presne, co jsem nacetl notebookcheck, tak gen6 byla posledni, kterou bych jeste mel uvazovat
teda ale ta soucasnost, kde by si clovek nemel polozit notebook na citlivejsi misto, nedostali nas do slepe ulicky? prijde mi, ze spotreby se vsude dosahuje jen vice a vic "intenzivnejsim" vypinani casti zarizeni, misto aby ta spotreba sla dolu jako takova treba skrz eInk. ta yoga by byla skvela s eInk v tablet modu.
No uz ta gen6 umi byt dost "necitliva" ke vsem citlivym mistum.
(coz mi pripomnelo https://www.theverge.com/2023/1/5/23541379/lenovo-thinkbook-plus-twist-e-ink-oled-laptop)
Displej velmi pekny.. ale proc to sakra nema trackpoint? Ja vim, vzdyt preci ThinkBook != ThinkPad :'-(
32GB, neni to moc? ( ja mam standard 32 na kazdem PC, 16 na kazdem notebooku, atd), ale vyrazne to zvysuje spotrebu (mozna 2W na DIMM?)
Tak jednak jsem to chtel mit trochu "future-proof", a 16GB RAM jsem mival v laptopu od, mno, 2011, a prislo mi, ze je po 10 letech cas na zvyseni. Notabene, kdyz LPDDR jsou pajene, tudiz jak tu X1-Yogu koupim, tak uz to nezmenim.
No a potom - firefox je nenazrany (a ja nemam dusevni sebekazen nemit taby jako todo-list), okularu muzu nechat agresivni memory mode, obcas kvuli zamestnavateli (hello, CVUT) potrebuju zapnout windowsovy virtual a v nem plnotucne MSOffice (protoze, buhviproc, bez word maker v internich dokumentech jakoby administrativni svet neexistoval) .. nu, a vsechnu tu zbylou pamet si s radosti obsadi cache. Jakoze, i do 16GB se vlezu, nicmene uz to neni bez kompromisu, a jak jsem psal, po 10letech s 16GB ve me hlodal cervik "16GB kral je mrtev, at zije 32GB !"
Nicmene, i 16GB verze by byla osazena dvema moduly, ne? (protoze dual-channel)