly), a nebo to všechno dělá TC, naráz se kompletně změnil. V obou případech je to hodně smutný.

Platba a číslo účtu, jméno vlastníka účtu odesílatele i příjemce, čas platby. To se dá vše ale zjistit. I když jméno vlastníka příjemce může být horší. Také podobnou věc řeším s někým úplně jiným, mimo root.cz. Ten kokot mě ne jen okradl, ještě dělal problémy jinde. Trestný čin to ale nenaplňuje.

Zásilkovnu a balíkovnu jsem párkrát zkoušel, ale jen na menší věci, vždy bez problémů. Pro disky bych si raději zajel, i když např. z Prahy do Olomouce to pro  jeden disk nemá tolik smysl. Cokoliv nad 100 Eur raději vyzvednu osobně.

CPU

• 1 146
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 03. 08. 2025, 19:43:52 »
To je zase logika...

1. peníze, které mi přijdou na účet, jsou pokus, se dostat do mého účtu
2. peníze NEpošlu zpět na stejný účet, ze kterého přišly, protoze by se ONI dostali do mého účtu
3. raději ty podezřelé peníze poctivě rozfofruju, protože jsem si dal práci s podáním inzerátu
4. budu doufat, že se mi zase pokusí dostat do účtu a přijdou mi nějaké peníze, kterými se loupežníci snaží dostat do účtu

Aha...
« Poslední změna: 03. 08. 2025, 19:46:22 od CPU »

« Odpověď #119 kdy: 03. 08. 2025, 19:51:35 »
Heron začátkem července měnil trvalý pobyt, z jednoho bytu v Olomouci do druhého o 1 km vedle. Na blogu píše, že má server od Hetzneru, ale heronovo.cz směřuje na IP MorNetu. Článěk na blogu o adaptačním plánu na MPSV začíná adaptačním plánem a končí tím, že nepotřebuje tolik disků. Myslím, že mu tak trochu hráblo a snad má někoho kdo mu s tím pomáhá.