Náhrada za Chrome, respektive AdBlock

Bugsa

• 142
    • Zobrazit profil
Re:Náhrada za Chrome, respektive AdBlock
« Odpověď #15 kdy: 27. 05. 2025, 14:13:56 »
uBlockOrigin (a ted AdGuard doplnek) vidim primarne v moznosti mysoidne-selektivniho vyberu blokovanych prvku :-)

No a to právě umí intergrovaný blokátor od Brave. :)

Martin Dvořák> Umí, ale zase vlastní řešení. "multibrowser" řešení je třeba Bitwarden.

« Odpověď #16 kdy: 28. 05. 2025, 09:22:50 »

Citace

Martin Dvořák> Umí, ale zase vlastní řešení. "multibrowser" řešení je třeba Bitwarden.
Ehh, můžete mi to "multibrowser ř." někdo vysvětlit? Co se tím myslí? Bitwarden je zde jen opravdu jako příklad ?

Citace
youtube, freetube....
Jasně, já používám na cílené přehrávání taky aplikaci, která je "optimalizovaná"  nenáročná, a nedělá 1000 ežádoucích a rušivých věcí, ale současně potřebuju mít funkční www.youtube.com na HTML protokolu bez reklam, protože prostě bez toho se člověk neobejde, furt si vyhledáváat (dát hrát) video do appky by bylo otřesné. Ale nedaří se mi zprovoznit právě webové youtube bez reklam=s blokátorem, aby to vůbec fungovalo, furt tam jsou nějaké záseky, video je přehratelné jen prvních 59sekund,někdy nejde navigace=nutnost F5 dřív byly jiné problémy, nebo se stránka nenačetla kompletní, nebo náhodně redirectovala na nějaký nesmyslný popupy

Re:AdBlock TLD *.google, *.goog
« Odpověď #17 kdy: 28. 05. 2025, 15:12:11 »
tak jsem nepřímo načenichal nepřímo nepřímou   existenci domény adtrafficquality.google (ačkoli nemám záznam, že by bylo snažení z ní(zóny =poddomén) resolvovat), a postavil se  k tomu čelem, hodil do seznamu (TL)Domén
google
goog

Jelikož by mi to určitě zvýšilo traffic a snížilo quality internetu.

Uvažoval jste už o blacklistu těhle dvou tld?

PS: komplet seznam
syndicate<d?>search.goog(le)/
pki.goog(le)
dns.goog(le)
nel.goog(le)
adtrafficquality.goog(le)

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29. 05. 2025, 00:41:09 »
uBlockOrigin (a ted AdGuard doplnek) vidim primarne v moznosti mysoidne-selektivniho vyberu blokovanych prvku :-)
Tak mas pravdu, ne ze bych ti neveril ;-) Ale nainstaloval sem Brave abych se na to podivel a opravdu ma v nativnim blokovaci moznost vyberu prvku k blokovani mysi, dal sem to nezkoumal :-)

« Odpověď #19 kdy: 29. 05. 2025, 09:28:32 »
Skusal si DuckPlayer v DuckDuckGo prehliadaci ?

« Odpověď #20 kdy: 29. 05. 2025, 09:38:37 »
Ale nedaří se mi zprovoznit právě webové youtube bez reklam=s blokátorem, aby to vůbec fungovalo, furt tam jsou nějaké záseky, video je přehratelné jen prvních 59sekund,někdy nejde navigace=nutnost F5 dřív byly jiné problémy, nebo se stránka nenačetla kompletní, nebo náhodně redirectovala na nějaký nesmyslný popupy

Je to strašně jednoduchý, jmenuje se to   M o z i l l a   F i r e f o x   + uBlock Origin + změna useragenta na Chrome. Mám to ještě podpořený doplňkama jako noScript (povolené jen to co je nutné k přehrání videa) + Multi-Account Containers (1 doména = samostatný container obecně) a zakázaný cookies (resp. pokud to bez nich nejede tak povolený jen pro session).

« Odpověď #21 kdy: 29. 05. 2025, 10:11:09 »
Ano. Viz výše ohledně Firefoxu se vším, co je zmíněno. Vytunil jsem to navíc PiHole a mám klid :-)

« Odpověď #22 kdy: 29. 05. 2025, 11:43:58 »
Duckplayer je to , když v vyhledavači duckduckgo.com dáte videos, je možnost ho vidět embednuté ve výsledcích?
Je to stejné jako sed s/watch?v=([^&]+)/embed\/$1/ ?
To znám, používám občas. Existuje něco jako duckdduckgo.com/watch?v=... ?

všechny tyhle workaroundy fungují, nejradši používám newpipe , ale jde o ty případy, že prostě na počítači někde v článku narazíte na A HREF=youtube.com/watch (a nikde ani není explicitně vidět název videa) a hned chcete se podívat, o co jde a pokaždé kopírovat url a nahrazovat az embed je otrava

Tedy nejde o prvoplánové prohlížení videí - na to je ten newpipe.

Ale je jeden problém : určité část videí nejde přehrát na youtube.com/embed/
,ukáže to nelze přehrát vložené, sledovat na youtube.com . je to asi flag u videa, kde chce autor zakazat prehravani pres embed (a nebo jen embed na urcitych whitelistovanych domenach/Origin-s )

aby to vůbec fungovalo

Je to strašně jednoduchý, jmenuje se to   M o z i l l a   F i r e f o x   + uBlock Origin + změna useragenta na Chrome. session).
tohle kombo mám, akorát místo FF mám chromium. Možná tam mám nějaké filtry navíc.

David

• 170
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 31. 05. 2025, 09:53:33 »
Bitwarden mohu taky doporučit, používám a jsem spokojený. Doplněk do prohlížeče podporuje přihlašování těmi klíči, které jsou teď všude preferované.

« Odpověď #24 kdy: 01. 06. 2025, 12:55:49 »
"současně potřebuju mít funkční www.youtube.com na HTML protokolu bez reklam, protože"
Zaplatit premium si zkusil?

« Odpověď #25 kdy: 30. 06. 2025, 21:25:20 »
Uz zacal blbnut aj adguard beta. Cize teraz som presiel na ghostery

« Odpověď #26 kdy: 01. 07. 2025, 10:56:23 »
"současně potřebuju mít funkční www.youtube.com na HTML protokolu bez reklam, protože"
Zaplatit premium si zkusil?
Tyhle vtipy mě dycky dostanou.

Jinak MS edge je stále funkční s uBo.