Záložní datový tarif

Záložní datový tarif
« kdy: 03. 10. 2023, 12:27:41 »
Ahoj,

hledám nějaký datový tarif, který by mi sloužil jako záloha, když mi vypadne net nebo jsem někde kde není jiné připojení.

Moje představa je, že bych měl např. koupeno 50 GB a ty by měly platnost 6 měsíců.

Vše co jsem aktuálně našel jsou data s platností na jeden měsíc.

Nevíte o něčem?

Re:Záložní datový tarif
« Odpověď #1 kdy: 03. 10. 2023, 12:51:43 »
Jak tarif to podle mne nenajdete. Zkuste se podívat na předplacené karty, ty obvykle fungují tímhle způsobem.

Případně T-Mobile to dává zdarma ke svým DSL tarifům – do jejich modemu zapojíte dodávaný LTE modem, na který se DSL modem sám přepne v okamžiku, kdy ztratí spojení. Má to tu výhodu, že připojení bude mít dál celá síť, nebudete to mít jen v mobilu nebo LTE modemu v počítači. Řeší to ale jen ten výpadek pevného připojení, nemůžete si to vzít s sebou na cesty.

« Odpověď #2 kdy: 03. 10. 2023, 13:04:21 »
To zalezi na tom jak casto je to potreba a kolik to je dat. Data se neprevadi snad nikde(resp. to nejde syslit nekolik mesicu), ale operatori maji ruzne nabidky typu neomezena data na den.

« Odpověď #3 kdy: 03. 10. 2023, 13:04:47 »
Jak tarif to podle mne nenajdete. Zkuste se podívat na předplacené karty, ty obvykle fungují tímhle způsobem.

Případně T-Mobile to dává zdarma ke svým DSL tarifům – do jejich modemu zapojíte dodávaný LTE modem, na který se DSL modem sám přepne v okamžiku, kdy ztratí spojení. Má to tu výhodu, že připojení bude mít dál celá síť, nebudete to mít jen v mobilu nebo LTE modemu v počítači. Řeší to ale jen ten výpadek pevného připojení, nemůžete si to vzít s sebou na cesty.

Teoreticky můžete, protože zrovna toto mám. Jejich modem mám ve skříni a "flashku" mám zapojenou do mého routeru (ne modemu) a funguje to na první dobrou. Ono je prý sice spárováno přímo s jejich modemem, ale možná jen administrativně a ne fyzicky.

« Odpověď #4 kdy: 03. 10. 2023, 15:19:57 »
Teoreticky můžete, protože zrovna toto mám. Jejich modem mám ve skříni a "flashku" mám zapojenou do mého routeru (ne modemu) a funguje to na první dobrou. Ono je prý sice spárováno přímo s jejich modemem, ale možná jen administrativně a ne fyzicky.
Nejde ani tak o párování se zařízením, jako o lokalitu. Co jsme pochopil, hlídají si, aby se ten LTE modem nepřipojoval příliš často k různým geograficky vzdáleným BTS. Tj. mít to zapojené doma v jiném zařízení by neměl být problém, ale kdybyste si to vozil na chatu a zpět, to by se T-Mobilu nelíbilo.

jjrsk

• 696
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. 10. 2023, 17:41:50 »
...

Jak moc hned to ma fungovat? Kolik si za to ochoten utracet? Predplacenka muze byt slusny reseni v tom, ze ji musis vetsinou 1x za rok dobit, a kdyz je treba, tak si proste z tech penez zaplatis data. Aktivni to bude v radu minut.

Pokud to chces ale pouzivat prubezne, tak by se to nejspis pomerne prodrazilo. To uz dava vetsi smysl si za +- 300 mesicne platit nejaky trvaly data.

Pripadne muzes mit datovej tarif sdilenej mezi vic simek, takze muzes mit jednu v telefonu, a dalsi v modemu, klidne natrvalo, treti na chalupe ...

« Odpověď #6 kdy: 03. 10. 2023, 18:04:59 »
Dost záleží na tom, jak často a kolik dát plánujete přenášet, jestli potřebujete 5G a jakou chcete latenci. Chcete fyzickou SIM, nebo eSIM?

Celkem flexibilní je KeepGo, já mám KeepGo Pisces (nové SIM jsou dostupné jen občas). Za $99 je 50 GB s platností na rok. Když to nespotřebujete, můžete prodloužit platnost dobitím $3. Jde to ale přes roaming přes Francii, což přidá latenci. Na použití v telefonu je to OK (i na volání přes Signal). Já si to pořizoval kvůli roamingu (tam mi teda stačil nižší objem dat) a používám to v ČR, když přetáhnu FUP. Na popisovaný účel to může být použitelné, ale právě dost záleží. Při 100GB / rok jsme na asi 400 CZK / měsíc, tam už se v ČR víc vyplatí třeba O2 Datamánie za 350 CZK / 100 GB / měsíc. Na menší objemy to ale použitelné být může.

