U toho bodu 6) jsem si nebyl jisty co tim rebuild chtel rict. Mel na mysli preinstalovani binarnich baliku jako se deje treba i na OpenBSD kvuli zavislostem, ktere se zmenili i kdyz treba samotny hlavni balik (treba LibreOffice) je stejny jako predtim? Nebo tim myslel to, ze se to opravdu kompiluje? To by pak opravdu byla hruza jeste vetsi.
V ramci OpenBSD to preinstalovani vice baliku neberu jako tragedii. O moc to nezpomali a zarucuje to, ze to funguje a ze nevyskoci nejaky kostlivec ze skrine. Navic pokud neco selze, tak to hodi jen hlasku, nerozbije to balik, ktery se da dale pouzivat a pokracuje dale.
Ja zuby neskripu. Jen neni ti divne, ze pro 40% serveru potrebuji 84 Linux adminu a pro zbylych 60% maji 20 FreeBSD adminu? ;-) Asi bude neco fundamentalne spatneho, kdyz Linux potrebuje takove hordy aby to udrzovali v chodu a jelo to ;-) Slovo services jsem vypustil umyslne, jeste jsem nevidel firmu kde sice lide umi ruzne veci, ale delaji stejne vsechny kdyz je treba bez ohledu na specializaci a to obzvlaste u adminu. Ja se sice taky snazim vyhybat Linuxu jak to jen jde a radeji se venuji Unixum, ale to neznamena, ze to vzdy jde. Cele uz to pak vypada trochu jinak nez jako setreni nakladu. Kdyby jim slo o to, tak vlastne 40 FreeBSD adminu zvladne celou jejich infrastrukturu. Jako vzdy za tim bude uplne neco jineho nez marketshare *BSD ;-)