Redukce USB-B na USB-C

cziss

Redukce USB-B na USB-C
« kdy: 21. 09. 2023, 12:23:31 »
Ahoj, vůbec se mi nedaří vygooglit ke koupi redukci kompatibilní s andoridem:

female usb-B do male usb-C

Existuje to? Nebo to nejde vyrobit? V usb standardech se nevyznám... Max. jsem našel nějaké na vyloženě čínských obchodech, ale to ve mě budí dost nedůvěru.
« Poslední změna: 21. 09. 2023, 13:08:19 od Petr Krčmář »

Ink

• 667
    • Zobrazit profil
Re:Redukce USB-B na USB-C
« Odpověď #1 kdy: 21. 09. 2023, 13:17:01 »

Existuje to? Nebo to nejde vyrobit? V usb standardech se nevyznám... Max. jsem našel nějaké na vyloženě čínských obchodech, ale to ve mě budí dost nedůvěru.

Potřebuješ OTG kabel/redukci a normální kabel USB A/B. Nebo ne?

cziss

« Odpověď #2 kdy: 21. 09. 2023, 15:07:12 »
chtěl jsem se obejít bez toho mezikroku, ale asi to jinak nepůjde

« Odpověď #3 kdy: 21. 09. 2023, 15:53:23 »
No tak pokud potřebuješ takovouhle exotiku, tak budeš muset nakupovat v exotických destinacích. Pochybuju, že tohle bude někde normálně k dostání.

Co se s čím snažíš propojit?

Don.J

« Odpověď #4 kdy: 21. 09. 2023, 17:33:34 »

Don.J

« Odpověď #5 kdy: 21. 09. 2023, 17:36:04 »

Don.J

« Odpověď #6 kdy: 21. 09. 2023, 17:42:21 »

Jose D

• 886
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21. 09. 2023, 19:08:41 »

no, minimálně takto funguje moje Itec dokina - připojíš to k telefonu skrze USB-C, a klávesnice a myš do toho připojená hýbe s telefonem.

Ink

• 667
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21. 09. 2023, 19:13:04 »

no, minimálně takto funguje moje Itec dokina - připojíš to k telefonu skrze USB-C, a klávesnice a myš do toho připojená hýbe s telefonem.

Funguje to normálně, používám podobné věci taky, ale je třeba mít OTG podporu v tom Android zařízení - spousta jich to má, ale ne všechny.

« Odpověď #9 kdy: 21. 09. 2023, 23:13:35 »
Podle mne má doma klasický USB kabel k tiskárně a snaží se ho pomocí redukce napasovat k telefonu, místo aby rovnou použil tohle:
https://www.czc.cz/premiumcord-kabel-usb-c-usb-3-0-a-usb-3-1-generation-2-3a-10gbit-s-3m-cerna/310123/produkt?gclid=EAIaIQobChMI7N-Lwc28gQMVXDgGAB2ilwwSEAQYASABEgJPafD_BwE

Neznám jiný běžný kabel, než právě ten k tiskárnám, který by šel strčit do USB-B female.

mark42

• 122
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 22. 09. 2023, 08:55:27 »
Este huby roznehu druhu mavaju USB-B vstupny port, takze nemusi to byt prave tlaciaren, aj ked je to asi najpravdepodobnejsie.
Pripajam sa k odporucaniu vyssie - OTG adapter s USB-A portom + USB-A na USB-B kabel (ten uz asi mas)

Ink

• 667
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 22. 09. 2023, 09:38:56 »
Este huby roznehu druhu mavaju USB-B vstupny port, takze nemusi to byt prave tlaciaren, aj ked je to asi najpravdepodobnejsie.

Je toho víc - různá MIDI zařízení s připojením přes USB (klávesové nástroje, modelingová komba), externí zvukovky a mixpulty...

« Odpověď #12 kdy: 22. 09. 2023, 09:50:18 »
Tak USB-B je prostě opačný konec kabelu s USB-A pro větší periferie, které mají odnímatelný kabel. Typicky tiskárny, ale třeba i monitory s USB hubem, mám jich doma několik, do všech jde USB-B, do novějších pak USB-B ve verzi 3.

V původním dotazu chybí, zda to má být USB-B 2.0 či 3.0

Podle mne má doma klasický USB kabel k tiskárně a snaží se ho pomocí redukce napasovat k telefonu, místo aby rovnou použil tohle:
https://www.czc.cz/premiumcord-kabel-usb-c-usb-3-0-a-usb-3-1-generation-2-3a-10gbit-s-3m-cerna/310123/produkt?gclid=EAIaIQobChMI7N-Lwc28gQMVXDgGAB2ilwwSEAQYASABEgJPafD_BwE
To je mu k ničemu, když to má USB-A místo USB-B.

« Odpověď #13 kdy: 22. 09. 2023, 11:48:35 »

Čeho chceš dosáhnout? Máš zařízení s Androidem s konektorem USB typ-C a chceš do něj připojit kabel končící konektorem typu B? Co bude na druhé straně kabelu a jak to má celé fungovat?
Pokud by šlo o Micro-B, tak takové redukce se dodávaly s prvními telefony s konektory typu C, aby bylo možné připojit starší periferie s kabelem končícím konektorem Micro-B.

« Odpověď #14 kdy: 22. 09. 2023, 12:16:26 »

To je mu k ničemu, když to má USB-A místo USB-B.

Proč k ničemu.
Jasně píše:
redukce female usb-B do male usb-C

male USB-C píchne asi do telefonu a do toho female USB-B stejně nestrčí nic jiného než ten běžný "tiskárenský" kabel, který má na druhém konci USB-A male.
Tak proč celou tu šaškárnu nenahradit rovnou kabelem USB-A USB-C, který jsem odkazoval, když stejně bude muset něco kupovat.