KeepGo má i další SIM, většina je dostupná častěji než Pisces, liší se cenami, rychlostmi a podporovanými státy.

Kit

• 721
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 03. 10. 2023, 18:44:25 »
T-Mobile má předplacence možnost 24 hodin za 69 Kč bez omezení dat. Teď v létě měl 15 GB dat za každé dobití kreditu.

« Odpověď #8 kdy: 03. 10. 2023, 20:03:01 »
Definuj jestli to chceš jako koncák, a nebo jako firma?

Protože možnosti pro koncáky jsou striktně daný nabídkou a přes to nejede vlak!
Takže hledej u O2/TMobile atd. co nabízí ADSL/VDSL + LTE.
Nic lepšího neseženeš. A čekat od nich nějaký osobní přístup pro předpokládanou útratu nulanulanic bych moc nedoufal.

Jako firemní zákazník se obrať na svého obchodníka a on ti připraví individuální nabídku.

« Odpověď #9 kdy: 03. 10. 2023, 20:06:46 »
Dost záleží na tom, jak často a kolik dát plánujete přenášet, jestli potřebujete 5G a jakou chcete latenci. Chcete fyzickou SIM, nebo eSIM?

Celkem flexibilní je KeepGo, já mám KeepGo Pisces (nové SIM jsou dostupné jen občas). Za $99 je 50 GB s platností na rok. Když to nespotřebujete, můžete prodloužit platnost dobitím $3. Jde to ale přes roaming přes Francii, což přidá latenci. Na použití v telefonu je to OK (i na volání přes Signal). Já si to pořizoval kvůli roamingu (tam mi teda stačil nižší objem dat) a používám to v ČR, když přetáhnu FUP. Na popisovaný účel to může být použitelné, ale právě dost záleží. Při 100GB / rok jsme na asi 400 CZK / měsíc, tam už se v ČR víc vyplatí třeba O2 Datamánie za 350 CZK / 100 GB / měsíc. Na menší objemy to ale použitelné být může.

KeepGo má i další SIM, většina je dostupná častěji než Pisces, liší se cenami, rychlostmi a podporovanými státy.

Díky to je přesně něco co hledám.

Jen teda cena není úplně příznivá, ale je to dobré vědět, že to existuje.

« Odpověď #10 kdy: 03. 10. 2023, 20:11:16 »
T-Mobile má předplacence možnost 24 hodin za 69 Kč bez omezení dat. Teď v létě měl 15 GB dat za každé dobití kreditu.

Diky,

koukam ze ma TM i varinatu "na rok" za 1400 Kc 24 GB s tim, ze max. 2GB mesic. Coz je takove pitome, ale alespon neco.

« Odpověď #11 kdy: 03. 10. 2023, 20:22:17 »
Ta cena je příznivá pro menší objemy dat. Při silném nárazovém využití se asi víc vyplatí denní 69 CZK / 24h, případně O2 Datamánie za 350 CZK / 100 GB (není nutné platit stále, stačí snad jednou za rok využít; pokud to celý rok nevyužijete, stojí vás to asi 350 CZK). Případně T-Mobile měl podobnou nabídku o 50 CZK levnější, ale nedovoluje dokupovat data po přesažení limitu. (Oba 100GB tarify nejsou k dispozici pořád, ale lze to koupit z druhé ruky. Možná bych mohl nabídnout.)

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 03. 10. 2023, 22:21:25 »

Diky,

koukam ze ma TM i varinatu "na rok" za 1400 Kc 24 GB s tim, ze max. 2GB mesic. Coz je takove pitome, ale alespon neco.
Za stejnou cenu má i 4 GB na měsíc na dobu 180 dní.

« Odpověď #13 kdy: 05. 10. 2023, 14:12:50 »
Ahoj,

hledám nějaký datový tarif, který by mi sloužil jako záloha, když mi vypadne net nebo jsem někde kde není jiné připojení.

Moje představa je, že bych měl např. koupeno 50 GB a ty by měly platnost 6 měsíců.

Vše co jsem aktuálně našel jsou data s platností na jeden měsíc.

Nevíte o něčem?

https://www.keepgo.com/products/esim-lifetime-prepaid-data-sim-card nefunguje?