Já jsem kutil, vidím dvě roviny tohoto problému a vykřikovat něco o dinosaurech mi přijde přehnané (¶řišel s tím, autor sám... vím o tom).
První rovina je proc python ano - v některých nasazeních umožňuje velice rychle vytvořit aplikaci/firmware pro daný HW. Umožňuje lépe se soustředit na funkcionalitu samotnou, nemusím řešit deklarace proměnných a tisíce dalších drobností... Třeba aplikace s GUI je micropythonu vytvořená strašně rychle a přímočaře.
Proti tomu C/C++ mi dává lepší kontrolu nad tím, co se děje. Takže pokud chci aplikaci, která nemá přímé UI, tak je výrazně lepší použít C/C++.
Před pár lety jsem si dělal domácí meteostanici. Pro čidla jsem použil micropython, čidlo fungovalo velmi rychle a super. Jen výdrž na baterie byla mizerná. Když mne to neustálé nabíjení přestalo bavit, tak jsem kód přepsal do C. Architekturu jsem víceméně zachoval, kód dělá 1:1 to samé. A najednou mám 6x větší výdrž na baterii.
Do C jsem přepsal pouze kód čidel, ostatní komponenty jsem nechal v micropythonu - kolektor dat z čidel a zobrazovací jednotku. Delší start mi zde nevadí, u kolektoru si cením toho, že je jednoduché ovlivnit chování interního webserveru (nemusím myslet na alokování každého byte paměti pro práci se stringy a podobně, nemusím hlídat návratové hodnoty všeho, prostě nakonec chytím všechny výjimky, které jsou neošetřené a takdále...), u zobrazovací jednotky bych asi hodně nadával při vytváření UI...
Takže, C i micropython můžou žít vedle sebe, oba mají své místo.