Náhrada za Chrome, respektive AdBlock

Náhrada za Chrome, respektive AdBlock
« kdy: 05. 03. 2025, 10:59:42 »
Google chrome uz presli na manifest v3 a vela veci sa pokazilo. Do teraz som isiel s ublock origin, ale lite verzia si zrejme neporadi s YT.
Zatial som sa prepol na Firefox, ale som zvyknuty na G-CH.
Je v blizkej buducnosti nejaky nadej aby reklamy uzivatelom nevymyvali mozgy?

Re:Náhrada za Chrome, respektive AdBlock
« Odpověď #1 kdy: 05. 03. 2025, 11:48:52 »
Letmo jsem se dival na
https://github.com/uBlockOrigin/uBOL-home/wiki/Frequently-asked-questions-(FAQ)#filtering-capabilities-which-cant-be-ported-to-mv3 ,je to dost vykuchany.

Ale nevycetl jsem z toho, ¿podporuje resources/scriptlets? Ty jsou klicova soucast napraveni youtube a dalsich agresivnich stranek

k3dAR

• 3 192
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 03. 2025, 13:37:37 »
zkousel si tohle?
nelezu na YT pres prohlizec, tak nevim jak se s tim ^ YT chova, jen sem parkrat zkusil (pouzivam s Vivaldi) a reklama nebyla...
na YT pouzivam dedikovany/vyborny/bezreklamovy/atd FreeTube ...

Bugsa

• 141
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 03. 2025, 13:48:28 »
Pokud máš rád G-CH, tak mohu doporučit Brave. GUI skoro stejné jako G-CH, ale má integrovaný blokovač reklam na úrovni uBO.

« Odpověď #4 kdy: 14. 03. 2025, 22:47:05 »
zkousel si tohle?
nelezu na YT pres prohlizec, tak nevim jak se s tim ^ YT chova, jen sem parkrat zkusil (pouzivam s Vivaldi) a reklama nebyla...
na YT pouzivam dedikovany/vyborny/bezreklamovy/atd FreeTube ...
Ano adguard funguje dobre (zatial).
Preco pouzivas freetube ?
Pohodlnejsie je pre mna pouzivat browser, aj ked nieco hladam, tak hned sa najdene video prehraje v youtube. Tak by som asi link musel kopirovat a otvarat freetube.
Ma to nejake vyhody ?

RDa

• 2 933
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2025, 11:29:19 »
A moznost zustat u stare verze + vypnout autoupdate ?

(mozna to zvysuje riziko prukaku, ale spravnej user/admin ma byt na to pripraven - problem muze nastat i v nove verzi nebo v jine aplikaci)

IMB

AdGuard ne doplněk, ale [b]AdGuard[/b] program
« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2025, 11:30:34 »
AdGuard ne doplněk, ale AdGuard program - Aplikaci + AdGuard DNS (Windows - Android) - 100% FUNGUJE !!! 

siva01

• *
  • 28
  • Linuxák, Drupalista a fanda open source
    • Zobrazit profil
    • LudekKvapil.cz
« Odpověď #7 kdy: 14. 05. 2025, 14:41:10 »
Já používám Brave Browser a jsem spokojený. Funguje a nemusím používat žádné pluginy navíc.
Drupal & AI solutions

k3dAR

• 3 192
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14. 05. 2025, 18:56:17 »
Já používám Brave Browser a jsem spokojený. Funguje a nemusím používat žádné pluginy navíc.
tak Vivaldi ma take zabudovany blokovac reklam(ABP, AdBlock, EasyList) i sledovacu (DuckDuckGo Tracker Radar, EasyPrivacy) s tim ze krome techto pripravenejch seznamu se daji pridat vlastni, nicmene vyznam pluginu, resp. uBlockOrigin (a ted AdGuard doplnek) vidim primarne v moznosti mysoidne-selektivniho vyberu blokovanych prvku :-)

k3dAR

• 3 192
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14. 05. 2025, 19:02:27 »
Preco pouzivas freetube ?
Pohodlnejsie je pre mna pouzivat browser, aj ked nieco hladam, tak hned sa najdene video prehraje v youtube. Tak by som asi link musel kopirovat a otvarat freetube.
Ma to nejake vyhody ?
Je to pro me pohodlnejsi oddelene, mene narocne na CPU a proste stejne jako internetove radio neprehravam v www prohlizeci, ale v hudebnim prehravaci ;-) S kopirovanim linku z www do freetube problem nemam, plus v Freetube je jasne dana komplet historie, a lokalni playlisty, atd...

David

• 158
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14. 05. 2025, 22:28:38 »
Na Brave jsem přešel na telefonu i počítači a jsem spokojený.

« Odpověď #11 kdy: 15. 05. 2025, 21:19:10 »
Na PC jsem mu nepřišel na chuť, ale na telefonu je Brave numero uno, i YouTube a spoustu další věcí, na které je jinak samostatná appka, jedu v něm, appky, pokud to není výhodnější (cožý často není), nepoužívám.
Na PC (Windows) oobně používám MS Edge jako primární browser všude a tam zatím uBO funguje. Až přestane, švihnu i s Edgem a přejdu na Firefox coby poslední jiný browser.
Retrospektivně si uvědomuju, že je škoda, že starý Edge neuspěl a přešel na chromajzla. Mohl být další browser, když to občas ve Windows 8 vyzkouším, musím zpětně uznat, že potenciál to mělo, ale MS to nakonec zařízl ve prospěch chromajzla. Na druhou stranu kdo to mohl po éře IE tušit, že MS udělá použitelný prohlížeč :). Matně si vybavuju, že i tam byl funkční uBO.
Jinak lehce mimo: minulý týden jsem z důvodu potřeby rozchození několika retro věcí rozbíhal a plně (až do současnosti) aktualizoval Windows 7. Edge se na tom proaktualizuje až do verze 109, kde už uBO funguje (a dokonce funguje, na rozdíl od Firefoxu, třeba i HW akcelerace 3D). Protivné je na tom vlastně jen to upozornění o konci podpory. Byl to příjemný výlet zpátky v čase do doby, kdy věci ještě fungovaly tak, jak mají. Jen ta cesta byla dost trnitá (začala instalací Win7 na stroji s USB3-only řadičem).

« Odpověď #12 kdy: 22. 05. 2025, 11:59:27 »
Pokud máš rád G-CH, tak mohu doporučit Brave. GUI skoro stejné jako G-CH, ale má integrovaný blokovač reklam na úrovni uBO.

Nojo, ale co všechny synchronizace s Google účtem, hesla ... umí to i Brave?

« Odpověď #13 kdy: 22. 05. 2025, 16:17:04 »
Jestl ise nepletu tak umi, ale pro hesla ej lepsi nemit je v browseru. Ale pouzit nejakou specializovanou penezenku

« Odpověď #14 kdy: 22. 05. 2025, 16:49:39 »
zkousim Floorp