Ahoj,
potřebuji elektronický "poznámkový blok", který
- je skutečně multiplatformní (přístup z ipadu, telefonu s androidem, počítače s windows/linux/chromebook)
- umí pero (když mám po ruce ipad, často si zapisuji/kreslím rukou)
- umí členění na "bloky/stránky/poznámky", jen "tagy/štítky" mi nevyhovují
- poznámka může být delší text (tedy spíš opravdu styl "poznámkový blok" spíš než "hromada malých lepících kartiček")
- stačí základní formátování (vlastně bych se spokojil i jen s možností použít neproporciální text) a možnost vkládat obrázky
- něco s perspektivou, že to tu bude i za x let a otevřu to
Zkusil jsem různé aplikace a skončil u dvou. Pro krátké poznámky typu co koupit, vyfocení otevírací doby atd. používám Keep. Pro delší zápisky používám OneNote.
OneNote bych chtěl nahradit, protože sice splňuje moje požadavky, ale
- synchronizace je občas pomalá
- webové aplikace Microsoftu jsou za mne jedno velké špatné. Pomalé, neohrabané, dělá bambiliony přesměrování, tahá desítky MB skriptů a třeba na při špatné síti je až nepoužitelné
- mobilní aplikace je občas pomalá a není za mne úplně ideální co do uživatelské přívětivosti
- poslední kapka je, že můj poznámkový blok přestal fungovat na webu (prostě to po asi půl minutě načítání spadne - "Poznámkový blok uživatele Přemysl nelze otevřít pro úpravy." nic víc); potřeboval jsem se dostat ke svým pracovním poznámkám z firemního počítače (kde se nemohu přihlásit do žádné z MS aplikací osobním účtem) a nepřišel jsem na to ak
Zajímalo by mne, co používáte? OneNote by byl ideál, kdyby fungoval
, všechno co potřebuji to umí, ale prostě to pořádně nefunguje.