Dobrý den,
v tomto školním roce mne čeká maturita a po ní bych rád někam na VŠ. Akorát nejsem zcela rozhodnut kam. Studuji SŠ v Brně, obor IT (já z Brna nejsem, dojíždím kousek od Přerova).
Velmi mne láká a prozatím baví programování (zatím mám základy VB, pak v rámci školy Pascal a Delphi a nyní jsem se více začal zajímat o Javu). Proto bych rád někam, kde se toho co nejvíce v této odbornosti naučím.
Učení mi problémy nedělá (prum. 1,0), ale nemám rád přílišné biflování pojmů a tak do hlavy. Prostě učení mě nebaví, ale když musim, tak co už, že jo

.
Z toho důvodu bych raději spíše praktickou výuku (VUT) nežli teoretickou (MUNI), ovšem i MUNI ma své výhody. Zejména tedy velká možnost volitelnosti předmětů oproti FIT.
Ovšem od MUNI mne zase zrazuje nadmíra matiky a angličtiny, ale ty mi problém též nedělají (matika mne i častečně baví).
Dále se pak nemůžu rozhodnout na který obor na FI se hlásit. Je tu někdo, kdo by je mohl srovnat, prozradit o co v kterém primarně de, kolik je zde programování atp.?
Navíc mám v seznamu CVUT a UPOL, na které bych měl mít nástup bez přijimaček, takže je to taková záloha. Ale chtěl bych zůstat v Brně, už kvůli přítelkyni (pravděpodobně půjde na FI MUNI - Počítačová grafika)..
1) FIT VUT
2) FI MUNI - Paralelní a distribuované systémy
3) FI MUNI - Počítačové systémy a zpracování dat, zaměření - Správa počítačových systémů
4) FI MUNI - Aplikovaná Informatika
5) UPOL - Aplikovaná Informatika
Předem mockrát děkuji za Vaši ochotu a čas

.