Chcem si kupit smartwatch ale nic mi nevyhovuje. Co po smartwatch chcem:
1) Telefonovanie - samostatna fyzicka SIM alebo prinajhorsom eSIM
2) NFC a platby cez Google Pay
3) Nepotrebujem byt v dosahu telefonu tj nemusim mat nonstop telefon pri sebe aby som mohol telefonovat.
Je neuveritelne ze som nenasiel skoro nic co by toto splnalo.
Varianty ktore som zavrhol:
Google Pixel Watch - v Oktobri ma vyst Pixel Watch 2, to by som si uz na ne radsej pockal. Nevyhoda Pixel Watch je ich strasne mala vydrz baterie (1 den) a integracia s Fitbit-om, kde si musim predplacat Fitbit Premium aby som mal pristup k dalsim funkciam. Uz samotna predstava ze mam hodinky od Google je trochu strasidelna co sa tyka ochrany dat atd a nie este to ze to je prepojene s FitBitom ... otrasne. Plus na telefonovanie to stale chce mat telefon v dosahu.
Samsung Galaxy Watch 4 / 5 / 6 - tieto hodinky ze vraj su podporovane na Slovensku len v 3G sieti ktora by mala byt koncom tohoto roka vypnuta takze od 2024 budu na prd.
Ticwatch Pro 4G LTE - tieto hodinky sa uz nedaju zohnat. Nechapem ten ich marketing a ako toto funguje ale hodinky ktore sa mi zda este celkom fungovali v 2020 - 2021 - sa po nich zlahla zem. Nikto to uz nepredava, ani vyrobca

Je mozne to kupit niekde na Bazos-i alebo EBay ale cez nejakeho nemeckeho re-sellera bez naramku.
Vsetky Garmin hodinky - z tychto hodiniek sa neda telefonovat (alebo som take nenasiel) a Garmin Pay podla ich stranky nie je podporovany Tatra bankou na SVK.
https://www.garmin.com/cs-CZ/garminpay/banks/ Co je teda dost neuveritelne kedze Tatra banka patri medzi najvacsie banky na Slovensku (skupina Reiffeisen).
Nemyslel som si, ze v roku 2023 bude problem mat hodinky ktore nepotrebuju telefon, da sa z nich volat cez eSIM v 4G a da sa s nimi platit cez NFC.